To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt CA0 1,6 '96 by Kondzio

karolgt - 03-11-2009, 00:13

a jaki efekt tych mat wygłuszających? i ile Cie one kosztowały w sumie (chodzi mi o sam bagażnik)

btw one nasiąkaja łatwo czy nie? bo chodzi mi o sytuacje gdy do bagażnika dostanie się troche wody, czy przez to nie będa jej zatrzymywac i w bagażniku będzie korodować szybciej?

Kondzio_czdz - 03-11-2009, 17:33

Z nasiąkaniem nie ma żadnego problemu bo to nie gąbka, a maty Hellera.
Coś takiego:
http://allegro.pl/item791...5x50_sklep.html
Tyle że ja kupowałem 50x50. Koszt jednej to w moim przypadku było chyba 11zł.
Hmm ja zrobiłem boki, podłogę, oraz bagażnik. Drzwi sobie zostawiłem na później. Jak liczyłem to kupiłem 14 takich mat. Może było trochę więcej. Na sam bagażnik poszły chyba 3. Na każdy bok potrzebne jest 4-5mat.

mkm - 03-11-2009, 18:01

Wlasnie, Kondzio_czdz, jaki efekt prac wygluszajacych?
Roznica na pewno jest, ale czy gra warta swieczki?

Kondzio_czdz - 03-11-2009, 20:16

Według mnie gra jak najbardziej warta świeczki. Szczególnie jeśli ktoś przesadnie nie dba o wagę, bo wiadomo autko kilka kg nabierze. Jeszcze dokładnie nie wiem ile, policzę jak zrobię drzwi, ale widomo-troszkę cięższy będzie. Ale jeśli chodzi o sam efekt to jest na prawdę cicho. Jak pierwszy raz jechałem po zrobieniu samochodu to czułem się jak w samochodzie o kilka klas wyżej. Teraz już się przyzwyczaiłem i cieszę się ciszą w samochodzie :) żadne dźwięki z tyłu nie dobiegają, wydechu nie słychać, nawet szumu. Słychać jeszcze silnik jak wyżej kręcę ale to konieczność wyższa :wink:
Zastanawiam się jaki będzie efekt jak skończę drzwi ale na to muszę poczekać do wiosny.

mkm - 26-12-2010, 20:02

Kondzio_czdz, co to za bum było?