To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Galant - wersja USA i Europa, jakie różnice?

robertdg - 30-03-2011, 21:01

http://www.thegalantcente...ead.php?t=14544

http://www.thegalantcente...ead.php?t=39801

Kraina rzeźbiarzy :lol:

Wszystko da się dopasowac, tylko jak wspomniałem wczesniej, aby zainstalowac przód JDM, trzeba poingerować w pas przedni

nerus - 30-03-2011, 21:26

piotr_82 napisał/a:
obojetnie jaką byle z europy tak??

tylko się nie skuś na lampy z anglika :wink:

piasek601 - 18-04-2011, 17:42

Od niedawna posiadam Galanta '99 z silnikiem 3.0 wersja USA. Autko kupiłem trochę zaniedbane więc potrzebowałem trochę części do niego. Okazuje się że nawet klapka wlewu paliwa i klamka schowka pasażera różnią się od wersji europejskiej. Rozrząd nie pasuje od Sigmy 3.0 (tylko napinacze są takie same) pasek i pompa wody są takie same jak
w silnikach Chryslera 2.5 V6. Poduszki silnika są większe od europejskich. Ogólnie te auta są tylko do siebie podobne, okazuje się że są to dwa różne samochody....

MichalRTK7 - 07-07-2012, 16:34

Panowie robił juz ktoś takiego x-mena tzn. auto usa(2.4 16V) i zmiana całego przodu na EU??? Jestem w trakcie takiej przemiany. Mam juz wzmocnienie przód i zderzak na dniach jadę po błotniki i maskę...na koniec grill+lampy..

Przód faktycznie ładniejszy eu i dlatego zmieniam...tył zostaje US....W środku to też inne auto...myslałem że tylko zewnętrznie się różnią a tu klops... Auto jest z 2001 roku i już ma najechane 220 tys. mil :roll: troche sporawo...jestem trzecim właścicielem auta od nowości i kupiłem je...hmmm nazwijmy to delikatnie zarysowane...wjechało pod przyczepę tira dlatego robię przód.

Co wymieniać po zakupie tego auta??? Paski sąnoweco ile oleje i filtry (skrzynia i motor)...

m6riano - 08-07-2012, 00:00

Te auto ma tylko bude podobną do EAXX, bo przód ma inny, środek też całkowicie inny oraz zawieszenie zupełnie inne.
i9i - 08-07-2012, 13:10

Hamerykańskie wersje aut Japońskich mają tyle wspólnego ze sobą co pantofle z sandałami. Produkowane są w większości w Jankeskich fabrykach miejscowych koncernów i na podzespołach ich modeli. Więc jeśli kilka części pasuje od Sebringa bądź Stratusa to cała mechanika powinna pasować od jednego z nich i w naszych sklepach trzeba szukać części pod tamte modele, które de facto w Europie niewiele się różnią od Braci zza oceanu. Także sprawdzać po kilka razy każdą zamawianą część czy pasuje i wymiary się zgadzają.
MichalRTK7 - 14-07-2012, 14:47

http://www.fotosik.pl/pok...769eb9f7af.html

Taki mam teraz przód :D

m6riano - 14-07-2012, 16:22

MichalRTK7, załóż swój temat w dziale nasze miśki i tam wrzucaj takie fotki oraz opisuj go..;-)
MichalRTK7 - 14-07-2012, 20:13

nie moge znalesc takiego działu :/
m6riano - 14-07-2012, 20:29

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=21
MichalRTK7 - 22-07-2012, 11:44

a panowie wiecie przypadkiem czy tapicerka...czyli fotele przód kanapa tył pasuję z EU do USA....chciałem dokupić skórę i jestem ciekaw czy to spasuję :/
m6riano - 22-07-2012, 16:09

Cały środek jest inny i fotele pewnie też...
MichalSt - 03-01-2014, 13:42

Panowie, potrzebuję Waszej pomocy. Widzę, że jest tu kilka osób, które mają Galanta w wersji USA. Ja również takiego posiadam. Przy obecnym przeglądzie pojawił się problem - czerwone kierunkowskazy z tyłu.

Zakupiłem nową lampę z wersji Europejskiej - kształtem pasuje do karoserii ale nie pasują kable. Kabli jednak nigdzie nie mogę dostać.

Proszę, dajcie sugestie jak przystosowaliście swoje Galanty z USA do poruszania się (zaliczenia przeglądu) w Polsce...

Z góry dzięki za pomoc!

Owczar - 03-01-2014, 14:08

Najprościej zakupić kostki z kawałkami kabli, lutownica w rękę i przelutować kostki.
MichalSt - 03-01-2014, 14:35

Owczar napisał/a:
Najprościej zakupić kostki z kawałkami kabli, lutownica w rękę i przelutować kostki.

Niestety ale tak się nie uda. Żarówka z wersji USA jest tak duże, że nie mieści się w wejścia do lamp. Mocowania żarówek w wersji USA mają średnicę 30mm a w Europejskiej 25mm.

Zamówiłem używane lampy Europejskie razem z okablowaniem. Czy kostka Europejska może różnić się od tej z wersji USA? Mam nadzieję, że uda się to zrobić w ten sposób...