[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
Trik - 07-05-2011, 09:55
Jeśli faktycznie ją posiadasz, to ładuj płyta za płytą do tego otworu pod czy nad wyświetlaczem. I to wszystko.
Pawcho - 07-05-2011, 14:36
Tak jak napisał Trik. Możesz załadować 6 płyt. Zmieniarkę masz schowaną w kokpicie, a procesor dźwięku pod fotelem.Dostępu do zmieniarki nie ma. Generalnie obsługę masz dość dobrze napisaną w instrukcji.
Znajdź sobie dobrze nagrane płyty CD - oryginalne.Jakość pomiędzy płytami / ich technicznaą stroną/ jest wyraźnie słyszalna.
cabaniarz - 07-05-2011, 14:42
FishT napisał/a: | Witam.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Lancer 1,8 Intense.
Panowie powiedźcie mi gdzie do diabla jest ta zmieniarka i jak się ją obsługuje?
Szukam i szukam i się nie mogę doszukać a instrukcje jaka znalazłem odnośnie radia nie wspomina nic o zmieniarce.
pozdrawiam |
w przednim panelu, tam gdzie wkłada się płytę. Max możesz zapodać 6 płyt. Moim zdaniem obsługa intuicyjna, ja nie miałem problemu (chociaż nigdy nie miałem styczności z takim sprzętem). Najlepiej weź parę płyt, powkładaj i pobaw się
FishT - 07-05-2011, 15:52
Dzieki panowie za odpowiedź. Wygląda na to że nie mam zmieniarki pakuje na siłę ale wchodzi tylko jedna albo ja jakiś debil jestem. Czy jest możliwe żebym miał zestaw 9 głośników i nie miał zmieniarki tylko same radio cd/mp3 ?
Pawcho - 07-05-2011, 16:51
nie jest możliwe jeżeli masz wersję od intense w górę no i napis R.F.
Weź instrukcję-nie chce mi się schodzić do garażu aby przypominać sobie co i jak. O ile pamiętam to naciśnij najpierw przycisk TP. Włóż płytę /1/, pokaże się napis load DISC 2 - wtedy włóż drugą płytę , następnie analogicznie trzecią itd. Trzeba odczekać kilkanaście chwil. W instrukcji napisane dobrze co i jak. Przy wyjmowaniu też wcisnąć przycisk TP-działa nawet jak nie masz kluczyka w stacyjce.
Luk - 07-05-2011, 17:27
FishT napisał/a: | Czy jest możliwe żebym miał zestaw 9 głośników i nie miał zmieniarki tylko same radio cd/mp3 ? |
Jest możliwe, jeżeli poprzedni właściel wymienił z jakiegoś powodu radio... Albo wersja nie jest Intense... Albo sprowadzony został z innego kraju, tam mogły być inne wersje wyposażenia.
piomic - 08-05-2011, 22:47
FishT napisał/a: | pakuje na siłę | Jak na siłę to może już nie masz zmieniarki...
Jest przycisk "load", naciskasz i czekasz na wyświetlacz.
jaca71 - 09-05-2011, 12:02
FishT napisał/a: | Panowie powiedźcie mi gdzie do diabla jest ta zmieniarka i jak się ją obsługuje? |
Trzeba do tematu podejść jak typowa blondynka - wsadzić w dziurkę/szparkę (ta na środku deski rozdzielczej) 6 płyt 7 się już nie mieści
Silverrr - 10-05-2011, 16:09
pawelek32 napisał/a: | witam
denerwuje mnie trzeszczący tylny lewy głośnik. czytałem, ze to dość pospolita udręka. ktoś już z tym walczył? |
To chyba nie tyle głośnik co klamka Ci drży... tak jak mi
bastek - 10-05-2011, 21:47
mi trzeszczy prawy przedni.. jakieś przebicie, bo zgodnie z obrotami. jak gra muzyka, to nie słychać. tylko na wyłączonym radio na razie z tym nie walczę. zobaczę, jak po wakacjach zostanie mi coś, to wygłuszenie+zmiana głośników i ew. radia
jac - 10-05-2011, 22:33
FishT, jak masz zmieniarke to na wyswietlaczu po jego prawej stronie masz w dwoch rzedach i trzech wierszach poszczegolne numery pozycji na plyty. Przyciskiem LOAD uaktywniasz poszczegolne "numerki" ktore zaczynaja migac i tam umieszczasz plyty. Drugim jednak mniej juz pwenym sposobem na sprawdzenie jest napis na maskownicy RF.
Jezeli masz 9 glosnikow a nie masz zmieniarki, a samochod jest z drugiej reki to znaczy ze poprzednik albo uszkodzil i poszedl po kosztach albo zrobil typowy walek i zarobil dodatkowe kilka stowek....
Reasumujac na 100% zeby to sprawdzic to poszukaj tych numerkow po prawej stronie.
Meyster - 12-05-2011, 09:19
Witam, ostatnio na allegro zauwazyłem cos takiego do naszych miśków:
http://allegro.pl/ramka-r...1596828375.html
Co dawałoby praktycznie nieograniczone możliwosci montazu radioodtwarzacza. Mozna normalne ale tez 2DINowe z nawigacją wchodzą, przez co oczywiscie koszty zmiany systemu audio idą w doł.
Pytanie: ktoś miał z tym styczność? Warto w to wchodzic? Aha i przy okazji: jesli sam zacznie sie grzebac w audio to jak to sie ma do gwarancji?
mjsystem - 12-05-2011, 20:35
Meyster napisał/a: | Co dawałoby praktycznie nieograniczone możliwosci montazu radioodtwarzacza. Mozna normalne ale tez 2DINowe z nawigacją wchodzą, przez co oczywiscie koszty zmiany systemu audio idą w doł. |
Mam nadzieje, że ktos to zainstaluje, skonfrontuje co do jakosci, rzeczywiście gra warta zachodu, szczególnie jesli chodzi o duże radio z navi czy tv.
Temat szeroko ciekawy.
Trik - 12-05-2011, 22:20
Co można włożyć w miejsce standardowego radyia: http://www.mitsubishi-mot...ry/navi/lineup/
Meyster - 13-05-2011, 01:46
W oko mi wpadło ostatnio to: http://allegro.pl/pioneer...1594408042.html
Jedyny minus - usb wyprowadzane z kabla na tylnej sciance, no ale za to zdejmowany panel! Dla mnie to ogromny plus.
|
|
|