Space Star Techniczne - [MSS ALL] ELEKTRYKA - Przełacznik sterowania elektrycznymi s
JCH - 20-03-2007, 22:16
Przyciski są OK.
Anonymous - 20-03-2007, 22:32
Ok,to dobrze,zamowie je a tak poza tematem? Jestes zadowolony ze swojego MSS? Jak sie dieselek spisuje?
zako7 - 21-03-2007, 07:58
To jest jakieś nieporozumienie, aby za kawałek plastiku żądać 60PLN!!!!!
Chyba pan Wojtek już całkiem przesiąkną ASO Katowice. Ludzie pracujący tam mają inne spojrzenie na ceny części do mitsubishi.
JCH widze że zmieniło Twoje spojrzenie na ten temat
Anonymous - 21-03-2007, 09:30
A ile u Was w ASO chca za te przyciski i za naprawe? Wiem,ze drogo,ale chyba nigdzie nie znajde tego
JCH - 21-03-2007, 10:24
zako7 napisał/a: | To jest jakieś nieporozumienie, aby za kawałek plastiku żądać 60PLN!!!!!
...
JCH widze że zmieniło Twoje spojrzenie na ten temat | A to fakt. To zdzierstwo. Być może jest jakieś pole do negocjacji ceny
Jakiś czas temu katowickie ASO (Moto) twierdziło, że w ogóle nie ma tych przycisków do kupienia osobno. Tylko cały panel.
Ogólnie z MSS 1.9 DID jestem zadowolony choć pewne rzeczy mogłyby być poprawione. No i następcy jakoś nie widać .... trzeba zmieniać markę.
Anonymous - 21-03-2007, 16:20
Jaca mam nadzieję że zartujesz z ta zmianą marki...
ja też jestem zadowolony mimo iz dopiero 3 roczek leci i przyciski dzialają
jest pare niedorobek ale to chyba w kazdej marce cos znajdziemy.
JCH - 21-03-2007, 18:34
arek 69 napisał/a: | ja też jestem zadowolony mimo iz dopiero 3 roczek leci i przyciski dzialają | Przycisk pada w czwartym roku użytkowania
Ze zmianą marki? Nie, nie żartuję. Jeśli pojawią się możliwości (finansowe) to jakaś zmiana będzie. Na co - nie wiem jeszcze, jest kilka innych opcji niż MMC. A poza tym MMC wisi mi trochę kasy więc co do zasady - postanowiłem sobie, że: wała - nie dostaną marży za kolejne auto + usługi na serwisie za kolejnych ... powiedzmy 5 lat.
Anonymous - 21-03-2007, 20:21
Jasny gwint
to cię musieli niezle przekrecic.no ale myslę że do samej marki to sie niezrazileś.
kurde co z ta warszawką- porzadnego przedstawicielstwa nie potrafią poprowadzić.a Japoncom też chyba wisi to co klient sądzi???!!!
Anonymous - 04-04-2007, 13:27
Przycik przerabialem latem, zaraz jak sie skonczyla gwarancja, ale 59,90 pln na allegro, to gruba przesada, W ASO w Boguchwale pod Rzeszowem sprzedali mi /z moja wlasna wymiana/ za 30 pln
turek61 - 10-05-2007, 23:56
JCH napisał/a: | Montuje się łatwo - tylko wymień komplet tzn. przycisk i ten języczek. |
Chcę wymienić sam ten przycisk tak żeby nie połamać uchwytu.Jak do tego podejść ? Podważać jakimś śrubokrętem od spodu czy inaczej ? Napisz coś więcej...
JCH - 11-05-2007, 08:25
turek61 napisał/a: | Chcę wymienić sam ten przycisk tak żeby nie połamać uchwytu.Jak do tego podejść ? Podważać jakimś śrubokrętem od spodu czy inaczej ? Napisz coś więcej... | Nic nie podważać
Musisz zdjąć tapicerkę z drzwi aby dostać się do panela, który od spodu jest przykręcony i podpięta jest wiązka przewodów . Jak już będziesz miał panel w rękach to rozbierasz go odkręcając kilka śrubek. Wtedy przyciski będziesz miał na wierzchu. Możesz wymieniać.
Potem montaż w odwrotnej kolejności.
Potrzebne: śrubokręt krzyżakowy większy i mniejszy, klucz gwiazdkowy i chyba nasadowa #10 (śruba schowana pod lusterkiem). Przyda się też coś płaskiego do podważania zaślepek.
edit:
Aha.... Widzę, że Ty masz Carismę a ja Space'a więc mogą być jakieś nieduże różnice ale idea zapewne taka sama.
Moominek - 28-05-2007, 21:45
Ufff, a myślałem, że to nieumiejętne obsługiwanie spejsa przez żonkę
Dobra, to co trzeba zrobić, zeby naprawic ten przycisk? Standardowo wyłamał się ten w panelu kierowcy od szyby kierowcy. Gdzie kupić, jak zdemontowac panel i jak wymienić przycisk, ktos to już trenował? Wszelkie wskazówki bardzo cenne, próbowałem podważyć ten panel ale mocno siedzi i mam wrazenie, że nie tędy dostanę się do tych przycisków. HELP!!
JCH - 28-05-2007, 23:02
Moominek napisał/a: | próbowałem podważyć ten panel ale mocno siedzi i mam wrazenie, że nie tędy dostanę się do tych przycisków. HELP!! | Nie podważaj!!!
Opisywałem to niedawno - poszukaj albo jak znajdę to wkleję link. No i musisz kupić "dynks" u 10wojtej10
Tu masz opisane a był i jeszcze jeden wątek .... może by to kiedyś poscalać
Moominek - 29-05-2007, 13:07
Chyba znalazłem, tylko nie mam imbusa gwiazdkowego Jacku, a tak mniej więcej, gdzie są te zapinki?
Anonymous - 05-06-2007, 13:17 Temat postu: Wyłacznik szyb Space Star Dzień dobry!
Szukam podświetlanego wyłacznika szyby od strony kierowcy, tymczasowo go pokleiłem (ale na jak długo...?) Ktoś na Forum oferował pojedyńcze, w serwisach mają tylko zespolony (czteropak).
Pozdr
J....o
|
|
|