To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Blondi Carisma

Anonymous - 09-09-2006, 02:56

Czytam te wszystkie komentarze a galerii juz nie ma i sie nie moge wypowiedziec :(
piwkotom - 09-09-2006, 08:30

Michal_alton napisał/a:
Czytam te wszystkie komentarze a galerii juz nie ma i sie nie moge wypowiedziec :(

znajdziesz je bez problemu posrod zdjec z IV Zlotu tutaj

Anonymous - 10-09-2006, 13:01

Kurcze ludziska przepraszam, ale nie ma galerii na razie - nie wiem dlaczego mi ją moderator czy admin usunął z serwisu (przy zakładaniu moderator czepiał się, że to nie galeria "rzemiosła"), a nie mam kiedy założyć nowej. Jak tylko to zrobię, dam znać, a tym czasem, tak jak napisał piwkotom, zdjęcia są wśród wszystkich zdjęć ze zlotu.
Anonymous - 13-09-2006, 22:55

Geloo... Na pewno była o tym gadka na zlocie, ale niestety nie byłem. Ile taki tune kosztuje?
Ile władowałeś w to autko? W którym momencie koszt szkielecika został przekroczony przez kosz części/robocizny?

Anonymous - 18-09-2006, 18:42

Taki tuning jak ja to nazywam- ekstremalny, bez przerubek samego silnika może wynieść dwukrotność wartości samochodu.
Anonymous - 19-09-2006, 01:06

Jeśli chodzi o koszty to powiem tak:
Wykonywanie czegoś takiego na własną rękę jest nieporównywalnie tańsze, niż gdybym miał to zlecić profesjonalnej firmie zajmującej się takimi sprawami, ale i pomimo tego, wszystko jest i tak bardzo kosztowne. Nie wiem kiedy koszt przeróbek przekroczył koszt auta, tyle zostało zmienione że się w tym wszystkim trochę zatraciłem, w pewnym momencie człowiek przestaje liczyć wydatki. Mogę ogólnie powiedzieć w ten sposób:
Koszty materiałów, żeby wykonać modyfikacje wizualne z zewnątrz i w wewnątrz są akurat w tym wszystkim najtańsze (parę tysięcy),
4 kubełki Bimarco to koszt 4x750pln,
lakierowanie całego samochodu i w ogóle tego wszystkiego było droższe niż materiały (też parę większych tysięcy),
swap silnika był początkowo chooolernie drogi (12500pln), ale po sprzedaniu starych części spadło do 4500pln,
najdroższy z tego wszystkiego jest cały sprzęt audio (dużo tysięcy),
plus różne rzeczy wpakowane w ten samochód, pierdółki mniejsze i większe, tj. felgi, zegary, wing, itp, itd - parę tysięcy.
Tak sprawa wygląda od strony kosztowej mocno ogólnie rzecz ujmując.

luk_szc - 19-09-2006, 19:56

A ubezpieczałeś dodatkowe wyposażenie autka ?
Anonymous - 24-09-2006, 00:55

oj częściowo tak, częściowo nie