To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wiewiór by wilk88

wilk88 - 13-05-2010, 18:35

No! Forest w skrócie wyjaśnił jak było ;)
Psikus - 13-05-2010, 21:43

Można prosić o zdjęcie jak to teraz wygląda?
Andrew - 13-05-2010, 22:08

wilk88 a jak rozwiązałeś sprawę z cieknącym olejem?
wilk88 - 13-05-2010, 22:25

Chwilowo nie potrzebowałem samochodu i stał jakieś 2 tygodnie u Foresta więc oleju jeszcze nie załatwiłem. Nie mam garażu i wszystkie dłubaniny robię u mnie na działce, tylko warunkiem jest pogoda (ostatnio kiepska). Planuje jutro jechać i coś pogrzebać jeśli nie będzie padało.

Zdjęcia postaram się wstawić jak najszybciej.

wilk88 - 15-05-2010, 19:28

Dzisiaj trochę podłubałem ;)
Pojechałem do "zgarażowanego" kolegi z sąsiedniego miasta i wprowadziłem kosmetyczne zmiany. Musiałem pomalować sam przód maski.
Najpierw zmatowienie poprzedniego lakieru, podkład:

Uploaded with ImageShack.us

Lekkie szlifowanie podkładu i kilka warstw dobranego lakieru (fajny mat, ciekawe jak galant wyglądał by cały w macie ):

Kilka warstw bezbarwnego:

Efekt końcowy, wg mnie nienaganny. Jeszcze jutro czeka go polerka, żeby wszystko wyrównać:

Byłem tak zarobiony, że zapomniałem zrobić zdjęcia kielichom. Postaram się zrobić jutro.

pozdrawiam

Psikus - 15-05-2010, 20:45

Ciekawi mnie czy i jak bardzo będzie po polerce widać różnicę lakieru... nie lepiej było całą maskę?
robertdg - 15-05-2010, 20:49

Psikus napisał/a:
czy i jak bardzo będzie po polerce widać różnicę lakieru
zamaskuje płomieniami ;-)
wilk88 - 15-05-2010, 20:59

Nie miałem tyle lakieru :) Wydaje mi się, że po polerce raczej będzie bdb, bo już teraz różnica jest ledwie dostrzegalna :)

Płomienie tylko w kolorze podkładu z pierwszego zdjęcia ;) Już się dzisiaj z bratem śmialiśmy, że jak nie wyjdzie to zrobimy płomienie :P

Anonymous - 19-05-2010, 11:15

wilk88 napisał/a:
Nie miałem tyle lakieru :) Wydaje mi się, że po polerce raczej będzie bdb, bo już teraz różnica jest ledwie dostrzegalna :)

No proszę. Czy ten lakier to ten co ci dałem???
Bo jeśli tak to dziwi mnie trochę że nie ma różnicy, bo to kolor z pod maski. Gratuluję efektu.

Cieszy mnie również że posłuchałeś i zrobiłeś to szybko.

Pozdrawiam.

wilk88 - 19-05-2010, 12:06

Zrobiłem szybko ,jak mówiłeś, bo jak na złość po powrocie od Ciebie padało non stop. Więc w jednym miejscu pojawiły się 2 malutkie bąbelki.
Lakier to nie jest ten od Ciebie ;) Miałem jeszcze z zeszłego roku ( jak robione były nadkola ) dobierany komputerowo. Niestety miałem go na tyle mało, że nie starczyło na całą maskę :)

Akcja polerska jak na razie przesunięta do odwołania z powodu braku czasu, muszę pozaliczać wszystkie egzaminy a później opuszczam miśka na jakieś 4 miesiące... Może zrobię to jeszcze przed wyjazdem.

wilk88 - 29-05-2010, 17:18

Cholerni zawistni ludzie! Dzisiaj w nocy ktoś trafił mojego wiewióra, jajkiem z balkonu... W miejscu gdzie jajko się rozbiło (słupek przedniej szyby) mam piktogram drobnych dziurek w lakierze do samej blachy...
Psikus - 29-05-2010, 18:30

Co za ludzie... w moim ktoś kilka dni po zakupie przerysował zderzakiem tylny błotnik, a po 2 dniach poprawił jeszcze bardziej...
Andrew - 29-05-2010, 21:59

Mnie też już trafia. Coraz więcej dołków na blacharce. Nikt nie patrzy tylko otwiera drzwi jak mu pasuje. Ludzie są naprawdę podli!!! Ale żeby w dodatku jajkiem rzucać :shock: Porażka...
bieniak - 30-05-2010, 00:00

ehhh no myślałem ze jestem sam ale widzę ze nie ja dostałem w tylni zderzak
aż dziurę ktoś zrobil:///ale żadnej informacji ani nic:(:(:( i na własny koszt trzeba robić:(:(:(

Owczar - 30-05-2010, 09:39

Wilk88 pewnie jakis dzieciak sobie zarty robil, albo zaparkowales na miejscu, ktore ktos sobie uzurpuje na wlasnosc.

Moj galant tez dostal kiedys jajkiem, ale trafiony w tylna szybe. Bylem chwile u siostry pod blokiem, odrazu zmylem, a i tak ciezko schodzilo. Jak sie potem dowiedzialem to jakis dzieciak rzucal tymi jajkami bo Nie tylko mi sie oberwalo.