Tuning - Zegary indiglo
Krzychu76 - 30-08-2006, 15:37
Hej Simones!!!!
Własnie dziś pisałem o takich indiglo i również zachecałem do zgłaszania się osób chętnych MASZ MOJE POPARCIE!!!!Myslę że możemy załozyćspołecznąlistę kolejkowąi wysłać takową do producenta tych świecidełek i czekamy na propozycje i możłiwość kupna
Anonymous - 30-08-2006, 16:19
Krzychu, to trzeba troszku inaczej zalatwic, przeczytaj dokladnie najpierw caly watek. Sa tylko do carismy, wiec do pozostalych mitsu, ktore bysmy chcieli trzeba by zrobic projekt do sitodruku (kolory warstawami).
Krzychu76 - 31-08-2006, 10:49
Hello Simones - nowy dzień ale temat ten sam wiem wiem!!! Mam kontakt z człowiekiem z tej firmy ;Sabastian i poinformowałem go "potrzebie" takich zegarów do galanta. Jego odpowiedź była identyczna jak ta o której wspomniałeś : 5 CHĘTNYCH OSÓB I RĄBIĄ PROJEKT SAMI I WYSTAWIAJĄ GOTOWY PRODUKT NA ALLEGRO!!! Stąd mój apel do posiadaczy galantów (najlepiej automat bo mnie samemu o taki chodzi) o zgłaszanie chęci zakupu takich zegarów!!!!
No chyba, że Bartek będzie skłonny podzielić się sekretem świecenia swojego budzika:):) pozdrowionka wszystkim mitsumaniakom!!!
Anonymous - 31-08-2006, 11:38
a co, nie ufales mi No dobra, jak tak lubisz sprawdzac, to jesli moge to prosze Cie zadzwon jeszcze raz i spytaj tylko czy da rade zrobic je tak, zeby mozna bylo zalozyc je bez sciagania wskazowek, bo to jedyna rzecz co do ktorej nie mamy 100% pewnosci, a istotna, bo widzialem ze niektorzy uzalezniaja wejscie w ten interes od tej kwestii. Aha i taka prosba, skoro robimy to razem, to moze starajmy sie, zeby jeden-dwoch dzwonilo i rozmawialo z ta firma, bo tak to robi nie potrzebny zamet i brak powagi.
Krzychu76 - 31-08-2006, 12:13
hehehe na dzień dobry masz 100% of trust!!!! Potem może być już tylko mniej heheh Co do rozmów z firmą MomaN to racja!! nie trzeba robić zamętu. Mój kontakt jaki posiadam to: seba@moman.pl <seba@moman.pl> to jest ten człowiek! Niestety nie mam do niego numeru tel. ale z pewnością przy konkretnych już rozmowach i ustaleniach podadzą numer do kontaktu. Co do osób, które powinny prowadzić negocjaje i ustalenia techniczne to z miłą chęcią zostawiam to Tobie bądż komukolwiek kto ma choć blade pojęcie o mechanice samochodowej a tym bardziej o GALANTACH. Niestety moje świadectwo maturalne wylądowało nie na tym wydziale politechniki Lubelskiej co trzeba i teraz jestem inż budownictwa NO FUTURE;p - co za tym idzie nie wiem nawet jakie oznaczenie posiada mój GALANT (EA coś tam ) nie mówiąc już o wiedzy technicznej na jego temat - ją chcę dopiero posiąść przy Twojej i was wszystkich pomocy jak wspominałem w pierwszym swoim poście jestem całkowitym lajkonikiem
Anonymous - 31-08-2006, 13:05
A moze ktoś wytłumaczy na czym polega problem z ponownym zalozeniem wskazowek po ich sciagnieciu ??
piwkotom - 31-08-2006, 15:55
Golab napisał/a: | A moze ktoś wytłumaczy na czym polega problem z ponownym zalozeniem wskazowek po ich sciagnieciu ?? |
problem polega na tym ze nie ma tam zadnego znacznika (naciecia, wpustu) ktory spowodowalby ze wskazowka zawsze bedzie w tym samym miejscu. Zasadniczo mozna ja sobie zalozyc jak sie chce, w zwiazku z czym jest problem z pozniejszym skalibrowaniem wskazan
Tak przynajmniej jest w Cari, duzo z tym nawalczylem i nie chce przechodzic tego drugi raz.
Zadalem kiedys pytanie czy tak samo jest w Galu ale zdaje sie, ze nikt sie nie ustosunkowal a ja akurt wole nie ryzykowac, bo wiem jak to boli.
Anonymous - 31-08-2006, 16:09
Otoz to, poza tym w niektorych autach jest to bardzo deliktne - np. oś wskazowki i latwo ja zlamac lub pokrzywic, tak wiec zdaje sobie sprawe, ze jest to dosc istotny element decydujacy. Najlepiej byloby gdyby kto mial takie zegary wyjete, uszkodzone bac zapasowe, wtedy mozna by wszystko sprawdzic...
Anonymous - 31-08-2006, 20:41
Witam, od niedawna czytam Wasze forum ale za to od dawna mam zamiar zmienic zegary w Carismie i nie widze problemu (w kwestii wskazowek) w sciagnieciu fabrycznych tarcz poniewaz raz juz to robilem u ojca w aucie. Nie w mitsu ale zasada osadzenia i dzialania wskazowek jest generalnie taka sama czyli ; wskazowki kreca sie dzieki malej sprezynce osadzonej na trzpieniu z ktorego wyprowadzona jest wskazowka, ten maly ogranicznik wystajacy z zegara uniemorzliwia sprezynce sie wyprostowac. Przechodzac do sedna. Problem polega na tym zeby zdjac ogranicznik(czesto jest wtykany) , delikatnie popuszczac wskazowke zeby sie odkrecala wraz ze sprezyna, liczyc obroty az do momentu kiedy juz przestanie sie samoistnie odkrecac, po policzeniu obotow wiemy ile musimy ja nakrecic po zalozeniu nowych tarcz ( wskazowka odkrecila sie np 6 razy to po zalozeniu ponownie musimy ja recznie nakrecic tez 6 i w ten sposob wracamy do punktu wyjscia), pozdrawiam.
piwkotom - 31-08-2006, 21:05
dynamac, obawiam sie ze w Cari jest jednak inny patent. Tu jest zdaje sie tlumik magnetyczny a nie mechaniczny. Jezeli chodzi o obrotomierz sprawa byla dosc prosta. Po ustawieniu wskazowki na 0 obrotomierz od razu dzialal mniej/wiecej prawidlowo. Sprawa jest bardziej skomlikowana z pozostalymi wskaznikami. Predkosciomierz jako jedyny ma ogranicznik ale ustawianie wskazowki jako pierwotne polozenie opierajacej sie na ograniczniku wcale nie dalo poprawnego efektu. Dopiero w wyniku kilku poprawek udalo mi sie to ustawic. Sprawa temperatury i poziomu paliwa byla o tyle prostsza ze po rozgrzaniu silnika wystarczylo ustawic wskazowke w pionie (temperatura) a dla poziomu paliwa, no to wiadomo tyle ile bylo. Jednak co do dokladnosci tych "nastawow" mozna miec pewne watpliwosci, choc akurat te dwa wskazniki maja dac informacje "pogladowe". Zapewniam Cie ze nie jest to tak proste jak w starszych zegarach ze sprezynkami.
Ale i tak zycze powodzenia przy wymianie tarcz w Cari
Marcino - 31-08-2006, 21:06
Witam,
Ponieważ już jestem posiadaczem Galanta to tez sie przyłącze do dyskusji. Niewiem ale myśle że skoro do tej pory nie było tarcz tzn ze zegary swiecą dobrze i nikomu nie były wyżaniejsze, rozumiem ze chodzi tu o bajer, estetykę... czy moze kazdy ma coś innego na myśli..... ale jak by był projekt to tez chętnie bym sie przyłaczył.
II kwestia a jaka pewnośc ze podczas mozntażu nie poruszy sie ośka i ze bedzie po zakręceniu 6 obrotów nadal dobrze wskazywac?
POzdr
piwkotom - 31-08-2006, 21:21
Marcino napisał/a: | Ponieważ już jestem posiadaczem Galanta |
Gratulacje No i jedynie sluszny silnik
Marcino napisał/a: | Niewiem ale myśle że skoro do tej pory nie było tarcz tzn ze zegary swiecą dobrze i nikomu nie były wyżaniejsze, rozumiem ze chodzi tu o bajer, estetykę... czy moze kazdy ma coś innego na myśli..... ale jak by był projekt to tez chętnie bym sie przyłaczył. |
No fakt.... Chodzi glownie o estetyke Indiglo sa po prostu piekne nie tak piekne jak HighContrast ale i tak piekne
Marcino napisał/a: | II kwetia a jak pewnośc ze podczas mozntażu nie poruszy sie ośka i ze bedzie po zakręceniu 6 obrotów nadal dobrze wskazywac? |
Przy tlumiku mechanicznym "sprezynkowym" ma to jakby mniejsze znaczenie. Wlasciwie to w tym przypadku nie chodzi wlasciwie o tlumik a raczej o mechanike wskaznika, nie pamietam juz tych wszystkich pierdol (elektro-magnetyczne, magneto-elektryczne itd.) W kazdym badz razie przy starym wskazniku przy nieprawidlowej liczbie nakrecen bedzie nieliniowo nieprawidlowo wskazywal, taka sprezynka ma rzeczywiscie w koncowal fazie rozkrecenia skrajnie mala sile i o przesuniecie nietrudno ale tam zdaje sie jest tez wtedy "pletwa osadzajaca wskazowke zawsze w tej samej pozycji, wiec wystarczy pilnowac liczby obrotow. Niestety w naszych autach tak nie jest, jak napisalem powyzej
Anonymous - 31-08-2006, 22:18
Przedewszystkim, to dla mnie ma sie sprawa nastepujaco: trzeba bedzie sciagac wskazowki - dziekuje bardzo (dla mnie gra nie warta swieczki - zbyt duze ryzyko), nie trzeba - bardzo chetnie. Takze, postaram sie jutro dowiedziec jak by to mialo wygladac, czy trzeba czy nie i wtedy bedziemy wiedziec na czzym stoimy i mysle, ze bedzie mozna rozpoczac ankiete kto sie pisze. Piwkotom, chyba da sie zrobic zeby wygladaly tak jak HC, ale powiem wiecej - ze da sie je zrobic jeszcze ladniej
piwkotom - 31-08-2006, 22:23
Simones napisał/a: | Piwkotom mysle, ze da sie zrobic indiglo tak, zeby wygladaly jak HC, ale mysle ze da sie je zrobic jeszcze ladniej |
Roch nie przezyje
a tak serio, to mam kolejne pytanko. Czy jak juz bedzie mozna cos takiego u nich zamowic to:
czy wszystkie komplety tarcz beda wygladac tak samo?
konkretnie chodzi o to, ze nie wszystkim moze (na pewno nie bedzie ) pasowac taki sam wzor, mamy tu: manuale, automaty i automaty z tiptronic-em - wszedzie inny kokpit. Z czym to zjesc?
I co wtedy?
Czy im chodzi ze musi byc 5 chetnych ze wzgledu na obrys tarcz i otwory montazowe a reszta hulaj dusza?
PS. Chwila.... przeca Bartek ma stare zegary ze swojego Gala, chyba ze je sprzedal. Bartku czy ewentualnie moglbys looknac czy sa jakies znaczniki do montazu wskazowek, wiesz o co chodzy, pletwa/naciecie itp? THX
roch_27 - 31-08-2006, 22:46
piwkotom napisał/a: | Simones napisał/a:
Piwkotom mysle, ze da sie zrobic indiglo tak, zeby wygladaly jak HC, ale mysle ze da sie je zrobic jeszcze ladniej
Roch nie przezyje |
Ładniejszych od High Contrast Instrumental nie zrobicie
zrobisz ładniejsze
pozdro
|
|
|