To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sterowanie radiem z kierownicy wielofunkcyjnej.

Luk - 20-05-2009, 10:39

filippoz napisał/a:
]udało mi się podłączyć iPoda Shuffle :D

Czy mam rozumieć, że działa przeskakiwanie po utworach w iPodzie z kiery albo panelu radia? Bo samo podłączenie to przecież tylko wetknięcie kabelka (2x chinch). Idzie nimi informacja zwrotna???
Jak podłączyłem Nokię Xpress mojej kobiety, to owszem gra, ale oczywiście utwory trzeba zmieniać na Nokii.

Adam_T - 20-05-2009, 11:45

Luk napisał/a:

Czy mam rozumieć, że działa przeskakiwanie po utworach w iPodzie z kiery albo panelu radia? Bo samo podłączenie to przecież tylko wetknięcie kabelka (2x chinch). Idzie nimi informacja zwrotna???
Jak podłączyłem Nokię Xpress mojej kobiety, to owszem gra, ale oczywiście utwory trzeba zmieniać na Nokii.

Nie, ten kabel ktory sie podłącza, słuzy tylko do wyprowadzenia sygnalu audio.
Szkoda, że w Lancerku nie ma złacza USB ... (podobno w nowym Outlanderze ma byc)

Luk - 20-05-2009, 11:52

Adam_T napisał/a:
Szkoda, że w Lancerku nie ma złacza USB

No szkoda, szkoda... A czy w wyższej wersji, tej z dyskiem, jest USB? Bo ciekaw jestem jak zapełnić te 30GB. Wachlując płytami???

fargo - 20-05-2009, 14:12

W wersji z dyskiem płyta audio CD( nie MP3) po wsadzeniu jest rippowana na dysk i potem można sobie juz słuchać z dysku :blob3:
Luk - 20-05-2009, 15:00

fargo, czyli jak masz mp3 na swoim dysku to nie można skopiować na dysk w samochodzie? Czy można, ale przez płytę CD z danymi? A może trzeba mp3->CD Audio->rippowanie w samochodzie? (to byłby totalny bezsens)
fargo - 20-05-2009, 17:14

System tak działa że rippuje tylko CD audio, płyta z danymi MP3 jest tylko odtwarzana, nie ma mozliwości zapisu na dysk.
Luk - 21-05-2009, 11:26

No to powiem szczerze, że gdybym kupił tę wersję z dyskiem to bym się lekko wkurzył, bo by mi do głowy nie przyszło, że nie można wgrać normalnie na dysk... To po co te 30GB? Żeby to zapełnić to trzeba by zripować kilkaset płyt... Pewnie wynika to z presji lobby antypirackiego :)
Na szczęście mignęło mi na forum Outlandera (w temacie wbudowanej nawigacji) że dość proste jest wyjęcie dysku i podłączenie normalnie do kompa.
No dobra, bo robi się OT.

fargo - 21-05-2009, 11:40

30 GB ma cały dysk w MMCS a na muze jest przewidziana partycja 5 giga z kawałkiem. Płyta audio CD ma 700MB więc nie kilkaset płyt tylko może z 10 przy dobrych wiatrach :D
A wymiana dysku na większy, co sam już przerobiłem wcale nie jest taka dość prosta.

Luk - 21-05-2009, 11:47

No tak, bo przecież tam siedzi cała ta aplikacja i system... Tym bardziej szkoda, że nie ma wejścia USB.
krzychu - 21-05-2009, 18:21

Ale chopaki już wydłubywali dyski z outków wgrywali obrazy partycji z nowymi mapami pewnie mp3 też można tak wrzucić ;)
fargo - 21-05-2009, 19:27

krzychu napisał/a:
Ale chopaki już wydłubywali dyski z outków wgrywali obrazy partycji z nowymi mapami pewnie mp3 też można tak wrzucić ;)

No tak też zrobiłem ale MP3 niestety tylko z płyty :blob2:

Luk - 21-05-2009, 23:11

fargo napisał/a:
MP3 niestety tylko z płyty

No to kompletnie bez sensu. Czyli rozumiem, że ripuje nie do mp3, tylko do jakiegoś swojego formatu. W tym momencie uważam, że posiadanie wersji z dyskiem, ale bez nawigacji mija się z celem. Dziwne to, zwłaszcza, że można kupić teraz tanio radio z USB, podłączyć 32GB i mieć dużo lepiej niż w fabrycznym... Jedynie mogę pozazdrościć MCS - wiele rzeczy można ustawić podobno samemu, a nie przez komputer serwisowy :)

krzychu - 25-05-2009, 20:56

Płyta CD-RW nagrywasz swoje utwory potem ripujesz w aucie. Potem formatujesz płytę i wracasz do pierwszego punktu.... Na 99% robiło się o prawa autorskie i prewencje piractwa.
Navynov - 31-05-2009, 23:18

Mam pytanie dotyczace radyjka w Invite. Chcialbym miec mozliwosc sluchania radyjka przy wyjetym kluczyku, ale na rezie jest to niemozliwe. jak tylko kluczyk zistaje wyjety radyjko milknie i nie mozna go sluchac - czy jest mozliwe aby to zminiec z poziomu uzytkownika i czy wogole jest taka mozliwosc? Za info dziekuje.
Student - 01-06-2009, 07:58

Moim zdaniem to na co narzekacie jest jak najbardziej fer.
Masz CD to słuchasz lub z dysku, nikt nie daje przyzwolenia na MP3, choć z drugiej strony w Outku który odebrałem w Sobotę jest odtwarzacz czytający MP3 tylko nie wiem czy jest dysk, nie czytałem jeszcze instrukcji.