[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Galant EA6A/W 2.0 TD 4D68
milo - 25-01-2018, 20:54
Owczar napisał/a: | polecam, spróbuj kiedyś galanta z V6. Zanim znalezienie zadabanej sztuki będzie niemożliwe |
Coraz jest mniej w dobrym stanie nie mówie nie i tak nastepny bedzie juz benzyna 2,5-3,5 L
Owczar napisał/a: | Ale gwarantuje Ci, że "zakochasz" się w tym aucie na nowo. |
Wiem bo ciagle mnie zaskakuje nie tylko mnie mimo że klekot
robertdg napisał/a: | transport morski tez sa okreslane normy emisyjne |
Tylko zyzycie paliwa juz w tonach ale wszystkie łodzie, motorówki ,skutery wodne itp przeważnie silniki dwusuwowe spaliny odprowadzane sa do wody wydech poniżej lustra wody tak samo jak chłodzenie i ekologia ???
robertdg - 25-01-2018, 21:23
Do spalania paliwa w tonach dodaj transport lotniczy, odprowadzenie spalin ponizej lustra wody ma swoje dodatkowe funkcje, ale nie ma sie co zagłebiac, bo odniosłem sie jedynie do faktu że wraz z postepem techniki i oleje napedowe zostaly umieszczone w scislej czołówce niskich emisji poprzez nowe technologie, obecny transport ciezarowy juz nie smierdzi tak jak ten w latach 90-tych, w ciagu ostatniej dekady naprawde sie to diametralnie zmieniło, co nie znaczy ze kopciuchy szybko znikna z dróg, ale znaczy żę robi sie tego na drogach mniej, podatki i restrykcje unijne naciskaja na te zmiany wiec siła rzeczy idzie to w tym kierunku.
Krzyzak - 26-01-2018, 08:15
robertdg napisał/a: | obecny transport ciezarowy juz nie smierdzi | wolę jechać za ciężarówką czy nowym autobusem niż za starszym niż paroletni audi/vw/ford/opel z dieslem... z tych ostatnich często tak śmierdzi, że wytrzymać się nie da...
milo - 26-01-2018, 15:17
Cytat: | z tych ostatnich często tak śmierdzi, że wytrzymać się nie da... |
Nie spotkałem sie z taka sytuacją ,jedynie co jak silnik bierze olej widać z tyłu niebieski dym wtedy czuć nie licząc juz skuterów i pełnej maści jednośladów 2T tam sie dzieje
W większosci jest nagonka na diesle nie to że je bronie ale to widać
|
|
|