Forum ogólne - Niezapłacone mandaty
observer - 10-09-2010, 19:30
KlaudiuszBdg, może jeszcze będziesz w sytuacji że zrozumiesz. Nie życzę Ci tego ale różnie się układa, także nie robi się tego dla frajdy.
Dziękuję za odpowiedzi i chyba "odroczę" sobie spłatę o kilka tygodni. Gdyby nie wizyty komornika ,śmiało czekałbym na ściągnięcie z PITa. Komornik może obciachu narobić wśród sąsiadów , a tego wolałbym uniknąć.
romero - 10-09-2010, 22:36
Maretzky85 napisał/a: | Mi chyba po roku zablokowali konto firmowe |
Mnie również zablokowali konto,nie należną kwotę.A to może być problem.
piomic - 11-09-2010, 07:59
Moja żona kiedyś czekała aż ściągną z pensji (dawniej tak robili) i zablokowali CAŁE konto, łącznie z kartami. Całe szczęście, że nie w trakcie urlopu gdzieś na zadupiu bo byłby problem.
spown - 11-09-2010, 16:14
KlaudiuszBdg napisał/a: | Czytam caly topic i zastanawiam sie, jaka jest frajda w czekaniu na komornika z mandatem ?? Zaplacic i tak bedzie trzeba i tak, a przynajmniej na piwo zostanie zamiast kary... Rozumiem ze ktos w tej chwili nie ma pieniedzy i idzie zaplacic po miesiacu ale zeby czekac na wezwanie i zastanawiac sie kiedy zablokuja mi konto ?? |
No właśnie... Można nie mieć kasy - brat studiuje i "delikatnym problemem" jest zapłacić od ręki 500zł... Postanowił wpłacać po 50 co miesiąc i udało mu się przelać 2 raty
Uprzedzając jakieś zarzuty i krytykę - jechał 102 na 50 300 metrów przed końcem terenu zabudowanego - 2 pasy w każdym kierunku, pas zieleni, zero zabudowań, przejść dla pieszych, pola po bokach. Dla będących z Gorzowa - wyjazd na Bolemin... Lubniewice...
volve - 11-09-2010, 16:55
spown napisał/a: | Uprzedzając jakieś zarzuty i krytykę - jechał 102 na 50 300 metrów przed końcem terenu zabudowanego - 2 pasy w każdym kierunku, pas zieleni, zero zabudowań, przejść dla pieszych, pola po bokach. Dla będących z Gorzowa - wyjazd na Bolemin... Lubniewice... |
I co, staneli oczywiście przed wyjazdem ? Ehh...oczywiście zamiast stać tam, gdzie na prawdę potrzeba, to stają przed wyjazdem z miasta i łapią tych co zaczynają się rozpędzać :/
JCH - 11-09-2010, 18:17
spown napisał/a: | jechał 102 na 50 300 metrów przed końcem terenu zabudowanego |
volve napisał/a: | łapią tych co zaczynają się rozpędzać | Święty nie jestem ale nie róbmy z "tata wariata" Faktycznie, zaczął się rozpędzać - ciekawe do ilu doszedł
Chciałeś być ogier -płacz i płać, nie ma zmiłuj
krzychu - 11-09-2010, 18:41
eeee no ale napiszcie w jakim to banku blokują całe konto a nie tylko kwotę konkretną... O ile wiem zależy to tylko do badziewności banku i kulawego systemu informatycznego więc chętnie się dowiem które to są te badziewne banki (stawiam na PKO i Śląski?)
sla - 11-09-2010, 19:10
krzychu napisał/a: | O ile wiem zależy to tylko do badziewności banku | To źle wiesz. Blokują konta we wszystkich bankach.
krzychu - 11-09-2010, 19:15
rryba napisał/a: |
Mi po 2-óch miesiącach zablokowali kwotę mandatu na koncie pryw. |
Jednak chyba nie...
Już kiedyś przerabiałem temat. Bank ma zablokować konkretną kwotę na koncie jeśli nie ma takich technicznych możliwości blokuje całe konto.
jaca71 - 11-09-2010, 23:09
sla napisał/a: | To źle wiesz. Blokują konta we wszystkich bankach. |
Bezedura
krzychu napisał/a: | więc chętnie się dowiem które to są te badziewne banki (stawiam na PKO i Śląski?) |
ING tylko kwotę mandatu z odsetkami
sla - 11-09-2010, 23:25
jaca71 napisał/a: | sla napisał/a: | To źle wiesz. Blokują konta we wszystkich bankach. |
Bezedura
|
Widzę, że wiesz lepiej od tych którym blokowali całe konto. To jest niestety najczęściej reguła zmuszajaca do zapłacenia za mandat. Samo zablokoawnie kwoty równej mandatowi niczego nie daje i do niczego nie zmusza.
jaca71 - 11-09-2010, 23:29
sla napisał/a: | jaca71 napisał/a: | sla napisał/a: | To źle wiesz. Blokują konta we wszystkich bankach. |
Bezedura
|
Widzę, że wiesz lepiej od tych którym blokowali całe konto. To jest niestety najczęściej reguła zmuszajaca do zapłacenia za mandat. Samo zablokoawnie kwoty równej mandatowi niczego nie daje i do niczego nie zmusza. |
Jeśli w jednym banku nie blokują całego konta to to co napisałeś jest bzdurą
sla - 11-09-2010, 23:41
A znasz powiedzenie o wyjątku potwierdzajacym regułę. A regułą jest właśnie to ,że blokują we wszystkich. Dlatego nie byłbym tak pewny kto pisze bzdury.
gzesiolek - 11-09-2010, 23:59
edit by cns80: Bez wycieczek osobistych
robertdg - 12-09-2010, 00:23
sla napisał/a: | A znasz powiedzenie o wyjątku potwierdzajacym regułę. A regułą jest właśnie to ,że blokują we wszystkich. Dlatego nie byłbym tak pewny kto pisze bzdury. | hmmmm...... spotkałem się z sytuacjami dostarczenia przez U.S. pisma z informacja o wejściu na konto i zajęciu naleznej kwoty, ale nie blokadzie konta - w momencie gdy są środki na koncie, oczywiście, jeżeli nie ma środków na koncie, to jest ono blokowane, w przeciwnym wypadku, jest tylko zajęta nalezna suma, bynajmniej ja tylko z takimi przypadkami się spotykałem.
|
|
|