To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Wrażenia po 4100 km

sailax - 29-04-2009, 14:50

U mnie równierz coś "puka" tak jakby z prawej strony ale to nie zawsze, od pewnego czasu jest spokój... po za tymi wszystkimi uwagami w/w to misiek jest zajebis...... heh
Hiszpan - 29-04-2009, 20:20

Grześku napisał/a:
No to mam wiatraka :|
Mój to skośnooki, i to jeszcze z 7-ką.
VG - 30-04-2009, 09:07

Hiszpan napisał/a:
Grześku napisał/a:
No to mam wiatraka :|
Mój to skośnooki, i to jeszcze z 7-ką.

AAAAAAAA !!! W8W8 będę miał japońca !! ;)

m..m - 30-04-2009, 10:23

Mój niestety robiony był przez naćpanych pedałów kombinujących jak tu babcię staruszkę poddać eutanazji* :?
No nic, zobaczę z biegiem lat jak im wyszedł.
Pozdrawiam
M..M

*) To nie moje to Clarkson wymyślił!!
:-D

dab - 05-05-2009, 13:01

tomekrvf napisał/a:
Grześku napisał/a:
Po czym poznam skąd mój Outek?

JMBXJCW8W9............
Jesli tak wyglada VIN to jest z Holandii. Jak zamiast 9 jest 8 to jeszcze Japonia.

no to ja tez mam holendra 8) mam nadzieje ze nie uczyli sie ich tam zbyt dlugo skladac :?

yesko - 05-05-2009, 15:22

Mnie zaczęło coś ściągać na lewo i skrzynia trochę "haczy", radio chyba znów do wymiany bo nadal gubi fale w mieście. Jadę z tym w przyszłym tygodniu do ASO.

Ogólnie auto bardzo fajne - te usterki to nic poważnego /raczej/. Funkcjonalność na bardzo wysokim poziomie przy zachowaniu nienagannej estetyki nadwozia. Jak wrzucam wózek spacerówkę w całości do bagażnika a znajomi obok rozkładają swoje na części żeby zapakować do sedanów to wiem, że wybór auta był właściwy.

dab - 05-05-2009, 15:47

a jaki masz przebieg?
yesko - 05-05-2009, 16:04

ok 4500km
rezon - 05-05-2009, 18:17

yesko napisał/a:
Jak wrzucam wózek spacerówkę w całości do bagażnika
narty po przekątnej do okienka też tam wchodzą :wink:
VG - 05-05-2009, 19:31

rezon napisał/a:
yesko napisał/a:
Jak wrzucam wózek spacerówkę w całości do bagażnika
narty po przekątnej do okienka też tam wchodzą :wink:

w niedziele zawiozlem chrześniakowi rower górski w bagażniku bez rozkładania roweru i do tego pojechaliśy w 4 osoby :twisted:

yesko - 05-05-2009, 19:51

Bagażnik jest bardzo fajny i jeszcze ta funkcja rozkładania foteli 2 rzędu za pomocą przycisku - rewelacja - na ten bajer można wyrywać laski pod dyskoteką - wiecie co mam na myśli :wink: to oczywiści coś dla kawalerów.
Dla żonatych i dzieciatych dużo przestrzeni wewnątrz, schowki i uchwyty na kubki.
Żałuje, że nie potargowałem się jeszcze u dealera o bagażnik i box na dach. Teściowa miałaby ... z resztą, miejsca wystarczy dla każdego! :wink:

dab - 05-05-2009, 21:04

Hej panowie, a powiedzcie mi jedno, czy przelaczanie sie pomiedzy roznymi trybami pracy napedu podczas jazdy jest w jakis sposob obraniczone? Np. czy jadac 150km/h mozna dowolnie manipulowac pokretlem?
Hiszpan - 05-05-2009, 21:34

dab napisał/a:
Np. czy jadac 150km/h mozna dowolnie manipulowac pokretlem?
Przy 150 nie próbowałem. Poniżej tej prędkości to owszem - przy jakiś 120-130. :D Bez jakichkolwiek problemów.
Inną sprawą jest fakt, że po pierwszym roku przestałem używać trybu 2WD - za bardzo opony lecą, bo każde mocniejsze przyciśnięcie pedału gazu powodowało uślizg kół przednich lub włączenie ESP. ;)

cebull - 05-05-2009, 21:38

dab, w instrukcji obslugi dosc jasno jest opisane, po krotce:
-napedy mozna zmieniac podczas jazdy
-jezeli jedziesz zbyt szybko system nie przelaczy sie wyswietli sie za to komunikat bys zwolnil i jeszcze chyba bedzie cos migac do tego
-jeszcze jedno nie nalezy zmieniac napedu jezeli przednie kola sie slizgaja (naped sie przelaczy ale mozesz nie zdazyc zapanowac nad samochodem ;) )
-gdyby wystapil jakis blad tez dowiesz sie o nim z wyswietlacza

edit
Hiszpan, widze ze stukasz szybciej odemnie ;) , ale ja zato podgladalem w instrukcji co i jak...

dab - 05-05-2009, 22:29

...cebull...nie mam jeszcze instrukcji :oops: 8)
ale pracuje nad tym i w sobote powinna juz byc...dodastkowo do niej dokladaja outka :D .
A pytalem bo droga powrotna Krakow_Wroclaw to w zasadzie czysta autostrada i chcialbym wiedziec co wolno a co nie...a na czytanie instrukcji nie bede mial wtedy czasu :twisted:
dzieki