Outlander II GEN Techniczne - q u b e c Car audio system Outlander
jachupda - 14-06-2009, 19:47
kolak napisał/a: | Cytat: |
piszesz o MMCS-ie ze obsluguje komputer bo chyba nie zwykly odbiornik montowany w misku.
Generalnie nie zawracal bym sobie gitary gdyby nie to ze radio poprostu gubi fale i sie wqrzam !!!! |
problem z gubieniem fal to problem radia, zglaszasz to do dealera. Podlega to gwarancji
Ale przyznam sie, ze jestem cieakwy jak ten qubec bedzie dzialal
Nie zastanawiales sie nad navi-media ? |
Navi-media to dokladnie jest to samo co ma ten qbec. Wlasnie ide w tygoniu do nich bo sa ze Szczecina
Czy komus na tym forum naprawili radio gubiace fale bo z tego co czytalem to nie ...
Anonymous - 14-06-2009, 22:02
jachupda napisał/a: | niezawodny z kim rozmawiales |
Z przedstawicielem na południe Polski. W centrali firmy nikt nie odbierał a ów przedstawiciel twierdził że wszyscy wyjechali służbowo. Straszna partyzantka, nie wzbudzająca mojego zaufania.
Hiszpan - 15-06-2009, 08:25
jachupda napisał/a: | Czy komus na tym forum naprawili radio gubiace fale bo z tego co czytalem to nie ... | Potwierdzam. Z tego co pamiętam to w niektórych przypadkach była wymiana na nowe, bez napraw.
Jakub34 - 15-06-2009, 10:41
paf napisał/a: | Jakub, na stronie US cena za ten zestaw to $ 445 ( z reverse camera). Polski dystrybutor oferuje 3500 PLN. Czy to jest dokładnie to samo ? Cena wraz z kosztem shippingu ze stanów jest 2 razy mniejsza. Ale nazwa jest nieco inna. |
Szukałem wg symbolu i po nitce dotarłem do tej strony. Jest to ten sam zestaw.
jachupda - 15-06-2009, 13:13
Ok jutro ide ogladac to cudo na wlasne oczy.
Moze pozwola zrobic zdjecia to wystawie i postaram sie zdac relacje co i jak.
sylb - 15-06-2009, 18:48
Jak , ktoś jest ciekaw to niech wygogluje i model WD6053 bo pod taki to wystęuje a producentem jest chyba Shenzhen Waywell Electronic Co., Ltd.
Anonymous - 17-06-2009, 09:04
a do rockforda trzeba taki adapter - MITO-02
jachupda - 17-06-2009, 15:00
rafaelcx napisał/a: | a do rockforda trzeba taki adapter - MITO-02 |
Ok bylem widzialem , wyglada przyzwoicie , rds bedzie dostepny jesienia (podegranie softu) bo sam uklad podobno jest tak mnie zapewnil.
Co do wspolpracy w systemem rockforda podobno ma dzialac , instaluja mi w aucie jak bedzie wszystko dzialac jak ja chce to biore jak nie do widzenia ...
Zdam relacje z tego co wymodzili a beda to robic w serwisie.
rafaelcx : skad masz taka informacje ?
Anonymous - 17-06-2009, 15:02
wygooglałem .....
jachupda - 17-06-2009, 15:22
rafaelcx napisał/a: | wygooglałem ..... |
mozesz podac linka jakiegos bo mi google nie znajduje
edit : ok znalazlem
niezawodny - 17-06-2009, 21:53
jachupda napisał/a: |
Ok bylem widzialem , wyglada przyzwoicie , rds bedzie dostepny jesienia (podegranie softu) bo sam uklad podobno jest tak mnie zapewnil.
Co do wspolpracy w systemem rockforda podobno ma dzialac , instaluja mi w aucie jak bedzie wszystko dzialac jak ja chce to biore jak nie do widzenia ...
|
Podobno w Moskwie, na Placu czerwonym samochody rozdają...
Więc uwidim / posmotrim. Na razie to jest podobno, podobno...
P.S.
A widziałeś jakość obrazu na monitorze przy ostrym słońcu? Bo same parametry na papierze to nie wszystko - grunt żeby cokolwiek było widać.
jachupda - 18-06-2009, 08:02
niezawodny napisał/a: | jachupda napisał/a: |
|
Podobno w Moskwie, na Placu czerwonym samochody rozdają...
Więc uwidim / posmotrim. Na razie to jest podobno, podobno...
P.S.
A widziałeś jakość obrazu na monitorze przy ostrym słońcu? Bo same parametry na papierze to nie wszystko - grunt żeby cokolwiek było widać. |
Widzialem , jest przyzwoicie , tak poza tym zadem wyswietlacz w pda ktorych mialem w ostrym sloncu nie jest rewelacyjny. Generalnie jest przyzwoicie. Jak mi zamontuja bede mogl cos wiecej powiedziec jak to wspolpracuje z sterowaniem w kierownicy, z rockfordem. Mam uklad ,ze jak cos bedzie nie halo serwis wraca do oryginalu i mowimy sobie papa.
niezawodny - 19-06-2009, 00:01
Widzialem , jest przyzwoicie , tak poza tym zadem wyswietlacz w pda ktorych mialem w ostrym sloncu nie jest rewelacyjny. |
Jeśli chodzi o PDA to rożnice są przepaściste. Np. "Mio" moim zdaniem to jakaś masakra jest - nic nie widać jak słonko zaświeci. Na drugim biegunie są Asus czy Nokia, które dają wyraźny obraz w pełnym słońcu. Aktualnie wchodzi już technologia AMOLED, która ze słońcem radzi sobie znakomicie. IMHO do nawigacji samochodowej powinna być stosowana właśnie ta technologia.
Generalnie jest przyzwoicie. Jak mi zamontuja bede mogl cos wiecej powiedziec jak to wspolpracuje z sterowaniem w kierownicy, z rockfordem. Mam uklad ,ze jak cos bedzie nie halo serwis wraca do oryginalu i mowimy sobie papa. |
Czyli czekamy na pierwszego odważnego
Anonymous - 19-06-2009, 08:55
rds bedzie dostepny jesienia (podegranie softu) bo sam uklad podobno jest tak mnie zapewnil.
|
ciekawe czy jest jakis rs lub usb (poza hostem) do komunikacji a może poprzez płytkę .? a może rzeczywiście to tylko obiecanki.
jachupda - 19-06-2009, 09:21
niezawodny : zanim wsadza porzadne oledy to troche minie czasu
Nie ma co gdybac jak bede mial zamontowane wtedy powiem co i jak i nawet moze jakis test przeprowadze
[ Dodano: 19-06-2009, 09:23 ]
rafaelcx napisał/a: | jachupda napisał/a: |
rds bedzie dostepny jesienia (podegranie softu) bo sam uklad podobno jest tak mnie zapewnil.
|
ciekawe czy jest jakis rs lub usb (poza hostem) do komunikacji a może poprzez płytkę .? a może rzeczywiście to tylko obiecanki. |
Usb ma , czytnik kart SD takze ale nie wiem czy SDHC wiec to tez musze sprawdzic bo to wazna informacja. Jak ma USB to mozesz wzasadzie duzo zdzialac Generalnie podmiana firmware odbywa sie ale to podobno poprzez wsadzenie plytki .
Wiecej info jak zamontuja
|
|
|