Chcę kupić Lancera! - [CY3A 1.8] Zakup Lancera 1.8 143KM
shalafi - 04-04-2009, 21:16
ehh no jak patrze na te ceny to tez czuje ze moglem poczekac,
swojego zamawialem poczatkiem marca, a teraz ceny spadly i troche szkoda...
tym bardziej ze byla gadka ze nowy rocznik bedzie mial na pewno duzo wieksze ceny (beda bez upustu), a z 2008 sie juz praktycznie koncza i bedzie problem dostac jak poczekam z zakupem...
no nic, pozostaje nie patrzec na cenniki i juz nie myslec o tym, tylko cieszyc sie z autka
poziomka - 04-04-2009, 21:56
tojaro napisał/a: | Witam wszystkich forumowiczów!
Może ktoś doradzi. Zamówiłem w końcu marca swojego "Miska" - sprzedawca twierdził, że musi być marzec jako data zakupu bo nie będzie rabatu przy zakupie gotówką (FV nie podpisywałem a wyłącznie zamówienie - no i oprócz zaliczki jeszcze niczego nie opłaciłem). No i sobie czekam - tyle że wg cennika na stronie cena rocznika uległa obniżce - i teraz rabat to nie 4000 a 6000 zł. Nie lubię uczucia, że dałem się zrobić. Więc mam pytanie do bardziej doświadczonych - czy mogę coś z tym zrobić - czy tez sprawa jest przegrana?
A miałem taki dobry humor... |
z tego co czytałem na tym forum to cena obowiązuje Cię w dniu zakupu - jeżeli jest większy upust się załapujesz - jeżeli jest mniejszy to masz swój z dnia podpisania umowy - takie podobno podejście ma MMC
gdzie znalazłeś ten upust 6k ?
igor
shalafi - 04-04-2009, 22:06
na oficjalnej stronie?
i to 7tys http://www.mitsubishi.pl/...n/Promocje.html
scoro - 04-04-2009, 22:08
poziomka napisał/a: |
gdzie znalazłeś ten upust 6k ? |
Jest na stronie mitsubishi ( http://www.mitsubishi.pl/Lancer/Sedan/Cennik.html )
A swoją drogą zwróćcie uwagę na to jak poszła do góry dopłata za skrzynię CVT
Btw. widzę, że teraz to nawet rocznik 2009 ma cenę niższą niż rocznik 2008 na początku tego roku... ale czego się nie robi dla klienta ;]
tojaro - 04-04-2009, 22:41
[/quote]
z tego co czytałem na tym forum to cena obowiązuje Cię w dniu zakupu - jeżeli jest większy upust się załapujesz - jeżeli jest mniejszy to masz swój z dnia podpisania umowy - takie podobno podejście ma MMP
igor[/quote]
W tym sęk - co to jest dzień zakupu? - podpisania zamówienia, wystawienia faktury czy też wpłaty i podpisania faktury? Może ktoś wie jak jest z rezygnacją z zamówienia - traci się zaliczkę? Bo nawet jeśli - w tym przypadku 1 tys. - to i tak dalej zapłaciłbym o 1 tys. mniej. W sumie to trochę grosza. Najbardziej mnie wnerwiło to, że sprzedawca zapewne wiedział o zmianie cen - jak ostatnio bylem w salonie (podpisać upoważnienia do rejestracji) to zniknęły kartki z cenami. Teraz już wiem dlaczego. W poniedziałek zadzwonię do salonu ale wczesniej chciałem trochę zasięgnąć Waszych opinii
macadoshis - 04-04-2009, 23:36
shalafi napisał/a: |
tym bardziej ze byla gadka ze nowy rocznik bedzie mial na pewno duzo wieksze ceny (beda bez upustu), a z 2008 sie juz praktycznie koncza i bedzie problem dostac jak poczekam z zakupem...
|
Z tym że 2008 się kończą to nie kłamali, w cenniku już nie ma niektórych wersji a raczej te co zostały mają mało popularne kolory więc wybór jest już bardzo ograniczony.
scoro napisał/a: |
Btw. widzę, że teraz to nawet rocznik 2009 ma cenę niższą niż rocznik 2008 na początku tego roku... ale czego się nie robi dla klienta ;]
|
Już od dwóch tygodni i tylko sedan, zrównali upust sedana i sportbacka na którego dają teraz mniejszy rabat więc jest droższy.
gzesiolek - 05-04-2009, 00:52
Ja wiem, ze sprzedaz i w ogole...
ale jako nabywca Lancera z polowy marca czuje sie "wyruchany", gdy kupilem rocznik 2008 za cene za ktora teraz kupilbym 2009... i to naszukalem sie jak glupi silnika 1,5 z rocznika 2008... jak chce sie miec zadowolonych klientow to sie tak nie robi... albo przynajmniej nie z dnia na dzien... rozumiem jakby wprowadzili promocje na 2009 miesiac lub dwa po wyprzedaniu rocznika 2008, ale juz teraz... pewnie nie jeden klient czuje sie teraz nieco oszukany...
shalafi - 05-04-2009, 01:05
gzesiolek napisał/a: | Ja wiem, ze sprzedaz i w ogole...
ale jako nabywca Lancera z polowy marca czuje sie "wyruchany", gdy kupilem rocznik 2008 za cene za ktora teraz kupilbym 2009... i to naszukalem sie jak glupi silnika 1,5 z rocznika 2008... jak chce sie miec zadowolonych klientow to sie tak nie robi... albo przynajmniej nie z dnia na dzien... rozumiem jakby wprowadzili promocje na 2009 miesiac lub dwa po wyprzedaniu rocznika 2008, ale juz teraz... pewnie nie jeden klient czuje sie teraz nieco oszukany... |
no dokladnie..dlatego lepiej nie sledzic juz cen, tylko cieszyc sie autkiem
gzesiolek - 05-04-2009, 01:15
shalafi, racja, bo autko spełnia wymagania które przed nim stawiałem (przynajmniej na razie)... no i jako, że ja kupuje autko nie jako zabawkę, którą szybko się znudzę, ale jako zaufany dupowóz ktorego nie będę go zmieniał przez min 5, a jak dobrze pójdzie to i nawet 10 lat... zatem powinno mnie strzykać te max 5% ceny przy odsprzedazy wtedy... ale jednak troszke to wkurza czleka
No ale moj Lancerek musi sie zmierzyc z legenda mojej Hani Civic '96, co przejechala 256k km bezawaryjnie...
Dzis jak ja odstawilem do siostry (bedzie ja zajezdzac, bo na rynku wiecej niz 7k za 13letnia nie dostane) to az mi lezka w oku stanela jak silniczek zwawo sie wkrecil do 6k rpm... niby tylko 90KM a tyle frajdy z jazdy potrafi dawac...
ale Lancerek ma bardzo podobna charakterystyke silnika, dlatego go wybralem
Chciałbym za 10lat z takim wzruszeniem się z nim żegnać
poziomka - 05-04-2009, 08:39
tojaro napisał/a: | W tym sęk - co to jest dzień zakupu? - podpisania zamówienia, wystawienia faktury czy też wpłaty i podpisania faktury? Może ktoś wie jak jest z rezygnacją z zamówienia - traci się zaliczkę? Bo nawet jeśli - w tym przypadku 1 tys. - to i tak dalej zapłaciłbym o 1 tys. mniej. W sumie to trochę grosza. Najbardziej mnie wnerwiło to, że sprzedawca zapewne wiedział o zmianie cen - jak ostatnio bylem w salonie (podpisać upoważnienia do rejestracji) to zniknęły kartki z cenami. Teraz już wiem dlaczego. W poniedziałek zadzwonię do salonu ale wczesniej chciałem trochę zasięgnąć Waszych opinii |
musisz poszukać na tym forum - były takie tematy - ale tę datę z tego co pamiętam wyznaczała data odbioru autka z salonu
igor
tojaro - 05-04-2009, 11:21
poziomka napisał/a: | tojaro napisał/a: | W tym sęk - co to jest dzień zakupu? - podpisania zamówienia, wystawienia faktury czy też wpłaty i podpisania faktury? Może ktoś wie jak jest z rezygnacją z zamówienia - traci się zaliczkę? Bo nawet jeśli - w tym przypadku 1 tys. - to i tak dalej zapłaciłbym o 1 tys. mniej. W sumie to trochę grosza. Najbardziej mnie wnerwiło to, że sprzedawca zapewne wiedział o zmianie cen - jak ostatnio bylem w salonie (podpisać upoważnienia do rejestracji) to zniknęły kartki z cenami. Teraz już wiem dlaczego. W poniedziałek zadzwonię do salonu ale wczesniej chciałem trochę zasięgnąć Waszych opinii |
musisz poszukać na tym forum - były takie tematy - ale tę datę z tego co pamiętam wyznaczała data odbioru autka z salonu
igor |
Dziękuję za radę, tyle że jakoś nie idzie mi nic podobnego znaleźć ani tu ani w necie. Czyżby nikt nie miał takiego dylemetu?
Pawcho - 05-04-2009, 13:52
Ja akutalnie no parę dni temu/ ostatniego marca/zamówiłem sportbacka.Wpłaciłem zaliczkę z terminem odbioru początek czerwca/ tak chciałem/.W umowie mam zapisane, że cena może ulec zmianie jedynie w przypadku systemowych zmian celno-podatkowych.Cenę mam określoną na 71tys.Intense+lakier+upsust 4 tys./płacę gotówką/,rok produkcji 2009.Z tego co mówił sprzedawca ceny w najbliższym czasie mają zostać takie same,ewent. mogą zubożyć wyposażenie ale sparwaił wrażenie niezbyt zorientowanego
Trik - 05-04-2009, 13:58
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=23016
Zerknij w ten temat. Identyczna sytuacja z przed roku
tojaro - 05-04-2009, 14:31
Trik napisał/a: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=23016
Zerknij w ten temat. Identyczna sytuacja z przed roku |
Wielkie dzięki. Może jeszcze jest nadzieja. Zobaczę co mi powie "diler" - Gród Ojca Dyrektora to nie W-wa ale może działają podobnie.
Trik - 05-04-2009, 15:39
Powołaj się na O. Dyrektora może to coś da.
|
|
|