To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - q u b e c Car audio system Outlander

jachupda - 14-06-2009, 19:47

kolak napisał/a:
Cytat:

piszesz o MMCS-ie ze obsluguje komputer bo chyba nie zwykly odbiornik montowany w misku.

Generalnie nie zawracal bym sobie gitary gdyby nie to ze radio poprostu gubi fale i sie wqrzam !!!!

problem z gubieniem fal to problem radia, zglaszasz to do dealera. Podlega to gwarancji

Ale przyznam sie, ze jestem cieakwy jak ten qubec bedzie dzialal

Nie zastanawiales sie nad navi-media ?

Navi-media to dokladnie jest to samo co ma ten qbec. Wlasnie ide w tygoniu do nich bo sa ze Szczecina

Czy komus na tym forum naprawili radio gubiace fale bo z tego co czytalem to nie ...

Anonymous - 14-06-2009, 22:02

jachupda napisał/a:
niezawodny z kim rozmawiales

Z przedstawicielem na południe Polski. W centrali firmy nikt nie odbierał a ów przedstawiciel twierdził że wszyscy wyjechali służbowo. Straszna partyzantka, nie wzbudzająca mojego zaufania.

Hiszpan - 15-06-2009, 08:25

jachupda napisał/a:
Czy komus na tym forum naprawili radio gubiace fale bo z tego co czytalem to nie ...
Potwierdzam. Z tego co pamiętam to w niektórych przypadkach była wymiana na nowe, bez napraw.
Jakub34 - 15-06-2009, 10:41

paf napisał/a:
Jakub, na stronie US cena za ten zestaw to $ 445 ( z reverse camera). Polski dystrybutor oferuje 3500 PLN. Czy to jest dokładnie to samo ? Cena wraz z kosztem shippingu ze stanów jest 2 razy mniejsza. Ale nazwa jest nieco inna.

Szukałem wg symbolu i po nitce dotarłem do tej strony. Jest to ten sam zestaw.

jachupda - 15-06-2009, 13:13

Ok jutro ide ogladac to cudo na wlasne oczy.
Moze pozwola zrobic zdjecia to wystawie i postaram sie zdac relacje co i jak.

sylb - 15-06-2009, 18:48

Jak , ktoś jest ciekaw to niech wygogluje i model WD6053 bo pod taki to wystęuje a producentem jest chyba Shenzhen Waywell Electronic Co., Ltd.
Anonymous - 17-06-2009, 09:04

a do rockforda trzeba taki adapter - MITO-02
jachupda - 17-06-2009, 15:00

rafaelcx napisał/a:
a do rockforda trzeba taki adapter - MITO-02

Ok bylem widzialem , wyglada przyzwoicie , rds bedzie dostepny jesienia (podegranie softu) bo sam uklad podobno jest tak mnie zapewnil.

Co do wspolpracy w systemem rockforda podobno ma dzialac , instaluja mi w aucie jak bedzie wszystko dzialac jak ja chce to biore jak nie do widzenia ...

Zdam relacje z tego co wymodzili a beda to robic w serwisie.

rafaelcx : skad masz taka informacje ?

Anonymous - 17-06-2009, 15:02

wygooglałem .....
jachupda - 17-06-2009, 15:22

rafaelcx napisał/a:
wygooglałem .....

mozesz podac linka jakiegos bo mi google nie znajduje :(

edit : ok znalazlem :)

niezawodny - 17-06-2009, 21:53

jachupda napisał/a:

Ok bylem widzialem , wyglada przyzwoicie , rds bedzie dostepny jesienia (podegranie softu) bo sam uklad podobno jest tak mnie zapewnil.

Co do wspolpracy w systemem rockforda podobno ma dzialac , instaluja mi w aucie jak bedzie wszystko dzialac jak ja chce to biore jak nie do widzenia ...

Podobno w Moskwie, na Placu czerwonym samochody rozdają... :lol:
Więc uwidim / posmotrim. Na razie to jest podobno, podobno... :P

P.S.
A widziałeś jakość obrazu na monitorze przy ostrym słońcu? Bo same parametry na papierze to nie wszystko - grunt żeby cokolwiek było widać.

jachupda - 18-06-2009, 08:02

niezawodny napisał/a:
jachupda napisał/a:

Podobno w Moskwie, na Placu czerwonym samochody rozdają... :lol:
Więc uwidim / posmotrim. Na razie to jest podobno, podobno... :P

P.S.
A widziałeś jakość obrazu na monitorze przy ostrym słońcu? Bo same parametry na papierze to nie wszystko - grunt żeby cokolwiek było widać.

Widzialem , jest przyzwoicie , tak poza tym zadem wyswietlacz w pda ktorych mialem w ostrym sloncu nie jest rewelacyjny. Generalnie jest przyzwoicie. Jak mi zamontuja bede mogl cos wiecej powiedziec jak to wspolpracuje z sterowaniem w kierownicy, z rockfordem. Mam uklad ,ze jak cos bedzie nie halo serwis wraca do oryginalu i mowimy sobie papa.

niezawodny - 19-06-2009, 00:01

jachupda napisał/a:

Widzialem , jest przyzwoicie , tak poza tym zadem wyswietlacz w pda ktorych mialem w ostrym sloncu nie jest rewelacyjny.

Jeśli chodzi o PDA to rożnice są przepaściste. Np. "Mio" moim zdaniem to jakaś masakra jest - nic nie widać jak słonko zaświeci. Na drugim biegunie są Asus czy Nokia, które dają wyraźny obraz w pełnym słońcu. Aktualnie wchodzi już technologia AMOLED, która ze słońcem radzi sobie znakomicie. IMHO do nawigacji samochodowej powinna być stosowana właśnie ta technologia.

jachupda napisał/a:

Generalnie jest przyzwoicie. Jak mi zamontuja bede mogl cos wiecej powiedziec jak to wspolpracuje z sterowaniem w kierownicy, z rockfordem. Mam uklad ,ze jak cos bedzie nie halo serwis wraca do oryginalu i mowimy sobie papa.

Czyli czekamy na pierwszego odważnego :wink:

Anonymous - 19-06-2009, 08:55

jachupda napisał/a:

rds bedzie dostepny jesienia (podegranie softu) bo sam uklad podobno jest tak mnie zapewnil.

ciekawe czy jest jakis rs lub usb (poza hostem) do komunikacji a może poprzez płytkę .? a może rzeczywiście to tylko obiecanki.

jachupda - 19-06-2009, 09:21

niezawodny : zanim wsadza porzadne oledy to troche minie czasu :)

Nie ma co gdybac jak bede mial zamontowane wtedy powiem co i jak i nawet moze jakis test przeprowadze :)

[ Dodano: 19-06-2009, 09:23 ]
rafaelcx napisał/a:
jachupda napisał/a:

rds bedzie dostepny jesienia (podegranie softu) bo sam uklad podobno jest tak mnie zapewnil.

ciekawe czy jest jakis rs lub usb (poza hostem) do komunikacji a może poprzez płytkę .? a może rzeczywiście to tylko obiecanki.

Usb ma , czytnik kart SD takze ale nie wiem czy SDHC wiec to tez musze sprawdzic bo to wazna informacja. Jak ma USB to mozesz wzasadzie duzo zdzialac :) Generalnie podmiana firmware odbywa sie ale to podobno poprzez wsadzenie plytki .
Wiecej info jak zamontuja :)