To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] ELEKTRYKA - Przełacznik sterowania elektrycznymi s

JCH - 20-03-2007, 22:16

Przyciski są OK.
Anonymous - 20-03-2007, 22:32

Ok,to dobrze,zamowie je ;) a tak poza tematem? Jestes zadowolony ze swojego MSS? Jak sie dieselek spisuje?
zako7 - 21-03-2007, 07:58

To jest jakieś nieporozumienie, aby za kawałek plastiku żądać 60PLN!!!!!
Chyba pan Wojtek już całkiem przesiąkną ASO Katowice. Ludzie pracujący tam mają inne spojrzenie na ceny części do mitsubishi. :shock:
JCH widze że zmieniło Twoje spojrzenie na ten temat 8)

Anonymous - 21-03-2007, 09:30

A ile u Was w ASO chca za te przyciski i za naprawe? Wiem,ze drogo,ale chyba nigdzie nie znajde tego :?
JCH - 21-03-2007, 10:24

zako7 napisał/a:
To jest jakieś nieporozumienie, aby za kawałek plastiku żądać 60PLN!!!!!
...
JCH widze że zmieniło Twoje spojrzenie na ten temat 8)
A to fakt. To zdzierstwo. Być może jest jakieś pole do negocjacji ceny ;)
Jakiś czas temu katowickie ASO (Moto) twierdziło, że w ogóle nie ma tych przycisków do kupienia osobno. Tylko cały panel.

Ogólnie z MSS 1.9 DID jestem zadowolony :) choć pewne rzeczy mogłyby być poprawione. No i następcy jakoś nie widać .... trzeba zmieniać markę.

Anonymous - 21-03-2007, 16:20

Jaca mam nadzieję że zartujesz z ta zmianą marki... :)
ja też jestem zadowolony mimo iz dopiero 3 roczek leci i przyciski dzialają :lol:
jest pare niedorobek ale to chyba w kazdej marce cos znajdziemy.

JCH - 21-03-2007, 18:34

arek 69 napisał/a:
ja też jestem zadowolony mimo iz dopiero 3 roczek leci i przyciski dzialają
Przycisk pada w czwartym roku użytkowania :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Ze zmianą marki? Nie, nie żartuję. Jeśli pojawią się możliwości (finansowe) to jakaś zmiana będzie. Na co - nie wiem jeszcze, jest kilka innych opcji niż MMC. A poza tym MMC wisi mi trochę kasy więc co do zasady - postanowiłem sobie, że: wała - nie dostaną marży za kolejne auto + usługi na serwisie za kolejnych ... powiedzmy 5 lat.

Anonymous - 21-03-2007, 20:21

Jasny gwint
to cię musieli niezle przekrecic.no ale myslę że do samej marki to sie niezrazileś.
kurde co z ta warszawką- porzadnego przedstawicielstwa nie potrafią poprowadzić.a Japoncom też chyba wisi to co klient sądzi???!!!

Anonymous - 04-04-2007, 13:27

Przycik przerabialem latem, zaraz jak sie skonczyla gwarancja, ale 59,90 pln na allegro, to gruba przesada, W ASO w Boguchwale pod Rzeszowem sprzedali mi /z moja wlasna wymiana/ za 30 pln
turek61 - 10-05-2007, 23:56

JCH napisał/a:
Montuje się łatwo - tylko wymień komplet tzn. przycisk i ten języczek.

Chcę wymienić sam ten przycisk tak żeby nie połamać uchwytu.Jak do tego podejść ? Podważać jakimś śrubokrętem od spodu czy inaczej ? Napisz coś więcej...

JCH - 11-05-2007, 08:25

turek61 napisał/a:
Chcę wymienić sam ten przycisk tak żeby nie połamać uchwytu.Jak do tego podejść ? Podważać jakimś śrubokrętem od spodu czy inaczej ? Napisz coś więcej...
Nic nie podważać :!:
Musisz zdjąć tapicerkę z drzwi aby dostać się do panela, który od spodu jest przykręcony i podpięta jest wiązka przewodów . Jak już będziesz miał panel w rękach to rozbierasz go odkręcając kilka śrubek. Wtedy przyciski będziesz miał na wierzchu. Możesz wymieniać.
Potem montaż w odwrotnej kolejności.
Potrzebne: śrubokręt krzyżakowy większy i mniejszy, klucz gwiazdkowy i chyba nasadowa #10 (śruba schowana pod lusterkiem). Przyda się też coś płaskiego do podważania zaślepek.

edit:
Aha.... Widzę, że Ty masz Carismę a ja Space'a więc mogą być jakieś nieduże różnice ale idea zapewne taka sama.

Moominek - 28-05-2007, 21:45

Ufff, a myślałem, że to nieumiejętne obsługiwanie spejsa przez żonkę ;)
Dobra, to co trzeba zrobić, zeby naprawic ten przycisk? Standardowo wyłamał się ten w panelu kierowcy od szyby kierowcy. Gdzie kupić, jak zdemontowac panel i jak wymienić przycisk, ktos to już trenował? Wszelkie wskazówki bardzo cenne, próbowałem podważyć ten panel ale mocno siedzi i mam wrazenie, że nie tędy dostanę się do tych przycisków. HELP!! :)

JCH - 28-05-2007, 23:02

Moominek napisał/a:
próbowałem podważyć ten panel ale mocno siedzi i mam wrazenie, że nie tędy dostanę się do tych przycisków. HELP!!
Nie podważaj!!!
Opisywałem to niedawno - poszukaj albo jak znajdę to wkleję link. No i musisz kupić "dynks" u 10wojtej10 :)

Tu masz opisane a był i jeszcze jeden wątek .... może by to kiedyś poscalać :?

Moominek - 29-05-2007, 13:07

Chyba znalazłem, tylko nie mam imbusa gwiazdkowego ;) Jacku, a tak mniej więcej, gdzie są te zapinki?
Anonymous - 05-06-2007, 13:17
Temat postu: Wyłacznik szyb Space Star
Dzień dobry!
Szukam podświetlanego wyłacznika szyby od strony kierowcy, tymczasowo go pokleiłem (ale na jak długo...?) Ktoś na Forum oferował pojedyńcze, w serwisach mają tylko zespolony (czteropak).
Pozdr
J....o