[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Elektrycznie składane/rozkładane lusterka
Zhan - 11-04-2009, 17:02
Matik608 napisał/a: | Zhan ale nie musi być jakiegoś silniczka w tych lusterkach?
a wejdzie p&p ten nowy przełacznik od regulacji z tym guzikiem?
fajnie by bylo mieć takie cos |
no jak kupisz z jakiegos rozbitka skladane lusterka to silniczki juz w nich beda
przelacznik raczej wejdzie, nie probowalem nigdy przekladac ale nie sadze zeby robili dwie wersje tego plastiku, w ktorym siedzi przelacznik... a jesli nawet to zawsze mozna przelozyc caly plastik kratki nawiewu, w ktorym siedzi ten przelacznik
werdew - 11-04-2009, 17:02
Dostałem pierwszą odpowiedz - na mail'a w sprawie lusterek
"Hi,
Yes I have a pair of mirrors, usually sell for £25
each, would do the pair for £45 + £8.95."
Co wy na to?Mysle ze cena jest OK
Niestety po dalszej wymianie korespondencji okazalo sie ze to jednak zwykle lusterka, bez mozliwosci elektrycznego skladania
A juz sie Qfa ucieszylem i szykowalem kaske.
No nic nie poddaje sie i szukam dalej.
[ Dodano: 11-04-2009, 19:06 ]
Dostałem 2gą odpowiedz na temat lusterek.
"Hi there,
I have two sets. One from a Galant GLS and another set from a Legnum. £60 inclusive of courier charges.
Regards,"
Poszlo zapytanie o pewnosc itemu, czekam na potwierdzenie,jesli to jest to to na zlot moze bede juz mial
Matik608 - 11-04-2009, 20:25
Zhan napisał/a: | no jak kupisz z jakiegos rozbitka skladane lusterka to silniczki juz w nich beda |
łoo to lusterka trzeba wymieniac??
to wyjdzie z 550zł za lusterka, jak nie beda pod kolor samochodu to malowanie + ten przełącznik to w tys ciezko sie zamknać bedzie
werdew - 11-04-2009, 20:46
Matik608 napisał/a: | łoo to lusterka trzeba wymieniac?? |
jak dla mnie to moja fanaberia
Cytat: | to wyjdzie z 550zł za lusterka, jak nie beda pod kolor samochodu to malowanie + ten przełącznik to w tys ciezko sie zamknać bedzie |
baz dramatow, 60 poundow z przesylką i malowanie mam gratis w mojej firmie, i montaz tez to jest w okolicach 300pln, to jest gra warta swieczki
kochajj - 11-04-2009, 21:25
takie lusterka bedzie mega ciezko znalezc... ja mam przelacznik plus lusterka (obudowa lusterek jest połamana, ale mechanizmy można przełożyć bez problemu do zwykłych lusterek... i odpada wtedy koszt malowania... tylko nie wiem czy sprzedam ...
Zhan - 11-04-2009, 21:43
kochajj napisał/a: | takie lusterka bedzie mega ciezko znalezc... ja mam przelacznik plus lusterka (obudowa lusterek jest połamana, ale mechanizmy można przełożyć bez problemu do zwykłych lusterek... i odpada wtedy koszt malowania... tylko nie wiem czy sprzedam ... |
jakbys sprzedawal to... pierwszy!!!
mar111cin - 12-04-2009, 00:54
kurde zaczynam się obawiać o moje lusterka, skoro jak teraz widze tak ciężko to dostać
jutro, a znaczy się dzisiaj, postaram sie pyknąć fotke, to ją tutaj umieszcze.
ogólnie przycisk jest obok strzałek do sterowania lusterkami i o dziwo ma 3pozycje, gdzie mi się wydaje że 2 by wystarczyły.
swinks_UK - 12-04-2009, 01:16
werdew napisał/a: |
[ Dodano: 11-04-2009, 19:06 ]
Dostałem 2gą odpowiedz na temat lusterek.
"Hi there,
I have two sets. One from a Galant GLS and another set from a Legnum. £60 inclusive of courier charges.
Regards,"
Poszlo zapytanie o pewnosc itemu, czekam na potwierdzenie,jesli to jest to to na zlot moze bede juz mial |
Bierz od Leggiego!!
Na pewno są składane. I nie zapomnij "mirror switch". Pasi do zwykłego, bo to uniwersalne dziury w plastikach były.
mar111cin - 13-04-2009, 22:12
sorrka że tak późno, ciągle zapominałem
Owczar - 13-04-2009, 22:25
Chłopaki, a może by tak wstawić do nich jakieś serwo i zrobić sobie taki bajer samemu? Muszę pomyśleć, ale teraz pracuję nad interferometrem do dyplomu i night vision do Galanta więc czasu nie mam :/
[ Dodano: 13-04-2009, 22:30 ]
Jakby ktoś miał zbite lusterko i zrobił fotkę jak wygląda w środku i czy jest troszkę miejsca to mżnaby się zastanowić nad tym. Serwo można kupić za 25 zł i myślę, że takie już wystarczy do złożenia lusterka, ale trzeba zobaczyć czy jest możliwość instalacji tego bajeru.
pudzian - 13-04-2009, 22:43
Identyczny przełącznik był montowany między innymi w Pajero. Link do przykładowej aukcji: LINK.
Może w innych modelach też był taki sam. A co myślicie o lusterkach? Te z Pajero są takie same co w Galancie czy już będą się czymś różnić? Może będzie można z nich chociaż podebrać ten mechanizm do składania lusterek?
Anonymous - 14-04-2009, 09:08
Odnośnie przekładek z anglików to one nie mają czasem innych kątów i może być problem z regulacją?
Zhan - 14-04-2009, 10:13
raczej nie maja innych katow, mam w domu lusterko od anglika i mechanizm wyglada identycznie, jedyne czym cie rozni to szkolo asferyczne ma ten odcinek za kreska sporo mocniej zalamany niz w mojej europejskiej wersji
Piospi - 14-04-2009, 10:18
A mam pytanie, czy w wersji Avance są takie lusterka ? Bo Avance chyba jest "najbogatszą" wersją o ile się nie mylę.
Owczar - 14-04-2009, 10:52
Zhan napisał/a: | raczej nie maja innych katow, mam w domu lusterko od anglika i mechanizm wyglada identycznie, jedyne czym cie rozni to szkolo asferyczne ma ten odcinek za kreska sporo mocniej zalamany niz w mojej europejskiej wersji |
Niestety chyba się mylisz. Lusterka z anglika mają troszke inne kąty, ale chodzi o mocownaie, tzn ten trójkąt do którego jest przykecone lusterko. Mam ten trójkąt z werji RHD i lusterko z LHD i niestety nie mogę ustawić go w takich płaszczyznach jak wcześniej. Tzn. nie moge ustawić go tak by widzieć bok auta co jest przydatne na parkingach. Chyba że przysunę się to widzę. Na drodze i tak używam lusterka ustawione tak by nie widzieć auta, by minimalizować martwą strefę. Jak przełożysz mocowania to będzie wszystko ok.
Ma ktoś może jakieś uszkodzone lusterko i mógłby cyknąć zdjęcie jak to wygląda gdy jest wyjęty wkład?
|
|
|