To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Niezapłacone mandaty

observer - 10-09-2010, 19:30

KlaudiuszBdg, może jeszcze będziesz w sytuacji że zrozumiesz. Nie życzę Ci tego ale różnie się układa, także nie robi się tego dla frajdy.

Dziękuję za odpowiedzi i chyba "odroczę" sobie spłatę o kilka tygodni. Gdyby nie wizyty komornika ,śmiało czekałbym na ściągnięcie z PITa. Komornik może obciachu narobić wśród sąsiadów :mrgreen: , a tego wolałbym uniknąć.

romero - 10-09-2010, 22:36

Maretzky85 napisał/a:
Mi chyba po roku zablokowali konto firmowe :P

Mnie również zablokowali konto,nie należną kwotę.A to może być problem.

piomic - 11-09-2010, 07:59

Moja żona kiedyś czekała aż ściągną z pensji (dawniej tak robili) i zablokowali CAŁE konto, łącznie z kartami. Całe szczęście, że nie w trakcie urlopu gdzieś na zadupiu bo byłby problem.
spown - 11-09-2010, 16:14

KlaudiuszBdg napisał/a:
Czytam caly topic i zastanawiam sie, jaka jest frajda w czekaniu na komornika z mandatem ?? Zaplacic i tak bedzie trzeba i tak, a przynajmniej na piwo zostanie zamiast kary... Rozumiem ze ktos w tej chwili nie ma pieniedzy i idzie zaplacic po miesiacu ale zeby czekac na wezwanie i zastanawiac sie kiedy zablokuja mi konto ??

No właśnie... Można nie mieć kasy - brat studiuje i "delikatnym problemem" jest zapłacić od ręki 500zł... Postanowił wpłacać po 50 co miesiąc i udało mu się przelać 2 raty :)
Uprzedzając jakieś zarzuty i krytykę - jechał 102 na 50 300 metrów przed końcem terenu zabudowanego - 2 pasy w każdym kierunku, pas zieleni, zero zabudowań, przejść dla pieszych, pola po bokach. Dla będących z Gorzowa - wyjazd na Bolemin... Lubniewice...

volve - 11-09-2010, 16:55

spown napisał/a:
Uprzedzając jakieś zarzuty i krytykę - jechał 102 na 50 300 metrów przed końcem terenu zabudowanego - 2 pasy w każdym kierunku, pas zieleni, zero zabudowań, przejść dla pieszych, pola po bokach. Dla będących z Gorzowa - wyjazd na Bolemin... Lubniewice...

I co, staneli oczywiście przed wyjazdem ? Ehh...oczywiście zamiast stać tam, gdzie na prawdę potrzeba, to stają przed wyjazdem z miasta i łapią tych co zaczynają się rozpędzać :/

JCH - 11-09-2010, 18:17

spown napisał/a:
jechał 102 na 50 300 metrów przed końcem terenu zabudowanego
volve napisał/a:
łapią tych co zaczynają się rozpędzać
Święty nie jestem ale nie róbmy z "tata wariata" :roll: Faktycznie, zaczął się rozpędzać - ciekawe do ilu doszedł :lol:
Chciałeś być ogier -płacz i płać, nie ma zmiłuj :?

krzychu - 11-09-2010, 18:41

eeee no ale napiszcie w jakim to banku blokują całe konto a nie tylko kwotę konkretną... O ile wiem zależy to tylko do badziewności banku i kulawego systemu informatycznego więc chętnie się dowiem które to są te badziewne banki (stawiam na PKO i Śląski?)
sla - 11-09-2010, 19:10

krzychu napisał/a:
O ile wiem zależy to tylko do badziewności banku
To źle wiesz. Blokują konta we wszystkich bankach.
krzychu - 11-09-2010, 19:15

rryba napisał/a:

Mi po 2-óch miesiącach zablokowali kwotę mandatu na koncie pryw.

Jednak chyba nie...

Już kiedyś przerabiałem temat. Bank ma zablokować konkretną kwotę na koncie jeśli nie ma takich technicznych możliwości blokuje całe konto.

jaca71 - 11-09-2010, 23:09

sla napisał/a:

Bezedura
krzychu napisał/a:
więc chętnie się dowiem które to są te badziewne banki (stawiam na PKO i Śląski?)

ING tylko kwotę mandatu z odsetkami

sla - 11-09-2010, 23:25

jaca71 napisał/a:
sla napisał/a:

Bezedura

Widzę, że wiesz lepiej od tych którym blokowali całe konto. To jest niestety najczęściej reguła zmuszajaca do zapłacenia za mandat. Samo zablokoawnie kwoty równej mandatowi niczego nie daje i do niczego nie zmusza.

jaca71 - 11-09-2010, 23:29

sla napisał/a:
jaca71 napisał/a:
sla napisał/a:

Bezedura

Widzę, że wiesz lepiej od tych którym blokowali całe konto. To jest niestety najczęściej reguła zmuszajaca do zapłacenia za mandat. Samo zablokoawnie kwoty równej mandatowi niczego nie daje i do niczego nie zmusza.

Jeśli w jednym banku nie blokują całego konta to to co napisałeś jest bzdurą :)

sla - 11-09-2010, 23:41

A znasz powiedzenie o wyjątku potwierdzajacym regułę. :D A regułą jest właśnie to ,że blokują we wszystkich. Dlatego nie byłbym tak pewny kto pisze bzdury.
gzesiolek - 11-09-2010, 23:59

:D :D :D :D
edit by cns80: Bez wycieczek osobistych

robertdg - 12-09-2010, 00:23

sla napisał/a:
A znasz powiedzenie o wyjątku potwierdzajacym regułę. :D A regułą jest właśnie to ,że blokują we wszystkich. Dlatego nie byłbym tak pewny kto pisze bzdury.
hmmmm...... spotkałem się z sytuacjami dostarczenia przez U.S. pisma z informacja o wejściu na konto i zajęciu naleznej kwoty, ale nie blokadzie konta - w momencie gdy są środki na koncie, oczywiście, jeżeli nie ma środków na koncie, to jest ono blokowane, w przeciwnym wypadku, jest tylko zajęta nalezna suma, bynajmniej ja tylko z takimi przypadkami się spotykałem.