[02-06]Lancer CS0 - Tylne ramie wycieraczki do Lancera Kombi
sla - 14-04-2015, 14:09
Bizi78 napisał/a: |
WD-40 to tylko doraźnie pomoże, jest to środek penetrujący a nie smarujący .
|
Być może, ale mi pomógł na zawsze czyli na ok.1,5 roku, do sprzedaży auta i wszystko było ok.
Hornet - 14-04-2015, 18:51
Bizi78 napisał/a: | Najlepiej rozebrać, wyczyścić z syfu i nasmarować dobrym smarem. |
I właśnie z tym rozebrać jest najgorzej. Osobiście boję się ruszać plastików z tyłu, żeby nie połamać zatrzasków. Oby pomysł sla zdał egzamin
Bizi78 - 14-04-2015, 21:01
Wydaje mi się im szybciej i profesjonalnie się za to zabierzesz tym dłużej cały mechanizm posłuży .
Spinki zawsze można dokupić .
Hornet - 01-05-2015, 19:29
sla napisał/a: | Ja popsikałem WD 40 i ruszyło |
sla napisał/a: | Nic nie zdejmowałem, psikałem u podstawy WD 40, po włączeniu manetką ruchu wycieraczki i ręcznie nią poruszając. U mnie w pewnym momencie przestała się poruszać całkowicie. Oczywiście delikatność i pewne wyczucie wskazane. |
Zabrałem się dzisiaj za wycieraczkę metodą sla. Jest lepiej, wycieraczka jest już w stanie sama zrobić pełny "obieg", ale widać, że sprawia jej to trudność. Operację trzeba będzie powtórzyć, może wtedy będzie lepiej. Chciałem ściągnąć ramię wycieraczki, żeby mieć lepszy dostęp, ale tu porażka - ani drgnie. A na siłę strach... Może następnym razem da radę, jak WD40 zrobi swoje
mkm - 02-05-2015, 12:52
Hornet, tu jest pokrewny temat ze SpaceStara
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=57388
konradod - 22-12-2016, 13:50
http://allegro.pl/ramie-w...6652796841.html Witam właśnie zamontowałem ten zamiennik. Jest ok troche się różni od oryginału. Dodaje jakby ktoś miał potrzebe wymienić. Doradzam ostrożność bo stara nie chce się poddać
p_k - 03-01-2017, 21:01
Moja tylna połamała się chyba od mrozu tzn plastik tak się postarzał że aż się pokruszył.
Kupiłem tą: LANCER CS Ramie tył zdjęcie na aukcji tylko poglądowe. Jak dotrze to wystawie ocenę.
Hornet - 03-01-2017, 21:29
konradod napisał/a: | Doradzam ostrożność bo stara nie chce się poddać |
A jak sobie poradziłeś ?
konradod - 04-01-2017, 16:23
Najpierw problem z odkręceniem więc penetrator i odczekać po odkręceniu i i ściąganiu oczywiście ramie się połamało i został sam aluminiowy środek takie dwie tulejki w kształcie gwiazdki. Obficie spryskałem to penetratorem i przeszlifowałem pilnikiem na klucz płaski 15 odczekałem pół godziny i zerwałem kluczem i w końcu zeszło. Zapieczone było na amen.
p_k - 25-01-2017, 07:38
p_k napisał/a: | Moja tylna połamała się chyba od mrozu tzn plastik tak się postarzał że aż się pokruszył.
Kupiłem tą: LANCER CS Ramie tył zdjęcie na aukcji tylko poglądowe. Jak dotrze to wystawie ocenę. |
Wszystko pasuje - za 50 pln z przesyłką cały komplet z piórem. Instalacja Plug&Play.
HemaN - 19-07-2017, 16:57
Panowie rozpadło mi się pióro tylnej wycieraczki, próbowałem się skontaktować ze sprzedającymi z podanych przez Was aukcji, ale sprzedawcy są na urlopach niestety. A moja wycieraczka już w ogóle nie zbiera wody :/ . Szukałem w internecie, ale nie mogę namierzyć tej wycieraczki, może ktoś z Was wie gdzie szukać?
Hornet - 19-07-2017, 19:15
HemaN napisał/a: | Panowie rozpadło mi się pióro tylnej wycieraczki |
Ja pióro docinam ze starych wycieraczek przednich. Przy wymianie przednich wybieram pióro które mniej rozmazuje, docinam, wsadzam na tył i śmigam. Od czas do czasu kontrola czy nie wyślizguje się z prowadnic, bo nie ma żadnej blokady, ale póki co to raz się zdarzyło, że zaczęło uciekać, dlatego warto dociąć z zapasem. Pióra BOSCH.
M1ch@ł - 14-10-2017, 21:20
Cześć Wszystkim
Od miesiąca podniecam się moim Lancerem
Powoli robię różne rzeczy i zatrzymałem się chwilowo na tylnym ramieniu wycieraczki. Tym samym podbijam temat i proszę o porady. Zamiennik kupiłem na Allegro, wygląda identycznie, plastik wydaje się być solidny, a mocowanie pióra jest moim zdaniem lepiej pomyślany niż w oryginale.
Śruba mocująca była mocno zardzewiała i zapieczona, ale mała szczotka druciana i penetrator dały radę po kilku próbach. Myślałem, że najgorsze już za mną, ale nie mogę ściągnąć ramienia ze śruby. Nawet zdjalem plastik od środka myśląc, że może j mocowana od wewnątrz. Ale nie.
Psikam, ruszam, szarpię góra-dół , lewo-prawo i ani drgnie. Rusza się całość ze srubą. Trochę boję się o szybę i silniczek. Nie chcę zrobić czegoś za mocno. Tuż za ramieniem jest gumowy kaptur. Rozumiem, że on zostaje ?
Jeśli macie jakieś doświadczenia chętnie poczytam.
Z góry dziękuję za pomoc.
email_84 - 15-10-2017, 20:37
może takie coś pomoże, pierwszy z brzegu http://allegro.pl/sciagac...1e-3c9baa70daa9
Hornet - 15-10-2017, 21:23
U mnie nie pomógł, ściągacz YATO do wycieraczek też nie dał rady...
|
|
|