To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - KUPNO SIGMY!!!!!

Anonymous - 28-03-2009, 19:23

zbyszek05, ja czy to problem taki bardzo dobrze rozumiemy i jeszcze raz mowie ze ciężko jest kogoś namówić spoza grona ludzi znających się na takich autach by takie auto kupił wszystkim laikom wydaje sie ze skoro takie stare roczniki to powinne kosztować 3000-4000 pln a wcale tak nie jest i wszyscy dobrze o tym wiemy
Anonymous - 28-03-2009, 19:26

kosior1975, ja byłem laikiem kupując swoją sigmę i tak jak Zbychu mówi za 4-5 tys. nie kupisz dobrego auta....mimo to zapłaciłem dużo więcej za swój egzemplarz (10k) i nie żałuję swojej decyzji
Anonymous - 28-03-2009, 19:28

bubek, i chwała Ci za to a co do cen to ja to wszystko wiem tylko wytłumacz to komuś spoza naszego grona :mrgreen:
lukasz12 - 28-03-2009, 19:28

Moim zdaniem nic na siłę. Może komuś wystarczy Pasek B4 1.8 (albo 1.9 TD) i będzie zadowolony. Niektórzy całe zycie sie przetoczyli F126P i nie narzekają. Zmuszać kogoś do kupna Mitsubishi nie ma sensu. Sigma jak wiadomo nie jest autem dla każdego - niektórym bardziej zależy na tym żeby dało sie kupić wiadro częsci za 200 zł i żeby były dostępne w miescie 5000 mieszkańców od ręki a na czymś takim jak komfort czy ładny wygląd deski rozdzielczej już mniej.
Anonymous - 28-03-2009, 19:36

lukasz12, HE HE HE DOBRE!! :mrgreen:
Anonymous - 28-03-2009, 19:39

Ale kupić paska czy audi, do którego lukasz12 masz awersję :D to nie to samo, co wyhaczyć sigmę w stanie takim, zeby palcem nie kiwnąc tylko lać paliwo.....jak się pojedzie na giełdę to tylko vw, ople, audi , w 80%-tach...a znaleźć jakieś nietypowe auto jest niezwykle trudno
lukasz12 - 28-03-2009, 20:11

No ale niektórym na tym nie zależy, dla niektórych priorytet to mieć łatwość dostępu do taniego serwisu i części, możliwość odsprzedaży itd. Różni ludzie różne potrzeby ;)
Nie ukrywajmy - posiadanie Sigmy czy innego mniej typowego samochodu jako jedynego auta to trochę wyrzeczeń - jak padnie jakaś część to jest problem jak nie masz czym dojechac do pracy a nie masz innego auta, kasy też trochę wiecej trzeba. Niektórym nie zależy na tym albo po prostu ich na to zwyczajnie nie stać.

Piotr Z - 28-03-2009, 20:46

ja myslę że największy problem jezeli chodzi o zakup sigmy oprócz tych o których pisaliście powyżej to pojemnośc ,3 litry u wielu osób powoduje powiekszenie gałek ocznych , pukanie sie w czoło, a ile to pali. i tu nie docieraja zadne dane i faktyczne spalanie, bo nikt nie wierzy że takie małe, i druga rzecz - silnik V6 - o boże to juz musi duzo palić a cześci to pewnie kosmiczne ceny- tak to wyglada.
Ja za swoją dałem 10 tyś i wyprawa do Gizycka bo nic ciekawego bliżej nie było, owszem były za 5 czy 6 tyś ale juz wiedziałem że auta w tej cenie nie były tym czego oczekiwałem.
Ale panowie nie od dzis wiadomo że rzadkie auta są drozsze w utrzymaniu niż te ''zwykłe','amory na przykład 650 zł szt. kosmos.

[ Dodano: 28-03-2009, 20:54 ]
a i jeszce jedno u mnie najwazniejsza sprawa - ja sigme kupiłem sercem, nie myslałem o przyszłych wydatkach, pragnąłem jej, zakochałem się w suce od pierwszego spojrzenia( kolega mawiał- spojrz na przód auta na to wredne sucze spojrzenie) cos wtym jest nie ?
ale zwierzenia chyba za duzo wypiłem :lol:

Anonymous - 28-03-2009, 21:01

Piotr Z, chyba nie :-)
Także uważam sigmę za cudo.
Żaden z obecnych pokemonów mitsu nie jest w stanie się równać do sigmusi :)

zbyszek05 - 28-03-2009, 21:13

nowy evo :finga:
a co do kupna to ...to temat był już tak klepany że ...
czytajcie posty przyszli kupujący sigmę !!!! patrzcie w ogłoszenia i lejcie wahę by je oglądać bo ludzie z grona gy chcą sprzedać to ich omijacie wielkim łukiem i pukacie się w czoło że taka kasa za stary wóz???a jak kasa mała to znowu narzekacie że to i tam ....nie dogodzi wszystkim kupującym bo te auta mają już po 15/16 latv i z racji wieku bedą się psuć !!!!proponuje już nie wałkowac tematu a niezdecydowanym wejść na inną markę albo model :badgrin:

and.lukas - 29-03-2009, 01:54

Napewno są części droższe, ale większośc jest cenowo porównywalna , albo tańsza o popularnych aut- zważywszy klasę wozu. Tak jak koledzy pisali - wielu ludzi szokuje pojemnośc- mit dużych kosztów utrzumania i ubezpieczenia OC. Wielu nie wierzy , że płacimy 400 zł od 3-litrowego auta - oni maja jakieś astry z pozornie małymi kosztami utrzymania, ale szare życie mija z szarymi autami....
Zajc3w - 29-03-2009, 13:57

OC za sigmę w Szczecinie ze zniżką 60% wychodzi ~700zł, za swifta(1 litr) 315 zł. Im większe miasto tym drożej niestety. Części nowe, o ile są wychodzą normalnie, używki drożej, bo mało ich jest. Np taki Xedos(wiem ze drodzy) nie miał ani jednej sigmy od 2003 roku.
Anonymous - 29-03-2009, 15:26

Zajc3w, 700 to dość dużo, ja w tamtym roku płaciłem za OC 450 przy 50% znizki a Białystok wcale nie jest mały :D
Zajc3w - 29-03-2009, 15:43

Moim zdaniem 700zł to nieźle - poprzedni właściciel płacił dwie raty po 450zł w Trzciance ~17000 mieszkańców
lukasz12 - 29-03-2009, 17:23

Dziwne, ja płace około 460 zł. Samochód jest zarejestrowany na mnie i na tate wiec jest niby zniżka 60% (+ jakies inne) ale też jest zwyżka za mój wiek (+30%). Poprzednio było 560 zł, obecnie jest wspomniane 460. Mała miejscowość więc może dlatego.