To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - skradziono Lancera

Trik - 17-05-2009, 13:25

Naklepki z reklamą salonu zdjąłem zaraz po zakupie, nawet podkładki pod tablice zamieniłem na forumowe. Nikt nam za reklamy ich salonów nie płaci a jak ktoś będzie zainteresowany zakupem to niech zapyta gdzie.
lukas43 - 17-05-2009, 13:33

poziomka napisał/a:
w którym salonie w W-wa kupiłeś Lancera ?

Mitcar na Puławskiej

krzychu - 17-05-2009, 13:42

lukas43 napisał/a:
mi zamontowali chyba najtańszy alarm dostępny na rynku,

Dla mnie od zawsze alarm to był wymóg ubezpieczyciela tylko.... Już nieraz widziałem auta które miały włączone alarmy a nikt z ochrony czy z przechodniów się nie interesuje tym...

filippoz - 17-05-2009, 13:46

Cytat:
w jakim towarzystwie masz ubezpieczenie ?
generali,

formę ubezpieczenia wymusza fundusz leasingowy bo to w końcu ich auto do czasu zapłacenia ostatniego czynszu leasingowego i kwoty wykupu.

lukas43 - 17-05-2009, 14:14

Moim zdaniem są jedynie dwa sposoby na powstrzymanie lub chociaż na znaczne utrudnienie kradzieży auta, pierwszy to wszelkiego rodzaju zabezpieczenia mechaniczne typu: blokada na kierownice, blokada na pedały, itp. generalnie im więcej tym lepiej, z tym, że jest to strasznie upierdliwe przy codziennym zakładaniu i ściąganiu, drugi sposób jest ciekawszy, wystarczy odłączyć, wyciągnąć i wziąć do domu zespół cewek :mrgreen: chociaż zawsze pozostaje laweta. Każda ingerencja w elektrykę jest mało skuteczna, ponieważ tak mi się wydaję, że złodziej ma pojęcie jak to wszystko obejść.
Uwex - 17-05-2009, 16:48

lukas43 napisał/a:
Moim zdaniem są jedynie dwa sposoby na powstrzymanie lub chociaż na znaczne utrudnienie kradzieży auta, pierwszy to wszelkiego rodzaju zabezpieczenia mechaniczne typu: blokada na kierownice, blokada na pedały, itp.

Blokada na kierownicę to gadżet a nie zabezpieczenie ! A taka na pedały - owszem , ale dorabiana do konkretnego auta i odpowiednio zrobiona . Z tym , że tak jak piszesz - codzienne używanie tego to udręka .

czarny - 17-05-2009, 17:08

dwakola napisał/a:
Hmm...

Ja jeszcze takich snow nie mam.... ale chyba w koncu sie zdecyduje na zalozenie czegos niestandardowego do zabezpieczenia, tak zeby nikt nie odjechal...

Chyba w tygodniu podjade do jakiegos speca i pogadam co i jak..

Jak cos wymysle to dam znac, nuz sie komus przyda :-)

Pozdr
AK

podejrzewam ze moze byc problem z gwarancja jak dolozysz do auta cos od siebie...

marti33 - 17-05-2009, 17:25

Witam szkoda miśka !!! ja mam blokadę skrzyni dość pancerna, ale i na to mają sposoby niestety :( jak chcą to i tak pod.......... Ale czym więcej zabezpieczeń tym trudniej. Pozdrawiam.
Mati81 - 17-05-2009, 17:52

Szczere wyrazy współczucia. Kibicujemy Ci aby z ubezpieczeniem było wszystko OK.
Takich sk... to należałoby za pewną część ciała powiesić.
Prawda jest jedna każdy samochód można zakosić jak na nasze nieszczęście trafi się na profesjonalnych złodzieji... .

spowiednik - 17-05-2009, 18:49

a w innym temacie zastanawiają się nad śrubami zabezpieczającymi felgi, nieszczęśnicy
michalek_p - 17-05-2009, 18:53

Dzięki. Fajnie chociaż przez chwile było być Mitsumaniakiem - jak mi wypłacą AC to zobacze co kupie. Ale chyba już nie Lancera - niestety ale jest za fajny.
filippoz - 17-05-2009, 19:00

michalek_p napisał/a:
zięki. Fajnie chociaż przez chwile było być Mitsumaniakiem - jak mi wypłacą AC to zobacze co kupie. Ale chyba już nie Lancera - niestety ale jest za fajny.
nie można się poddawać, kup lancera i lepiej go zabezpiecz nie chwaląc się tym na forum, kto wie, może a raczej z pewnością ci panowie czytają to i owo.
poziomka - 17-05-2009, 20:03

Cytat:
Mitcar na Puławskiej

ja mam z AutoGT - alarm ma czujniki ruchu, zbicia szyb - wg mnie nie jest najtańszym badziewiem jakie mogliby zamontować

btw ma też domykanie szyb

pozdrawiam

kotakot - 17-05-2009, 21:36

Przykro mi ;/ Spróbuj jednak może z tym monitoringiem osiedla, może uda się tych skur... namierzyć.

Pzdr

mkm - 18-05-2009, 02:21

marti33, Mati81, kotakot, sytuacja, sytuacją, ale to nie Wy panowie jestescie poszkodowani, wiec nie rozumiem skad te bluzgi?