Nasze nieMiśki ;-) - FSM Stuff by Jogurt
mkm - 09-08-2010, 08:40
Jogurt,
Wydech, klosze lamp, całe tylne lampy, lusterka! - dla konserwatystow to powod do linczu!
Idz w pelny oryginał.
Te dodatki to raczej do FL-a...
rosomak1983 - 09-08-2010, 14:05
mkm napisał/a: | Jogurt,
Wydech, klosze lamp, całe tylne lampy, lusterka! - dla konserwatystow to powod do linczu!
Idz w pelny oryginał.
Te dodatki to raczej do FL-a... |
dokładnie zgadzam sie z Maćkiem... Takie auta tylko 100% orginał !!!
Zdziwiłem sie bo kiedys pisałes ze stan ori - kolekcjonerski to Twój cel.
Pozatym ładnie wygladaja ale to nie to przynajmniej dla kogos kto wie jak wyglada seria.
POZDRO
mystek - 09-08-2010, 15:32
Pamiętam, jak mój tata miał identycznego Malucha, jak Twój z 1979 roku, nawet z bagażnikiem na dachu . Sprzedał go kilkanaście lat temu za 600zł i... flaszkę wódki
Jogurt - 09-08-2010, 21:28
mkm, rosomak1983, w gwoli wyjaśnienia. malucha kupiłem tak jak wygląda na foto. co do wyglądu to nie robiłem z nim jeszcze nic oprócz zdemontowania świateł do jazdy dziennej. w środku założyłem brązowe tapicerki z wersji eksportowej, kierownicę Monte Carlo i zdobyłem przednią dymioną szybę, której brakowało do kompletu. na przyszły rok planuję zrobić mu nowy lakier i wtedy zacznie się metamorfoza. co do lusterek mimo że takie powinny być będą założone podobne do tych z Syreny ale najpierw trzeba zaspawać dziury po starych bo są montowane na ramkę (czyli trzeba czekać na lakier). w tym sezonie chce autko doprowadzić do mechanicznego ideału, reszta jak Bozia da w przyszłym sezonie. fabryczne klosze lamp i inne ''niepasujące'' epokowo rzeczy mam już zakupione
Anonymous - 09-08-2010, 23:33
Ojciec Klasycznie miazdzysz!
mkm - 10-08-2010, 17:55
Jogurt, Syrenka mnie zmyliła Nie myslałem, ze foto " w stanie zakupu"...
Teraz jak wiem to gratuluje nabytku. Nieczesto się trafia tak kompletny egzemplarz
Pare rarytasow to Ty tam masz
Wrzuc jeszcze jakies foto wnetrza.
Brazowe szyby „epoka”?
Uchylne na stary zatrzask czy nowy?
Anonymous - 10-08-2010, 21:11
najbardziej mnie rozwala ten wydech tzw V-PEX! haha
P.S
Ojciec beziesz wymienial lusterka to moze co pohandlujemy?
ja mam takiego malana a raczej moja rodzinka z 14 tysiacami przebiegu ale wersja z 87 roku i ktos mi sie wlamal ostatnio do garazu- zbil szybe ,wyrwal lusterka oraz polamal obudowe kierownicy :/
wg mnie byl to szczyt debilizmu i gówniarskiej amatorszczyzny... przeciez malana mozna 1 groszówka otworzyć i odpalic 2 złotówka...ehh rece opadaja
Jogurt - 10-08-2010, 21:35
mkm napisał/a: | Wrzuc jeszcze jakies foto wnetrza.
| wnętrze jeszcze nie gotowe, nie mam czasu dołożyć kilku fantów. postaram sie wrzucić jak najszybciej.
mkm napisał/a: | Brazowe szyby „epoka”? | takie szyby dawali ''w opcji'' 86-89 ale dają super efekt i nawet przy full orginale ich nie zmienie
mkm napisał/a: | Uchylne na stary zatrzask czy nowy? | malacz jest z 78r więc już początek drugiej serii - nowy tylny słupek Browar napisał/a: | najbardziej mnie rozwala ten wydech tzw V-PEX |
Bro, musi być taki. silnik ma dłubaną głowicę, lekki zamach, dłubany gaźnik więc wylot też musi być. w najbliższych planach jest jeszcze wałek 385. w orginalnym 650 korba wyszła bokiem podobno ale graty tanie i dostępne to sie złoży nowy motor z całymi 24 kóniami
mkm - 17-08-2010, 03:52
Jogurt, nie wiem czy znasz, ale jak nie znasz to własnie poznasz czesci drogie, ale cos by sie wybrało
http://www.500mania.it/ns...ini-accessories
Jogurt - 18-08-2010, 22:29
mkm, makarony mają więcej firm robiących tego typu akcesoria (niestety) współcześnie. wybrało by się stamtąd kupe gratów, ale cenią się chłopy jakby to do ferrari było
nawet w pl możesz wiekszość z tego kupić bo jakiś kolo wykupił takie fanty z likwidowanej firmy we włoszech i teraz tym handluje m.in. na alledrogo
Juiceman - 17-09-2010, 15:59
A może coś takiego :
http://www.polskajazda.pl/Hall,of,fame/Galeria/54
mystek - 18-09-2010, 19:04
Hehe, to są fotki ze zlotu samochodów tuningowych w Bochni? Bo widziałem te fiaty na jakimś filmiku stamtąd ) Super to kolesie zrobili. Przyglądając się szczegółom samochodu są tak dopieszczone masakrycznie
Anonymous - 01-06-2011, 16:37
Ojciec badaj co stało przed moim blokiem pod grubą płachtą od 10 lat nie ruszane...
Wszyc - 01-06-2011, 17:28
o jasny gwint teraz to jogurt sprzeda gala żeby to mieć tylko
Arturro-86 - 01-06-2011, 17:44
Jogurt - byłeś jakoś ostatnio na zlocie miłośników Syrenek w Bielsku Bo chyba Cię w TV widziałem Na TVN Turbo w "Raporcie"- żółta Syrenka się wyróżnia
|
|
|