[97-04]Galant EAxA/W - Przyciemnianie szyb
Ursus - 17-02-2009, 13:06
tommyc1 napisał/a: | w srodku byla parowa straszna, moze bylo 50C zamiast 55C gdyby folii nie bylo, ale ja tego nie czulem |
Tak, to fakt, ja również miałem przyciemnioną połowę szyb, czyt. cały tył. Gorąco we wnętrzu było tak samo lub podobnie natomiast to co na pewno zaobserwowałem, to znacznie mniejsze nagrzewanie się elementów tapicerki. Gdy nie miałem przyciemnionych szyb każdy plastikowy element tapicerki parzył (czarna tapicerka), z tyłu nie można było położyć łokcia na oparciu. Po przyciemnieniu szyb gorąco również odczuwalne, ale elementy będące osłonięte światłem przepuszczonym przez folię nie były gorące. Teoretycznie można by założyć, że przyciemnienie wszystkich szyb przyniosło by wtedy jakiś znaczący efekt, ale tego zrobić nie wolno. Dodatkowo w mojej opinii auto dawało się szybciej schłodzić i lepsze efekty są w czasie jazdy a nie na postoju.
Matik608 - 17-02-2009, 13:26
pamietam kiedys ogladalem drogówkę i zatrzymali kolesia co mial przyciemnione wszystkie szyby poza czolowa, i mial wlasnie te bocznie folia oklejona i nawet atestu nie mial, dali mu dwa wyjscia, mandacik i zatrzymanie dowodu rejestracyjnego, albo bierze pan zyletke i zdziera folie
a jeszcze mam pytanie, czy folia, albo przyciemnienie piecowe daje jakies skutki uboczne, mam na mysli np parowanie szyb, jak robilem prawo jazdy koles opowiadal mi ze mieli corse z przyciemnionymi szybami, przed oklejeniem folia bylo ok, a po oklejeniu nie szlo tym ujechac tak parowalo wszystko.
tez bym sobie chcial przyciemnnic ale na razie nie mam 500zl zeby na szyby wydac
Ursus - 17-02-2009, 13:36
Matik608 napisał/a: | koles opowiadal mi ze mieli corse z przyciemnionymi szybami, przed oklejeniem folia bylo ok, a po oklejeniu nie szlo tym ujechac tak parowalo wszystko. |
He he ciekawe... ja przynajmniej nie zaobserwowałem czegoś takiego w żadnym aucie, a praktycznie wszystkie moje i nie tylko moje miały przyciemnione szyby
KaWu - 17-02-2009, 15:23
Ja podobnie jak Ursus, nie zauwazylem wiekszego parowania.
Oklejalem juz 3 auta.
mar111cin - 17-02-2009, 16:05
nie można foliować przednich szyb, bo są to "wyjścia awaryjne" i dlatego szyba musi się dać łatwo stłuc, a ofoliowaną tak łatwo nie wybijesz.
PS dlatego złodzieje wiedzą dobrze które szyby bić. Przednie boczne, bo muszą się rozsypać w pył.
Ursus - 17-02-2009, 16:28
Takiej interpretacji jeszcze nie słyszałem . Przepisy mówią o przepuszczalności światła i tego się może trzymajmy. Strażacy na pewno nie będą mieli problemów z usunięciem szyb w razie potrzeby a i tak rannych przez szyby się nie wyciąga Poza tym przednia szyba jest już "foliowana" i nie łatwo nawet bez dodatkowej folii ją wybić
KaWu - 17-02-2009, 17:40
mar111cin, nie ma czegos takiego. Sa takze folie antywlamaniowe - a w przepisach nigdzie nie widzialem zeby nie mozna bylo ich naklejac.
wilk88 - 17-02-2009, 17:46
To czemu można sobie przykleić folię antywłamaniową a przyciemniającej nie ( nawet jeśli jest w tych określonych normach) ?
Ursus - 17-02-2009, 18:07
wilk88 napisał/a: | To czemu można sobie przykleić folię antywłamaniową a przyciemniającej nie ( nawet jeśli jest w tych określonych normach) ? |
No na to pytanie to już dawno udzielono tu odpowiedzi - nie można przyciemniać przednich szyb ponieważ przepisy określają dopuszczalną normę przepuszczania światła przez przednie szyby i nawet wybitnie lekko przyciemniona folia już tych norm nie spełnia.
Nie wiem nic na temat folii antywłamaniowych ale podejrzewam że pełnią one tylko taką funkcję i nie powodują spadku przepuszczalności światła przez szyby.
mar111cin - 17-02-2009, 18:45
akurat niedawno kończyłem robić kurs na diagnoste samochodowego i właśnie tam przy omawianiu przepisów usłyszałem coś takiego. Tak że jak będe miał pod ręką poradnik SKP i chwilke czasu, to postaram się znaleźć ten przepis.
Jednak jeżeli strażacy nawet nie mieliby problemu z wybiciem takiej szyby, to jednak samodzielnie byśmy nie byli w stanie tego zrobić, nieprawdaż? no chyba że ktoś w aucie wozi pod ręką nożyczki
Ursus, przednia musi być foliowana, inaczej podczas wypadku mogła by narobić dużo szkód.
Ursus - 17-02-2009, 19:04
mar111cin napisał/a: | Ursus, przednia musi być foliowana, inaczej podczas wypadku mogła by narobić dużo szkód. |
Wiem to, dlatego już choćby z tego powodu nie może być traktowana jako "wyjście awaryjne".
mar111cin - 17-02-2009, 19:56
ale ja wcześniej mówiłem o przednich bocznych szybkach czyli kierowca i naprzeciwko
marcinzam - 08-06-2010, 11:12
to jak to jest w końcu można przednie przyciemnić folią czy tylko piecowo ?
bieniak - 08-06-2010, 14:17
No to ci odpowiem przednie boczne szyby muszą mieć 70% przepuszczalności światła.Czyli niby folię 30% można przykleić jednakże nie do końca zwykłe białe szyby mają 95% przepuszczalności każde inne atermiczne są barwione (zielone,niebieskie brązowe) i ich przepuszczalność spada nawet do 80% a nigdzie nie znajdziesz foliii 10% przyciemnienia.I na tym się temat kończy.żadne atesty ani nic Ci nie dadzą folia za bardzo przyciemnia szyby tylnie możesz mieć nawet zaspawane(wedle uznania) i nie powinno ich to obchodzić pod warunkiem że masz prawe i lewe wsteczne lusterko(a takie mają obecne samochody bo kiedyś nie było)
j13mk - 08-06-2010, 14:25
marcinzam napisał/a: | to jak to jest w końcu można przednie przyciemnić folią czy tylko piecowo ? | Ma być tak, aby zmieścić się w normie i... fragment z Rozp.MIN.INFRASTRUKTURY w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia napisał/a: | Szyby pojazdu:
1) nie powinny dawać ostrych odprysków w razie rozbicia; przednia szyba powinna zapewnić kierowcy
pełną i wyraźną widoczność bez zniekształcenia obrazu, a w razie rozbicia zapewniać jeszcze dostateczną
widoczność drogi;
2) powinny być umocowane w taki sposób lub sporządzone z takiego tworzywa, aby w razie konieczności
istniała możliwość wyjścia na zewnątrz pojazdu co najmniej przez jeden otwór okienny z każdej strony
pojazdu;
3) powinny być ocechowane w miejscu widocznym z zewnątrz pojazdu; przepis stosuje się do pojazdu
zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1968 r.;
4) przednie powinny mieć współczynnik przepuszczania światła nie mniejszy niż 75%, natomiast przednie
boczne nie mniejszy niż 70%;
5) nie powinny odbijać światła w sposób powodujący oślepianie innych uczestników ruchu drogowego. |
Czyli mar111cin dobrą wiedzę wyniósł ze szkolenia/egzaminu na diagnostę - patrz pkt. 2.
|
|
|