[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Listwy progowe
del toro - 13-05-2009, 08:14
na dniach powinienem tez je mieć...
Nie było problemu z montażem?
Navynov - 20-05-2009, 01:36
Witam, podziwiam listwy jakie tu sa proponowane i dochodze do mniosku, ze zawsze znajda sie lepsze w tej samej cenie. Mi zaproponowali te u dealera i wyszlo ze za friko dodatkowo dorzucili mi listwe na zderzak abym bagazem nie pokaleczyl lakieru. Tej ostatniej jeszcze nie zamontowalem. Zamieszczam zdjecie tyko progowej i mysle ze moze byc - chroni lakier nie tylko przed dziecmi ale babskimi koreczkami i psimi pazurami tez
del toro - 24-05-2009, 22:53
Oto fotki listew progowych, które ostatnio zamontowałem..... nawet fajnie wygladają!
1.
2.
Cezarito - 25-05-2009, 18:20
Dla mnie super extra. Wygląda świetnie, a do tego jakie praktyczne. Ile dałeś ?
del toro - 25-05-2009, 23:33
Powyżej już ktoś podał adres na allegro, gość jest z Poznania i robi na zamówienie do lancera na wymiar.
Kosztowały mnie 99zł + koszty pzresyłki, chyba wyszło mnie 111zł, napis gratis.
Gości szybko robi i wysyła czekałem kilka dni.
Gość warty polecenia.
michaello - 26-05-2009, 10:29
Zamiennikowi w tym przypadku daleko do oryginalu, ale to zawsze jakies zabezpieczenie.
Sam takie zamontowalem i sa takie sobie. Powinny miec dodatkowe przetloczenie i dochodzic do uszczelek drzwi bo nie do konca chronia newralgiczne miejsca progu. Miejmy nadzieje, ze producent to kiedys uwzgledni.
del toro - 26-05-2009, 22:57
Może masz i racje ale u dilera za dwie nakładki trzeba wybulić ok. 400 zł a tutaj 111zł za 4 sztuki i to dobrze zrobione i dopasowane, jak dla mnie to wystarczajace.
A z drugiej strony to takie nakładki w takim samochodzie za takie pieniadze powinny byc juz założone przez producent.
Na wszystkim trzeba zbijać kase!
Navynov - 29-05-2009, 21:08
michaello napisał/a: | Zamiennikowi w tym przypadku daleko do oryginalu, ale to zawsze jakies zabezpieczenie.
Sam takie zamontowalem i sa takie sobie. Powinny miec dodatkowe przetloczenie i dochodzic do uszczelek drzwi bo nie do konca chronia newralgiczne miejsca progu. Miejmy nadzieje, ze producent to kiedys uwzgledni. |
Ja dostałem od dealera za friko - wem, ze mozna miec ladniejsze. Dealer sprowadza od - kliknij link
http://www.alufrost.pl/li...anko=MITSUBISHI
Lindinho - 07-06-2009, 12:20
sprawdzają się?
filippoz napisał/a: | basik napisał/a: | filippoz Ty tez mógłbyś zdjęcia pokazać. | wedle życzenia zdjęcia poniżej:
1.
Obrazek
2. B&W (przesadziłem z suwakami w PSie ale po to żeby było widać "zagięcie" na progu - zdjęcie było bardzo ciemne )
Obrazek |
filippoz - 07-06-2009, 12:55
mi się sprawdzają, 98% jazd odbywam sam ale po stronie pasazera jak ludzie wsiadają mając nawyki z poprzedniej epoki otrzepania butów o próg to teraz tego nie robią bo jest świecąca się jak psu jajca listwa i pytają a ja nie pozwalam na stukanie w progi ;D
Lindinho - 07-06-2009, 20:54
Czy sprawdzają Ci się nakładki progowe i na klapę bagażnika? Progowe widzę szerokie, aż do uszczelki, czy z drugiej strony (na kancie) mają załamanie w dół?
Proszę o kilka zdjęć na priva i z góry dziękuję!
Navynov napisał/a: | michaello napisał/a: | Zamiennikowi w tym przypadku daleko do oryginalu, ale to zawsze jakies zabezpieczenie.
Sam takie zamontowalem i sa takie sobie. Powinny miec dodatkowe przetloczenie i dochodzic do uszczelek drzwi bo nie do konca chronia newralgiczne miejsca progu. Miejmy nadzieje, ze producent to kiedys uwzgledni. |
Ja dostałem od dealera za friko - wem, ze mozna miec ladniejsze. Dealer sprowadza od - kliknij link
http://www.alufrost.pl/li...anko=MITSUBISHI |
Mac_Man1 - 25-11-2009, 08:31
Ładne te progi. Czy ASO nie robią problemów z gwarancją po samodzielnym zamocowaniu takich, bądź co bądź, nieoryginalnych prógów?
Czy ktoś z szanownych Forumowiczów kupował ostatnio takie progi i może wskazać źródło? (niestety niektóre linki w postach z pierwszej połowy roku są już nieaktualne)
Z góry dzięki
Luk - 25-11-2009, 11:06
http://allegro.pl/item819...ancer_4szt.html
Co do problemów w ASO to nawet mi to do głowy nie przyszło... Nakładki są przylepiane, więc nie ingerują w nadwozie...
Mac_Man1 - 25-11-2009, 11:17
Luk napisał/a: | http://allegro.pl/item819030141_nakladki_listwy_ochronne_mits_lancer_4szt.html
Co do problemów w ASO to nawet mi to do głowy nie przyszło... Nakładki są przylepiane, więc nie ingerują w nadwozie... |
Dzięki za info i link.
Czy Ty właśnie tam się zaopatrywałeś w te progi?
Luk - 25-11-2009, 11:42
Mac_Man1 napisał/a: | Czy Ty właśnie tam się zaopatrywałeś w te progi? |
Tak. Przednie niestety są płaskie, a powinny być dłuższe i wygięte w lekki łuk, bo próg też wygina się do góry patrząc ku tyłowi. Nie da się tych nakładek nalepić bardziej do tyłu, bo tam już powierzchnia jest wygięta i odstawałyby... Ale te "firmowe" tez są płaskie, więc problem ten sam. Ja je nalepiłem, jak zauważyłem rysy na progach, ale teraz na nakładkach nie ma żadnych rys, więc może wszyscy bardziej uważają Jak za 100 zł, to można nalepić, nie zaszkodzą, ale 400 zł to bym na pewno nie dał...
|
|
|