[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tłoczek zacisku hamulcowego, zapiekający się hamulec
sroger - 25-02-2010, 20:32
robertdg napisał/a: | sroger, ja bym na Twoim miejsu wycisnął stay tłoczek i zmierzył, bo pewien na 100%nie jestem ale średnica to bodajze 43mm, wysokości nie pamietam, cena za tłoczek około 50zł. |
zrobiłbym to , ale niestety nie mam garażu i nie moge go sobie rozłożyć.
to byłaby najlepsza opcja , ale nie mam możliwości, potrzebuje wymiary tego tłoczka żeby z cżesciami wstawić go do mechanika, niestety mechanior nie moze go rozlozyc gdyz wtedy samochod bylby juz u niego uziemiony
robertdg - 25-02-2010, 20:49
sroger napisał/a: | zrobiłbym to , ale niestety nie mam garażu i nie moge go sobie rozłożyć.
to byłaby najlepsza opcja , ale nie mam możliwości, potrzebuje wymiary tego tłoczka żeby z cżesciami wstawić go do mechanika, niestety mechanior nie moze go rozlozyc gdyz wtedy samochod bylby juz u niego uziemiony |
Napisałbym nieładnie, ale cenzura obowiązuje, mamy ładną pogoden, na co Ci garaż zmień mechanika, bo jest leniwy, nie wiesz jak sie robi, luzujesz kolo, podnosisz auto na lewarku, zabezpieczasz, sciagasz kolo, odkrecasz docisk, wypychasz go naciskajac pedał hamulca, jak wyskoczy to przewód elastyczny zaciskujesz specjalnymi sczypczykami co by płyn nie uciekal, wymiarujesz tloczek, odkrecasz odpowietrznik, wsadzasz tłoczek spowrotem w docisk, montujesz wszystko w odwrotnej kolejności, sciagasz scisk z przewodu elastycznego, czekasz chwile az z odpowietrznika zacznie kapac plyn, dokrecasz odpowietrznik, wolasz kogos z glowa na karku co ci pomoze odpowietrzyc docisk, zakładasz kolo, sprawdzasz hamulec jak dziala, jak jest slaby powtarzasz odpowietrzanie. Tłoczek zwymiarowany i autem dalej mozna jezdzic do momentu zakupu potrzebnych czesci.
Ewentualnie prostszy jeszcze sposób bez wymiarowania to zadzwonic do dobrego sklepu podac numer VIN i dobiora to co potrzeba.
tommyc1 - 26-02-2010, 09:25
A ja kupiłem w końcu całe zaciski (od kolegi z forum) i wreszcie mam spokój, hamowanko ile wlezie i nic sie nie zapieka, nie blokuje...wreszcie:)
costa brawa - 27-02-2010, 21:29
Jako zaraz po tym jak drugi raz mi puscily uszczelniacze w zasiskach ( nawet miesiac nie minal ) znajomy mechanik polecil mi goscia co sie zajmuje przedewszystkim zaciskami
Gosc z Woli Mieleckiej w aukcji ponizej sa dane do niego
http://www.allegro.pl/ite...obowe_ciez.html
Daje gwarancje na naprawde wszystkie uszczelki dobiera do wymiaru ( nie jakies zestawy - co jak sie okazalo ze wlasnie wymiary tych uszczelek z zestawu byly zle)
mozna podjechac nawet samochodem i od reki zrobi - ja tak bylem zeszlo moze 1.5godziny razem z odpowietrzeniem wszystkiego itd
zaciski sa piaskowane calutkie malowane nowe gumki wszystko czyszczone smarowane i w moim przypadku odpowietrzony caly uklad
Polecam - juz drugi raz nie kupie tych zestawow ( mowie tu o wymianie uszczelniacza tloczka ) gosc mi sam powiedzial ze nawet na to co na pudelku pisze nie patrzy tylko mierzy wszystko sam
Edit:
Wklejam adres do goscia - w razie jakby aukcja wygasla a ktos potrzebowal
SAN-CAR
Wola Mielecka 60
tel. 510-416-422
e-mail : san.car.mielec@interia.pl
brodzky - 04-03-2010, 18:00
Nie chce sie czepiac ale to sa dane osobowe, ktorych bez zgody nie mozna sobie ot tak pulikowac. Masz zgode czlowieka na publikacje tych danych?
robertdg - 04-03-2010, 18:04
brodzky napisał/a: | Nie chce sie czepiac ale to sa dane osobowe | po samej nazwie bez problemu mozna takie same informacje uzyskać, np http://www.zumi.pl/199957...ecka,firma.html
brodzky - 04-03-2010, 19:26
ajaj mea culpa. Nie zauwazylem ze tam jest tez nazwa firmy przed nazwiskiem a to zmienia postac rzeczy. Co wiecej na allegro sam na koncu podaje te dane. Moze moderator usunac moje wywody.
Mr_Azathoth - 04-03-2010, 20:42
Witanko
W galancie rok 2000 EA2 z tylu niemam hamulcow, tarcze sa praktycznie lekko zardzewiale bo nic nie hamuje.
Juz zamowilem szczeki i klocki na tyl ze sklepu paparts.co.uk (polecony przez swinks_UK dzieki wielkie za kontakt) tarcze narazie zostawie stare bo ie sa zuzyte mocno.
Tylko jest problem z zaciskami - poczytalem troche i niedlugo chce je wyczyscic (z mechanikiem bo ja lama jestem jesli chodzi o samochody) i nigdzie nie moge znalezc tych zestawow naprawczych do zaciskow, zadnych uszczelek nic.
Odrazu napisze ze szukam w sklepach online i ebayu z UK!
Mozna to wszystko wyczyscic zeby zaciski dzialaly nie kupujac nowych uszczelek?
Pytanie chyba retoryczne bo watpie zeby sie udalo.
Moze ktos wie gdzie w UK moge dostac cos takiego.
swinks_UK - 04-03-2010, 20:44
Chodzi ci o zaciski przód czy tył?
Jak przód to jedno tłoczkowe, czy dwutłoczkowe?
Mr_Azathoth - 04-03-2010, 21:09
Tyl sorry nie napisalem ze tyl.
swinks_UK - 04-03-2010, 21:57
Hm... tył. Nie przypominam sobie sklepu online z zestawem naprawczym do tyłu. Bo przód jest osiągalny dla zacisków dwutłoczkowych.
Popytaj w lokalnych sklepach o "overhaul kit", lub pogooglaj. Ja też zobaczę czy gdzieś nie ma
Mr_Azathoth - 04-03-2010, 22:13
Dzieki za odpowiedz.
sampler - 05-03-2010, 07:11
w polsce bez problemow kupisz chocby w IC. Z tym ze sa dwa rozmiary 35 i 38 mm. Do mojego pasowaly 35 mm. Oznaczenie Autofren D4426
Anonymous - 06-03-2010, 22:25 Temat postu: Re: tłoczek
sroger napisał/a: | hej panie i panowie .
gdzie mógłbym dostać przez net tłoczki do galanta? |
Witam, ponawiam pytanie. Średnica tłoczka 60mm. W IC nie mają, macie koledzy pomysł gdzie tego szukać?
robertdg - 06-03-2010, 22:39
unioo,
Możesz zamówić tutaj:
Japaneze
Marek Malik
42 215-44-02
602 224 584
|
|
|