To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Tuleje wahaczy tylnich - Cari GDI

Anonymous - 07-07-2007, 22:53

saphire napisał/a:
I co - przestało stukać/skrzypieć/hałasować/whatever ?

Tak przestało.
Jak jest w Twoim przypadku to nie wiem, ja wjechałem moim autkiem na tzw. "trzepaki" i wyraźnie było widac, ze te tuleje sa juz do wymiany.

saphire - 07-07-2007, 22:58

Mnie po prawej stronie z tyłu lekko hałasują gdy auto na pusto jedzie po pralce na zakręcie ale jak dziś do bagażnika napakowałem zakupów gdzieś coś koło 50kg to ucichły do czasu wyładunku. Jednakże wymianę będę robił dopiero po urlopie bo w sobotę śmigam na Peloponez i do tego czasu już nic nie zdążę zrobić tym bardziej że w środę mój mechanior też już się zwija na Chorwację na miesiąc lub dwa :-) więc operacja została przełożona raczej na kampanię wrześniową :mrgreen:
Matejko - 08-07-2007, 11:26

zobacz czy to nie gorne mocowania :)
Anonymous - 08-07-2007, 11:51

Dokładnie to samo miałem. Jak bagażnik był pełny, albo z tyłu siedziały 3 osoby to stukanie było duzo mniejsze.
saphire - 08-07-2007, 13:09

Już na kanale byłem kontrolnie u mojego mechaniora i naszarpaliśmy tego ile wlezie i wychodzi że tuleje od poprzecznych są OK bo były nawet już wymieniane ze 2 lata temu a teraz chyba przyszła kolej od tych podłużnych - guma w nich już chyba sparciała i skrzeczy przy ugięciu - po deszczu nie skrzeczy więc przed wyjazdem na urlop psiknę jej tam wd40 i jak auto dociążę to spokój będzie a po powrocie wymienię aczkolwiek wtedy jeszcze raz pooglądam te mocowania.
turek61 - 16-07-2007, 21:24

A czy ktoś z Was zaopatrywał sie w sklepie do którego link podany jest na głównej ?

http://www.tedgum.pl/pl/index.html

Matejko - 16-07-2007, 21:57

omijaj szerokim lukiem :D czemu - wpisz w szukaj, chociaz ktostam kupil te wzmacniane ale chyba cos sie nie udziela juz na fourm
Anonymous - 17-07-2007, 01:07

Ja kupilem te wzmacniane, a na forum od czasu do czasu cos naskrobe :P
turek61 - 17-07-2007, 10:12

Matejko napisał/a:
omijaj szerokim lukiem :D
Wiem Mateusz, że wiesz co mówisz i dlatego "robię szeroki łuk" :wink:
Matejko - 17-07-2007, 11:12

dylson napisał/a:
Ja kupilem te wzmacniane, a na forum od czasu do czasu cos naskrobe :P

tys to byl??
i jak?
tak jakos mi sie napisalo bo jak kiedys szukalem kto to pisal to mi wyskoczyla ostatnia obecnosc miesiac wczesniej :)

Anonymous - 17-07-2007, 11:47

właśnie, Dylson powiedz jak sie sprawuja. Ja wczoraj w ASO mitsu w lublinie kupilem na razie tylko jeden (bo jeden mieli) za 140 zł i jak tak czytam wasze posty to sie zastanawiam czy zamiast kolejnych 140 zl wylozyc te 80zł:) oczywiscie nie myslcie ze bede jeden wymienial :lol:
Anonymous - 17-07-2007, 13:04

Tak jam to byl. Poki co zrobilem tylko jakies 5tys km. Wiec po takim przebiegu to chyba nawet gdybym tam podlozyl gume od detki to by nie stukalo :P
Matejko - 17-07-2007, 14:06

dylson napisał/a:
Poki co zrobilem tylko jakies 5tys km. Wiec po takim przebiegu to chyba nawet gdybym tam podlozyl gume od detki to by nie stukalo

te niby nie wzmacnianie u siebie po tylu juz wymienilem :D

Anonymous - 18-07-2007, 01:12

Bede zdawal relacje jak sie sprawuja. Jak narazie jest super :)
woxy - 18-07-2007, 12:03
Temat postu: A jak tam z tym FI w Volvo?
A jak tam z tym FI w Volvo? Sprawdził ktoś już może jakie FI mają tuleje do V/S 40 i czy do Cari pasują?

Dzisiaj może mi sie w ASO uda podpytać o te FI, chyba że może ktoś już to zrobił?

Pozdrawiam
Woxy

EDIT:
W ASO Mitsu nie dowiedziałem sie o FI bo "korzystają z katalogu i numeru katalogowego" to samo jeśli chodzi o inne gumy. W Volvo już nie byłem bo nie miałem porównania FI. Pytałem jeszcze o tzw. "cukierki" do tylnego zawieszenia, to się dowiedziałem, że "Producent nie przewiduje tego jako część wymienną, i dostępne jest z całym drążkiem" czy przegubem jakoś tak. Cena 300zł :( No i tylko szukanie gdzieś zamienników.

chrystian87 napisał/a:
Ja wczoraj w ASO mitsu w lublinie kupilem na razie tylko jeden (bo jeden mieli) za 140 zł

A ja wczoraj pytałem o tuleje i na dzisiaj mają mieć 3 sztuki, to pewnie dla Ciebie ta jedna z 3ch :) ??

Pozdro.