[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe Lancera.
POLI^tyk - 21-02-2009, 14:43
A ja z zabezpieczeń polecam blokadę biegów typu np bearlock
http://www.bearlock.pl/
jak mi się zdaje do lancera tez maja dedykowana
http://www.bearlock.pl/lista_blokad.php
Gdzieś kiedyś czytałem że tego się najbardziej boja złodzieje
Pozdrawiam
filippoz - 21-02-2009, 14:53
jak chcą to i tak ukradną a to bardziej chodzi o spokojny sen i zniżkę przy ubezpieczeniu
blokada skrzyni bez widocznych nalepek to zawsze mała Kinder Niespodzianka dla amatora cudzej własności
Niedźwiadka miałem we wszystkich autach, których mi nie ukradli, w tych co go nie miałem to wiadomo co się z nimi stało
Anonymous - 21-02-2009, 14:57
Ja tez się zastanwiam nad taką blokadą. Ciekawe jaki jest koszt i kto to robi w Lublinie?
POLI^tyk - 21-02-2009, 15:08
ja pytałem w salonie to powiedzieli mi 1000 zł to się tylko znacząco uśmiechnąłem
Jak brałem skodę superB z salonu to blokadę zamontowali mi za 500 zł
Ja na pewno będę montował, w lublinie jest kilka firm kiedyś na Kruka 13 w Lublinie gość robił, ale się przebranżowił, a szkoda bo był dobry w tym.
scoro - 21-02-2009, 22:45
Jeżeli chodzi o zabezpieczenie to wszystkie standardowo/masowo montowane są jedynie utrudnieniem (mniejszym bądź większym) dla złodzieja...
Najlepsze zabezpieczenia stworzymy indywidualnie (np. odcięcie paliwa w jakimś dziwnym miejscu , albo nawet 2).
Gorąco polecam do poczytania ten artykuł:
http://serwisy.gazeta.pl/...ias=5&startsz=x
Wypowiada się w nim złodziej, który wtopił w podstawionym przez gliniarzy samochodzie
Całość pięknie opisana i myślę, że niejednego miłośnika czterech kółek zainteresuje...
Enjoy
filippoz - 22-02-2009, 00:53
scoro napisał/a: | Jeżeli chodzi o zabezpieczenie to wszystkie standardowo/masowo montowane są jedynie utrudnieniem (mniejszym bądź większym) dla złodzieja...
Najlepsze zabezpieczenia stworzymy indywidualnie (np. odcięcie paliwa w jakimś dziwnym miejscu , albo nawet 2).
Gorąco polecam do poczytania ten artykuł:
http://serwisy.gazeta.pl/...ias=5&startsz=x
Wypowiada się w nim złodziej, który wtopił w podstawionym przez gliniarzy samochodzie
Całość pięknie opisana i myślę, że niejednego miłośnika czterech kółek zainteresuje...
Enjoy |
przeczytałem od dechy do dechy, naprawdę dobry artykuł.
W mojej przygodzie z motoryzacją buchnęli mi już 3 auta, VW Golfa, Fiata Punto, VW Passata. Golfa IV chcieli ale no cóż, człowiek był już mądrzejszy i miał własne patenty. Nie zmienia to faktu, że z 6 aut jakie miałem 3 mi podprowadzili, lancer jest siódmym autem na najbliższe 5 lat - oby hehe
Mati81 - 22-02-2009, 18:38
Nie no masakra strach się bać. Nie wiadomo jak zabezpieczać samochód. Na szczęście w całym artykule nie padłą marka Mitsubishi . Ale to marne pocieszenie - jak trafi się nie profesjonalistów z dobrym sprzętem to jedynie AC jest wtedy potrzebne.
mobista - 23-02-2009, 08:24
@Mati81 co do AC się zgadzam o ile nie buchną Ci kluczyków, tak jak to się stało w przypadku kolegi bb77. Ale myślę, że zawsze warto coś przekombinować, żeby utrudnić życie amatorowi cudzej własności - a nóż widelec podczas próby poradzenia sobie z jakimś zabezpieczeniem zostanie pojmany przez dzielnych panów Milicjantów
jaca71 - 23-02-2009, 08:38
mobista napisał/a: | co do AC się zgadzam o ile nie buchną Ci kluczyków, |
Nie prawda...
Zgłaszasz osobno kradzież kluczyków i osobno kradzież samochodu - AC muszą wypłacić.
Znajomej wzięli passka z dokumentami w schowku. Miły pan policjant polecił zgłoszenie kradzieży dokumentów i kluczyków w makro i osobno samochody spod makro. Dostal całe AC.
basik - 23-02-2009, 13:04
Ja właśnie się zastanawiam na montażem niedźwiadka, ale mam wątpliwości co z gwarancją, nie mam zamiaru przepłacać w aso.
Anonymous - 13-03-2009, 23:19
bb77 napisał/a: | dwakola napisał/a: | O kurka, lekko slabo...
To mnie lekko zdolowales...
A moze jakies szczegoly, ktore moga pomoc ustrzec sie na przyszlosc ?
Pozdr
AK |
W restauracji, z kieszeni kurtki. Niestety nauczka na przyszłość...trzeba mieć się na baczności, tym bardziej, że w Warszawie ukradli już od początku roku kilkanaście aut w podobny sposób...
A w grudniu ukradli mi Corolke spod bloku, Lancerem nacieszyłem się 3 tygodnie.. |
http://miasta.gazeta.pl/w...amochodow_.html
Wyglada na typa co mogl Twoj zwinac..
hubertk - 18-05-2009, 09:20 Temat postu: [CY3A 1.8] Montaż Multilock'a na skrzynię biegów, a gwaranc Witam,
ostatnio pojawiło się parę maili odnośnie kradzieży nowych Lancer'ów - trochę mnie to wystraszyło i zaczynam się zastanawiać jak poprawic fabryczne(czyli praktycznie żadne:()zabezpieczenia. Zamierzam zamontować odcięcie zapłonu i Multilock'a.
Orientujecie, się czy jeżeli zrobi się to w ASO to nie będzie problemu z gwarancją???
michaello - 18-05-2009, 10:09
Toz przeciez jesli zlecisz wykonanie zabezpieczenia w ASO to zrozumiale, ze nie bedziesz mial problemu z gwarancja. Kiedy zamawialem samochod i pytalem o mechaniczne zabezpieczenie to poinformowano mnie, ze nie montuja Multilock'a. (MITCAR)
Bartek - 18-05-2009, 10:29
Multilock jest tak samo żadnym zabezpieczeniem..... koledze Octavka odjechała w 5 min......tyle go nie było przy samochodzie - był alarm, fabryczne immo i multilock wpuszczony w tunel. Jak się znalazła nosiła ślady cięcia fleksem tunelu i zabezpieczenia - złodziej doskonale wiedział jak ciąć, żeby uszkodzić jak najmniej elementów, jak najszybciej i jak pozbyć się blokady.....Elektronikę załatwił przypięty pod maską komplet - komputer+ wiązka do silnika
filippoz - 18-05-2009, 10:56
Jak chcą to i tak ukradną, nie ma się co oszukiwać i nawet lokalizator GPS nie pomoże, w niektórych sytuacjach
Część ASO montuje MultiLock/NiedźwiedźLock a cześć nie. Musisz popytać. Im więcej gówien tym kradzież trwa dłużej, to że ukradnie lub będzie chciał ukraść to pewne tyle że czas to dla niego jest rzecz bezcenna i przy dużej ilości upierdliwych zabezpieczeń może mu go zabraknąć aby odjechać waszym autem.
Pierwsze auto jakie mi ukradli to był Golf - odjechał na syrenie alarmu
Drugie auto jakie mi ukradli to było Punto - fabryczny immobiliser + "blokada" kierownicy
Trzecie auto jakie mi ukradli to Passat - Multilock przecięty
Od takich wypadków jest AC, polecam wykupić jeżeli jeszcze ktoś nie ma
|
|
|