To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Outlander... rdzewieje!

zalesik - 23-03-2009, 00:45

MITSUBISHI_GT napisał/a:
zalesik napisał/a:
Ostatnio w TVN Turbo przytoczony był przypadek klienta Toyoty. Kupił RAV4 i już przy pierwszym przeglądzie zauważono rdzę na spawach. Toyota oczywiście powołała "niezależnego" rzeczoznawcę, który stwierdził że w samochodzie z tego segmentu (SUV) jest to do przyjęcia. I bądź tu mądry...

Też oglądałem i to jest przypadek jednostkowy, zdarza sie nawet najlepszym o innych przypadkach rdzewiejącej Toyoty RAV4 nie słyszałem (mowa jest o poprzednim modelu Ravki). No a jeśli chodzi o Mitsubishi Outlandera to nie jest jednostkowy przypadek rdzewiejących samochodów, co tu dużo mówić Mitsubishi ostatnio obniżyło loty. Przypadki rdzy na samochodach i kiepskiego lakieru i blach są powszechne, a szkoda bo moim zdaniem samochody Mitsu mają coś w sobie (dusze).

Bardziej chodziło mi o podejście serwisu Toyoty do swego klienta.

jurekschroda - 24-03-2009, 15:45

MITSUBISHI GT
Cytat:
Przypomne tylko że Toyota Corolla Verso produkowana jest w tureckich zakładach Adapazari od 2004 roku.

Błąd, a nawet wiel błąd :wink: akurat Corolla Verso jest jedynym autem tej japońskiej marki produkowanym w Japonii, jakie może nabyć polski klient w salonie Toyoty :lol:

Dla porównania w Mitsubishi prawdziwym Japończykiem jest Lancer, a także Pajero i Grandis. Do niedawna był jeszcze Outlander - teraz już zakłady NedCar w Holendrowie.

Co do rdzewienia.... mam dwa kilkunastoletnie misiaczki, na których ruda wyłazi tylko i wyłącznie w przypadku uszkodzenia fabrycznych zabezpieczeń karoserii.

medyc - 01-11-2010, 20:03

Witam. Mam inne zdanie na temat ASO Toyoty. Jak oddawałem Yariske żony do serwisu w KATOWICACH TO OGLĄDALI GO Z KAŻDEJ STRONY I SPISYWALI STAN. gDY JA ODBIERAŁEM I ZACZĄŁEM OGLĄDAĆ Z KAŻDEJ STRONY TO WIDZIAŁEM UŚMIESZKI PANÓW Z SERWISU. Jednakże opłaciła mi się ta "kontrola" ponieważ stwierdziłem,że żle zamontowali układ wydechowy/wisiał za nisko/. Odpowiedż usłyszałem- że ten model tak ma nowsza Yariska ma wyżej. Dobrze,że na parkingu stała taka sama Yariska i pokazałem panu w garniturze jak ma wyglądac wydech prawidłowo zamontowany. Pojechał na serwis i po 30 minutach przyjechał z prawidłowo już zamontowanym jednakże nie usłyszałem -MIAŁ PAN RACJĘ. Ponadto "zapomnieli " mi wymienić zniszczoną po kolizji uszczelkę bagażnika i znów musiał jechać na serwis i wrócił z nową... Tak ,że pamiętajcie panowie warto sprawdzać samochód przed odbiorem nie patrząc na śmichy chichy panów z ASO tym razem Toyoty...
yerzo - 28-11-2011, 10:45

Dzisiaj zauwazylem w Outku (kwiecien 2010) babel na przednim blotniku. Widac pekniecie lakieru od wewnatrz. Zglaszac to od razu, czy czekac do kwietnia na przeglad okresowy?
jorzyk1976 - 13-07-2012, 07:55

ja u siebie zauważyłem po obu stronach tylnych błotników w okolicach drzwi tylnych gdzie jest naklejona ochronna naklejka plamy rdzy. i chcę kupić zaprawkę gdzie mogę znaleźć kod lakieru? i drugie moje pytanie jeżeli juz skończyła się gwarancja podstawowa a na perforacje jest 6 lub 12 lat to to podlega pod takową gwarancję , tylko że ostatnie dwa przeglądy okresowe wykonałem w swoim zakresie?
krzychu - 13-07-2012, 08:01

jorzyk1976 - wydaje mi się, żeby tak gwarancja na performację działała musisz mieć co roku wpity przegląd powłoki lakierniczej najlepiej w ASO (chyba coś koło 50zł lub gratis przy całym przeglądzie).
A druga rzecz z tego co wiem to cała ta gwarancja obejmuje przerdzewienie po pierwsze na wylot a po drugie elementów nośnych czy jakoś tak (więc np. drzwi, maska, klapa chyba odpadają)...

jorzyk1976 - 13-07-2012, 09:43

a gdzie mogę znależć kob lakieru. w moim miśku jest ciemny szary metalik
KowaliK - 13-07-2012, 16:19

Na tabliczce od wewnętrznej strony maski powinno być zapisane. :wink:
lexus - 13-07-2012, 16:44

Podaj vin w ASO mitsu i zamówią ci zaprawki w sztyftach, tzn .kolor i bezbarwny ja tak robiłem.Koszt ok 60zł