[97-04]Galant EAxA/W - [EA6W 2.0D] Problem z chłodzeniem
Owczar - 23-04-2009, 10:06
KaWu napisał/a: | Qulek82, ta uszczelka z Wrocławia pasuje. Mam taką samą u siebie.
Nie wiem tylko jaką masz wersje Gala-bo możliwe że np. będziesz musial boki dokupić. |
Kawu chyba chodziło Ci o płytę
[ Dodano: 23-04-2009, 10:07 ]
A tak w ogóle to zapomniałem wspomnieć. Uszczelkę pod kolektor też wymieniasz? To jest jedna pod oba, ale ciężko dostać i sporo kosztuje
KaWu - 23-04-2009, 10:20
Tak chodzilo mi o płytę - a myślałem jeszcze o uszczelce głowicy i tak wyszło
Qulek82 - 24-04-2009, 08:09
No więc tak głowica pojechała do sprawdzenia wypalona była uszczelka przy pierwszym cylindrze do kanału wodnego. Uszczelki pod kolektor nie wymieniam. Jak wszytko będzie gotowe napisze wam o kosztach całej operacji polegającej na wymianie kompletu rozrządu i uszczelki pod głowice i nie wiem jeszcze co
Owczar - 24-04-2009, 11:03
Robiłem dokłądnie taki sam remont, tylko że u mnie wymiana uszczelki wynikła z innej przyczyny.
Qulek82 - 24-04-2009, 17:39
A wiec tak głowica cała sprawdzona wymieniłem wszystkie uszczelki znajdujące sie w niej
koszty:
Wszystkie paski akcesoryjne rozrząd z napinaczami i tp. pompa wody -- 673 pln
uszczelka pod głowice - 100 pln
termostat z uszczelką 55 pln
uszczelka pod pokrywę zaworów + uszczelka kolektora (jednak ) - 30 pln
robocizna -- 600 pln
panowie od głowicy(wymian uszczelek + planowanie sprawdzenie i tp.) 200 pln
Chłodnica płynu wspomagania 70pln
Suma 1728 pln
Trochę mnie to kosztowało Jutro Gal będzie zdrowy!!!
Owczar - 24-04-2009, 17:50
Rzeczywiście troszkę się uzbierało. Gdzie kupiłeś tak tanio uszczelkę po kolektor i pokrywę zaworów?
Szpilki sprawdzali? ;>
Qulek82 - 24-04-2009, 19:30
Owczar napisał/a: | Rzeczywiście troszkę się uzbierało. Gdzie kupiłeś tak tanio uszczelkę po kolektor i pokrywę zaworów?
Szpilki sprawdzali? ;> |
Uszczelkę pod pokrywę kupiłem na Drzewieckiego we Wrocku taki sklep z częściami do Japońców. Pod kolektor pojechałem do magika od wydechów na ul.Krakowskiej we Wrocku szperał szperał jakąś godzinę i znalazł za 10 pln masakra jakaś heheh
No ale mam mały problem bo zamawiałem napinacz rozrządu w D.J Parts Wrocław Belgijska i mam lustrzane odbicie mojego i jak jutro nie załatwię napinacza to Galus będzie na chodzie dopiero w poniedziałek. Ma ktoś może dokładne dane właściwego napinacza ja zamawiałem NTN i miałem również NTN ale niestety nie pasi. Szpilki sprawdzone są O.K.
rick - 24-04-2009, 19:34
u mnie w dieslu jest napinacz sakura model s1224285. tylko, że to jest diesel i nie wiem czy bedzie dobry do pb.... też miałem problem żeby znaleźć taki który by nie był odbiciem lustrzanym
Qulek82 - 24-04-2009, 19:37
rick napisał/a: | u mnie w dieslu jest napinacz sakura model s1224285. tylko, że to jest diesel i nie wiem czy bedzie dobry do pb.... też miałem problem żeby znaleźć taki który by nie był odbiciem lustrzanym |
Ja mam diesla
Owczar - 24-04-2009, 19:46
Dlatego polecałem kupić u Japaneze, nie byłoby tego typu problemów. U mnie wszystko pasowało. Niestety nie wiem jaki jest typ mojego, ale pewnie taki jak Rick napisał. Ten co kupiłeś jest od 4D68 z poprzedniego modelu Galanta.
rick - 24-04-2009, 19:46
to w takim razie powiniem pasować. właśnie zobaczyłem na pudełku napis markerem c3263. ale nie wiem co to oznacza....zapłacilem za niego delikatnie ponad 200zł
Owczar - 24-04-2009, 19:50
Ja zapłaciłem z przesyłką za wszystko 492zł:
-uszczelka pod głowicę (jeden otwór)
-podkładki pod końcówki wtrysków 4 szt
-rozrząd kompletny (-pasek rozrządu i balansu, napinacze paska balansu i rozrządu, rolkę zwrotną
O tą uszczelkę pod kolektor pytałem bo ciężko było dostać, a jak była to koło 150zł w porywach do 200zł
Widzę, że IC też nie rozróżnia tych dwóch typów rolek... Właśnie przeglądałem katalog.
Qulek82 - 24-04-2009, 20:01
Owczar napisał/a: | Ja zapłaciłem z przesyłką za wszystko 492zł:
-uszczelka pod głowicę (jeden otwór)
-podkładki pod końcówki wtrysków 4 szt
-rozrząd kompletny (-pasek rozrządu i balansu, napinacze paska balansu i rozrządu, rolkę zwrotną
O tą uszczelkę pod kolektor pytałem bo ciężko było dostać, a jak była to koło 150zł w porywach do 200zł
Widzę, że IC też nie rozróżnia tych dwóch typów rolek... Właśnie przeglądałem katalog. |
Pompy nie wymieniałeś?? A tak na marginesie polecam D.J Parts z Wrocka naprawde szybka realizacja oprócz wpadki z napinaczem wszystko OK. Jutro pojadę wymienić do nich napinacz.
rick - 24-04-2009, 20:10
ja przed wymianą rozrządu wyczytałem na forum, żeby zwrócić uwagę na ten napinacz w sklepie. i opłaciło się bo chciał mi wcisnąć właśnie odbicie lustrzane. napisz ile zapłaciłes za ten dobry napinacz, bo chciałbym wiedzieć ile przepłaciłem
Owczar - 24-04-2009, 20:28
Pompy nie wymieniłem bo wymiana zbiegła się z inną naprawą i byłem spłukany. Mam nadzieję, że jeszcze troszkę pojeździ. Wiem, że powinienem, ale robiłem to wszystko praktycznie sam, więc ewentualnie stracę czas... Mi wpadł kawałek metalu do komory silnika. Do tej pory nie wiem skąd, ale było troszkę wydatków z tym związanych. I tak wyszło najtaniej jak możliwe.
[ Dodano: 20-05-2009, 17:28 ]
O wymianie uszczelki w dieslu tutaj: http://forum.mitsumaniaki...p=484608#484608
|
|
|