Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] krokowy i problemy po czyszczeniu przepustnic
Carismarcin - 17-02-2010, 19:00
Witam,
czy pod plastikową "pokrywą" silnika krokowego (przykręcaną na 3 śruby) ma znajdować się uszczelka?
taurus2 - 26-12-2010, 01:06
Nie, uszczelki nie ma, tylko uważaj na tą sprężynkę.
uziok - 08-12-2011, 19:03
właśnie ze uszczelka jest taka czarna .. tylko uważaj nie mocz jej w benzynie bo ci spuchnie i nie będziesz mógł jej załozyć
taurus2 - 25-12-2011, 09:30
uziok może i masz racje dawno to rozbierałem, przepraszam jeżeli kogoś w błąd wprowadziłem.
krst - 24-01-2012, 20:40 Temat postu: krokowiec, tps ?? czy co jeszcze...cari gdi 98"" 1 witam witam, jakiś czas temu bodajże we wrześniu szukałem pomocy i znalazłem ją gdy umarł krokowiec.
Wtedy wykręciłem go wszystko wyczyściłem tak jak radziliście poskładałem i bajka ;D nawet obroty trzymał jak należy, jednakże... Po pewnym czasie zaczęły się problemy z odpalaniem. Mianowicie, objawy jak wcześniej odpalam, ok iskra poszła i...gaśnie. Tak dzieje się głównie na zimnym (co nie znaczy, że na ciepłym jest zawsze ok).
Gdy chwile (ok. pół minuty) przytrzymam gaz "zaskakuje" i już jest ok trzyma obroty można jechać/manewrować. Natomiast na ciepłym zaczyna falować dosyć znacznie ale to akurat najmniejszy problem. Uczenie obrotów nie pomaga, ponowne czyszczenie również nie... i teraz nie wiem od czego zacząć poszukiwania.
P.s. znalezienie krokowca do tego modelu w moim regionie graniczy z cudem a jak już się uda kwota przeraża - 499pln..
|
|
|