To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - FSM Stuff by Jogurt

mkm - 09-08-2010, 08:40

Jogurt, :roll:
Wydech, klosze lamp, całe tylne lampy, lusterka! - dla konserwatystow to powod do linczu!
Idz w pelny oryginał.
Te dodatki to raczej do FL-a...

rosomak1983 - 09-08-2010, 14:05

mkm napisał/a:
Jogurt, :roll:
Wydech, klosze lamp, całe tylne lampy, lusterka! - dla konserwatystow to powod do linczu!
Idz w pelny oryginał.
Te dodatki to raczej do FL-a...

dokładnie zgadzam sie z Maćkiem... Takie auta tylko 100% orginał !!!
Zdziwiłem sie bo kiedys pisałes ze stan ori - kolekcjonerski to Twój cel.
Pozatym ładnie wygladaja ale to nie to przynajmniej dla kogos kto wie jak wyglada seria.

POZDRO

mystek - 09-08-2010, 15:32

Pamiętam, jak mój tata miał identycznego Malucha, jak Twój z 1979 roku, nawet z bagażnikiem na dachu :) . Sprzedał go kilkanaście lat temu za 600zł i... flaszkę wódki :D
Jogurt - 09-08-2010, 21:28

mkm, rosomak1983, w gwoli wyjaśnienia. malucha kupiłem tak jak wygląda na foto. co do wyglądu to nie robiłem z nim jeszcze nic oprócz zdemontowania świateł do jazdy dziennej. w środku założyłem brązowe tapicerki z wersji eksportowej, kierownicę Monte Carlo i zdobyłem przednią dymioną szybę, której brakowało do kompletu. na przyszły rok planuję zrobić mu nowy lakier i wtedy zacznie się metamorfoza. co do lusterek mimo że takie powinny być będą założone podobne do tych z Syreny ale najpierw trzeba zaspawać dziury po starych bo są montowane na ramkę (czyli trzeba czekać na lakier). w tym sezonie chce autko doprowadzić do mechanicznego ideału, reszta jak Bozia da w przyszłym sezonie. fabryczne klosze lamp i inne ''niepasujące'' epokowo rzeczy mam już zakupione :)
Anonymous - 09-08-2010, 23:33

Ojciec :) Klasycznie miazdzysz!
mkm - 10-08-2010, 17:55

Jogurt, Syrenka mnie zmyliła :oops: Nie myslałem, ze foto " w stanie zakupu"...
Teraz jak wiem to gratuluje nabytku. Nieczesto się trafia tak kompletny egzemplarz :wink:
Pare rarytasow to Ty tam masz :mrgreen:
Wrzuc jeszcze jakies foto wnetrza.

Brazowe szyby „epoka”?
Uchylne na stary zatrzask czy nowy?

Anonymous - 10-08-2010, 21:11

najbardziej mnie rozwala ten wydech tzw V-PEX! haha
P.S
Ojciec beziesz wymienial lusterka to moze co pohandlujemy?
ja mam takiego malana a raczej moja rodzinka z 14 tysiacami przebiegu ale wersja z 87 roku i ktos mi sie wlamal ostatnio do garazu- zbil szybe ,wyrwal lusterka oraz polamal obudowe kierownicy :/
wg mnie byl to szczyt debilizmu i gówniarskiej amatorszczyzny... przeciez malana mozna 1 groszówka otworzyć i odpalic 2 złotówka...ehh rece opadaja

Jogurt - 10-08-2010, 21:35

mkm napisał/a:
Wrzuc jeszcze jakies foto wnetrza.
wnętrze jeszcze nie gotowe, nie mam czasu dołożyć kilku fantów. postaram sie wrzucić jak najszybciej.
mkm napisał/a:
Brazowe szyby „epoka”?
takie szyby dawali ''w opcji'' 86-89 ale dają super efekt i nawet przy full orginale ich nie zmienie
mkm napisał/a:
Uchylne na stary zatrzask czy nowy?
malacz jest z 78r więc już początek drugiej serii - nowy tylny słupek
Browar napisał/a:
najbardziej mnie rozwala ten wydech tzw V-PEX

Bro, musi być taki. silnik ma dłubaną głowicę, lekki zamach, dłubany gaźnik więc wylot też musi być. w najbliższych planach jest jeszcze wałek 385. w orginalnym 650 korba wyszła bokiem podobno :o ale graty tanie i dostępne to sie złoży nowy motor z całymi 24 kóniami :)

mkm - 17-08-2010, 03:52

Jogurt, nie wiem czy znasz, ale jak nie znasz to własnie poznasz :mrgreen: czesci drogie, ale cos by sie wybrało 8)
http://www.500mania.it/ns...ini-accessories

Jogurt - 18-08-2010, 22:29

mkm, makarony mają więcej firm robiących tego typu akcesoria (niestety) współcześnie. wybrało by się stamtąd kupe gratów, ale cenią się chłopy jakby to do ferrari było :P
nawet w pl możesz wiekszość z tego kupić bo jakiś kolo wykupił takie fanty z likwidowanej firmy we włoszech i teraz tym handluje m.in. na alledrogo

Juiceman - 17-09-2010, 15:59

A może coś takiego :

http://www.polskajazda.pl/Hall,of,fame/Galeria/54
:D :D

mystek - 18-09-2010, 19:04

Hehe, to są fotki ze zlotu samochodów tuningowych w Bochni? Bo widziałem te fiaty na jakimś filmiku stamtąd :) ) Super to kolesie zrobili. Przyglądając się szczegółom samochodu są tak dopieszczone masakrycznie :)
Anonymous - 01-06-2011, 16:37

Ojciec badaj co stało przed moim blokiem pod grubą płachtą od 10 lat nie ruszane...

Wszyc - 01-06-2011, 17:28

o jasny gwint teraz to jogurt sprzeda gala żeby to mieć tylko :P
Arturro-86 - 01-06-2011, 17:44

Jogurt - byłeś jakoś ostatnio na zlocie miłośników Syrenek w Bielsku :?: Bo chyba Cię w TV widziałem :twisted: Na TVN Turbo w "Raporcie"- żółta Syrenka się wyróżnia :biggrin: