[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana wahaczy
costa brawa - 07-08-2009, 22:08
a ja mam pytanie odnosnie tylniego zawieszenia
wahacz na ktorym reguluje sie zbierznosc z tylu - mozna go kupic w IC ( na stronie nie widze) czy tylko i wylacznie w ASO ? oczywiscie srobe do regulacji tez
Ewentulanie czy probowal ktos cos zrobic z zapieczona sroba do regulacji u mnie niby jest w normie ( prawe 0.09 a lewe 0.15 - czyli w normie z tego co z kartki wyczytalem ) ale wolalbym zeby mi to ustawili tak jak ma byc
chyba ze sadzicie ze lepiej nie ruszac tego ? bo samych tulejek podobno nie wymieni
Rafal_Szczecin - 08-08-2009, 20:33
co do sruby , to nie wiem jak go gala, ale do carismy sruba jest dostepna tylko w ASO , i jej koszt to 35pln
Krzyzak - 09-08-2009, 00:08
do Gala tez w ASO, cena identyczna
Psikus - 09-08-2009, 22:16
wahacz dostępny u japaneze koszt ok 100PLN pod koniec ubiegłego roku, tam tez od razu kupiłem śruby.
costa brawa - 09-08-2009, 22:45
no dzieki za info
q67 - 17-02-2010, 20:50
Yaro1976 napisał/a: |
q67 napisał/a:
Czy to wogóle możliwe żebym zerwał gwint?
Yaro1976 napisał/a:
jak najbardziej mozliwe, sam tak zrobiłem, ja rozwiązałem to w sposób następujący: nakręciłem drugą solidniejszą nakrętkę, kontrując powyższą, z wyczuciem na maksa i tak latam już 3 rok, co trochę kontrolując stan
|
Chyba jutro też wykonam ten myk z nakrętką. Tylko obawiam się czy nie zepsuje mi to stożkowej bieżni w którą wchodzi sworzeń w zwrotnicy .
[ Dodano: 18-02-2010, 14:27 ]
Zrobiłem jak doradził Yaro1976 . Narazie się trzyma , będę obserwował .
Czas na pytanie bardziej nietypowe . Mianowicie po podniesieniu auta na podnośniku kolumnowym wyczuliśmy spory luz w miejscu gdzie wahacze dolne mocujemy w belkę przymocowaną do podwozia (niewiem jak się ten element fachowo nazywa-po angielsku crossmember chyba). Są tam ponoć tuleje metalowo-gumowe .
Czy ktoś może to potwierdzić i ewentualnie wskazać gdzie kupić te tuleje i jak je najprościej wymienić ?
MRLS - 18-02-2010, 22:03
moga tez stukac klocki hamulcowe w moim przypadku tak bylo myslalem ze to jakis wahacz ale po wjezdzie na pożądna stacje diagnostyczna przednie kola zostaly poddane drgania i klocki nie trzymaly sie w tych mocnowaniach i tak mi stukaly na dolkach
Kibloo - 25-02-2010, 10:56
q67, tuleje można nkupic w IC, a wymienia się je za pomocą prasy, i robi to większość dobrych warsztatów.
pozdro
q67 - 25-02-2010, 17:29
Kibloo napisał/a: | q67, tuleje można nkupic w IC, a wymienia się je za pomocą prasy, i robi to większość dobrych warsztatów.
pozdro |
hehe... źle się wczytałeś, chodzi o tuleje które są wprasowane w ławie. Temat już nie aktualny. Okazało się ,że to tłucze banan lewy. wymieniałem w lipcu i banan nie miał nigdzie nabitej nazwy(chińska podróba najprawdopodobniej) a zapłaciłem za Yamato. W IC mnie oszukali. Będe próbował reklamować . Już kupiłem dziś Normalny Yamato i jest cisza. Zastanawiam się tylko czy po wymianie górnego lewego i banana lewego trzeba robić zbieżność /geometrię ???
Ps. Gdyby ktoś potrzebował tych tulejek, które się wprasowuje w ławę to w Serwisie Mitsu koszt około 170zł sztuka . W ławie jest 4 sztuki . Nigdzie indziej tych tulejek nie namierzyłem .
janeq - 08-05-2010, 15:39
Witam
musze wymienic wahacz przedni dolny, prosty, ma juz duzy luz na sworzniu. Jaka firmę polecacie? Chodzi o to, żeby była w miarę dobra ale też nie najdroższa, bo ceny tych wahaczy oscyluja w granicach 100-220 zł na allegro. 220 zł za np. Yamato, 555 trochę tansze. Czy ktos juz ma doswiadczenie z tymi tanszymi czesciami?
Pozdrawiam
Hugo - 08-05-2010, 21:20
Yamato lub 555. Żaden inny. Jakość i trwałość oryginału. Jeżdżę na takich częściach moimi "japońcami" od 5 lat. Są niezniszczalne. Może będziesz miał podobny odruch jak ja po zakupie. Zawsze gdy widzę tę jakość wykonania na twarzy pojawia się uśmiech Części pozostałych producentów wytrzymują max. 0,5 roku, ewentualnie jeszcze Nipparts daje radę.
jafo2 - 08-08-2010, 00:25 Temat postu: Wahacze Yamato -zerwana nakrętka Witam.
Może mi ktoś podpowiedzieć jak odróżnić wahacz prawy od lewego.
Chodzi mi o dolny prosty (przód). Są tam jakieś symbole czy coś takiego??
Bo mam wrażenie że mam na odwrót założone.
Mam taki problem że w prawym zjadło mi nakrętkę na sworzniu.
W każdym razie czy da się na założonych wahaczach to sprawdzić?
Z góry dzięki za podpowiedź.
[ Dodano: 08-08-2010, 03:02 ]
Przypomniałem sobie że mam pudełko od prawego wahacza.
Późno było ale poleciałem do piwnicy, zostawiłem sobie stary wahacz z prawej strony bo był jeszcze w niezłym stanie. Na szczęście włożyłem go w pudełko po nowym zamontowanym Yamato i numer wahacza to J35013YMT. Wszechwiedzące google powiedziało mi że jest to wahacz na stronę prawą(rozumiem strona pasażera) więc nie została pomylona strona.
Miał ktoś taki przypadek żeby urywało gwint w nakrętce sworznia. Dzisiaj nakrętkę zmieniłem na nową i w poniedziałek sprawdzę, ale mam wrażenie że po przejechaniu paru kilometrów znów została zjechana bo coś zaczyna klikać z prawego koła.
Chyba zrezygnuje z części Yamato jeśli w poniedziałek okaże się że następną nakrętkę rozwaliło.
Wszyc - 08-08-2010, 03:23
Na 90% nie da się zamontować wahacza odwrotnie ale nawet jak by ktoś tego dokonał to by nie szło skręcić kół
Może przesadziłeś z siłą przy dokręcaniu wahacza klucz tak 30-40cm długości i takim dokręcić na max i powinno być ok nie nakładać na klucz żadnego metrowego przedłużenia itp.
jafo2 - 08-08-2010, 10:05
Raczej nie, dokręcane zwykłym kluczem i ręka bez żadnych przedłużek. Wątpię żeby dało się ręka ukręcić gwint. Chyba że nakrętka była wadliwa. Zobaczę czy z drugą będzie to samo.
robertdg - 08-08-2010, 10:33
jafo2, wszysto zalezy, kto dostarcza nakretki producentowi, nieraz potrafia sie trafic mega buble, czasami pomaga założenie nowej nakretki, problem pozostaje w zwiazku z gwintem na sworzniu, jezeli zostal uszkodzony w niewielkim stopniu, to narzynka go poprawic, ale jezeli zostal powazniej uszkodzony, to niestety juz mu nic nie pomoze, jak mozesz cyknij fotke tej uszkodzonej nakretki.
|
|
|