[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Nakrętki - śruby zabezpieczające koła samochodu
tomaszekk7 - 10-03-2009, 13:39
spunki napisał/a: | Mam tylko standardowy klucz ale nim mam tych srub nie ruszac... musze to jeszcze wyjasnic bo mnie to troche wkurzylo. Przedzwonie do salonu i zapytam jeszcze. |
Ja za śruby zabezpieczające + podkładki+klucz do felg firmy MCGard zapłaciłem 95 zł. W instrukcji do tych śrub była cena 18 euro.
spunki - 10-03-2009, 18:37
Nie dostałem originalnych śrub...
Trik - 10-03-2009, 19:23
Jeśli kolega Colto ma rację, brakuje Ci przejściówki między nasadą do śrub zabezpieczających a kluczem do kół z bagażnika (różnica wymiaru nakrętki orginalnej a nasady). A śruby orginalne po zamianie powinieneś dostać bo to nie jest własność ASO tylko twoja. Chyba że powiedziałeś że ich nie potrzebujesz, w co wątpię.
Lindinho - 10-03-2009, 20:30
a gdzieżto, jeśli można wiedzieć? Bo bardzo dobra cena tomaszekk7 napisał/a: |
Ja za śruby zabezpieczające + podkładki+klucz do felg firmy MCGard zapłaciłem 95 zł. W instrukcji do tych śrub była cena 18 euro. |
tomaszekk7 - 15-03-2009, 13:23
Lindinho napisał/a: | a gdzieżto, jeśli można wiedzieć? Bo bardzo dobra cena tomaszekk7 napisał/a: |
Ja za śruby zabezpieczające + podkładki+klucz do felg firmy MCGard zapłaciłem 95 zł. W instrukcji do tych śrub była cena 18 euro. |
|
Firma się nazywa ART-GUM, ul.Półłanki 76/78, 30-740 Kraków,tel 12 650 20 75.
piomic - 15-03-2009, 14:48
spunki napisał/a: | Nie dostałem originalnych śrub... | To jak sobie zrobisz ładne fotki (np na tapetę)? Będziesz przekładał te oryginalne błyszczące nakrętki z drugiej strony?
Anonymous - 15-03-2009, 21:39
tomaszekk7 napisał/a: | spunki napisał/a: | Mam tylko standardowy klucz ale nim mam tych srub nie ruszac... musze to jeszcze wyjasnic bo mnie to troche wkurzylo. Przedzwonie do salonu i zapytam jeszcze. |
Mozesz podac jaki nr katalogowy srub kupiles ?
Pozdr
AK
tomaszekk7 - 16-03-2009, 18:35
dwakola napisał/a: | tomaszekk7 napisał/a: | spunki napisał/a: | Mam tylko standardowy klucz ale nim mam tych srub nie ruszac... musze to jeszcze wyjasnic bo mnie to troche wkurzylo. Przedzwonie do salonu i zapytam jeszcze. |
Pozdr
AK |
McGard M12x1,5 nr.kat 21156 su
Lindinho - 16-03-2009, 23:28
mi powiadają że te śruby pasują do oryginalnych felg Mitsu. Do innych, np. Dezent V Dark, już nie. Prawda to?
tomaszekk7 napisał/a: | dwakola napisał/a: | tomaszekk7 napisał/a: | spunki napisał/a: | Mam tylko standardowy klucz ale nim mam tych srub nie ruszac... musze to jeszcze wyjasnic bo mnie to troche wkurzylo. Przedzwonie do salonu i zapytam jeszcze. |
Pozdr
AK |
McGard M12x1,5 nr.kat 21156 su |
Trik - 16-03-2009, 23:32
Chyba chodzi o to że do orginalnych felg idą śruby plaskie od strony otworu szpilki, a do innych mogą iść ze stożkiem.
krzychu - 17-03-2009, 09:33
Trik napisał/a: | Chyba chodzi o to że do orginalnych felg idą śruby plaskie od strony otworu szpilki, a do innych mogą iść ze stożkiem. |
Do alusów że stożkiem? Eeee To jest na 99% tak że stożek to jest do stalówek, a płaskie śruby do alusów (inaczej działają siły co ma związek z inna twardością aluminium).
Krzychu
tomaszekk7 - 17-03-2009, 09:51
Lindinho napisał/a: | mi powiadają że te śruby pasują do oryginalnych felg Mitsu. Do innych, np. Dezent V Dark, już nie. Prawda to?
tomaszekk7 napisał/a: | dwakola napisał/a: | tomaszekk7 napisał/a: | spunki napisał/a: | Mam tylko standardowy klucz ale nim mam tych srub nie ruszac... musze to jeszcze wyjasnic bo mnie to troche wkurzylo. Przedzwonie do salonu i zapytam jeszcze. |
Pozdr
AK |
[size=18]McGard M12x1,5 nr.kat 21156 su |
| [/size]
PunTomas - 17-03-2009, 16:18
krzychu napisał/a: | Trik napisał/a: | Chyba chodzi o to że do orginalnych felg idą śruby plaskie od strony otworu szpilki, a do innych mogą iść ze stożkiem. |
Do alusów że stożkiem? Eeee To jest na 99% tak że stożek to jest do stalówek, a płaskie śruby do alusów (inaczej działają siły co ma związek z inna twardością aluminium).
Krzychu |
Tak, ze stożkiem. Do oryginalnych alufelg mitsubisiowych idą faktycznie nakrętki płaskie, ale już do innych wcale nie. Do moich ENZO H idą jak najbardziej nakrętki stożkowe. Czyli komplet zabezpieczający McGard 24157. Na klucz 19 mm tak jak oryginalny komplet dedykowanych nakrętek to tychże felg ENZO H.
http://www.stylauto.bigi....enia-McGard.pdf
Do OZ Mito w moim punciaku też idą śruby stożkowe.
apikus - 17-03-2009, 17:28
A mi się wydaje, że ja mam nakrętki ze stożkiem do oryginalnych alufelg 16'' Mitsubishi. Albo mi zamienili przy zmianie kół na zimowe. Ostatnio patrzyłem do nakrętek i było coś takiego: Nakrętka sześciokątna, podkładka, ale nie zdejmowalna i stożek pod nią, a właściwie to coś zaokrąglonego. Może tak być?
Anonymous - 16-05-2009, 17:22 Temat postu: Śruby zabezpieczające do felg aluminiowych Witajcie,
Jestem szczęśliwym posiadaczem Sportbacka 1.8 Invite. Zastanawiam się nad zabezpieczeniem, kół przed kradzieżą. Czy używacie specjalnych śrub zabezpieczających koła przed kradzieżą? Jeżeli tak to jakich? Może coś polecacie - gzie kupić?
|
|
|