To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2W 2.0] Bicie kierownicy przy 110km/h

robertdg - 04-05-2010, 00:09

Jak na boki to przegub wewnetrzny, szacher-macher albo pomoze na krotko albo wogole, natomiast mozna to zregenerowac albo kupic nówke czy tez uzywke.
prisoner - 04-05-2010, 00:22

Jeżeli nie znajdę szybko używki. To będę zmuszony do szacher-macher. Niebawem wyjazd.
Jeżeli zadziała będzie musiało wytrzymać jakieś 2500 km. Używki oczywiście na alledrogo/szroty itp. Może ktoś napisze jak wygląda sprawa cen nówek/regeneracji. I czy można kupić nowy wewnętrzny poza ASO?

robertdg - 04-05-2010, 08:51

Regeneracja wewnetrznego przegubu to max 200zł, wszystko zalezy od wielkosci, uszkoden, stopnia trodnoci ;-) zamiennika to raczej jak ze swieczka szukac.
prisoner - 07-05-2010, 09:58

Zamiana przegubów wewnętrznych stronami pomogła. Zobaczymy na jak długo. Przynajmniej jest czas poszukać zamienników.
marcinzam - 10-10-2010, 13:13

wczoraj przy zmianie opon na zimowe zauważyłem luz w prawym przednim kole,przy podniesionym aucie luz jest w pionie czyli jak ruszałem kołem góra dół ,czy jest to luz łożyska? i czy przez to może telepać kierownicą ?
Hugo - 10-10-2010, 13:31

marcinzam napisał/a:
luz jest w pionie czyli jak ruszałem kołem góra dół ,czy jest to luz łożyska?
Na 99% tak.
marcinzam napisał/a:
i czy przez to może telepać kierownicą ?
Jak najbardziej.
marcinzam - 10-10-2010, 13:42

dzięki za odpowiedź ,a zapomniałem dodać że właśniej z tej strony gdzie jest luz od jakiegoś czasu zaczeło huczeć właśnie jak zużyte łożysko ,myślałem że to może opony ale na zimówkach tak samo, więc narazie zmienię piastę z łożyskiem z tej strony gdzie jest luz ,czy odrazu wieniać obie strony?
tomasek - 10-10-2010, 14:13

Jeżeli druga strona nie huczy i nie ma luzu to nie musisz zmieniać :mrgreen:
MotoManiak - 09-03-2013, 15:14

Też mam problem z biciem na kierownicy.
Przy 110 zaczyna bić i nie mam pojęcia co to może być.
Koła wyważone, opony dobre nie mam pojęcia co to.
Przegub, drążek kierowniczy?

deejay - 09-03-2013, 22:38

MotoManiak napisał/a:
Też mam problem z biciem na kierownicy.

Przy 110 zaczyna bić i nie mam pojęcia co to może być.

Koła wyważone, opony dobre nie mam pojęcia co to.

Przegub, drążek kierowniczy?

Najszybciej bedzie jak zalozysz inne koła z pewnego auta na przednią oś , wiadomo o takim rozstawie jak trzeba i bedzie wszystko jasne ze to wina lezy po stronie kół :wink: Obstawiam Kola ( opony) .

Anonymous - 10-03-2013, 00:42
Temat postu: ,
miałem podobne objawy, wymieniłem przeguby wew. zawieszenie w stanie idealnym. okazało się że mechanizm różnicowy był uszkodzony w skrzyni automatycznej, zalecam sprawdzenie luzu przez szarpanie przegubów wew. jeżeli maja dość znaczny luz odczuwalny w skrzyni ,to niestety łożyska na dyferencjale. pozdrawiam
MotoManiak - 17-03-2013, 20:45

To chyba zostały już tylko przeguby bo już trace pomysły, wymieniłem już prawie wszystko:
przednie i tylne łożyska z piastami, przednie tarcze z klockami, wybitą tuleje wahacza, końcówki drążków ok, opony zmienione, wyważane...

marcinzam - 17-03-2013, 21:35

MotoManiak napisał/a:
To chyba zostały już tylko przeguby bo już trace pomysły, wymieniłem już prawie wszystko:
przednie i tylne łożyska z piastami, przednie tarcze z klockami, wybitą tuleje wahacza, końcówki drążków ok, opony zmienione, wyważane...

sprawdz jeszcze sworznie górnego wahacza

Everel30 - 20-03-2013, 11:31

Witajcie miałem to samo u siebie felgi były proste winą były opony teraz mam nowe i problem sam się rozwiązał kolega mój miał podobny problem ale u niego okazały się krzywe tarcze hamulcowe wymienił i też ma spokój
deejay - 20-03-2013, 19:46

marcinzam napisał/a:
prawdz jeszcze sworznie górnego wahacza

Nie ma nic do tego .
Ja dalej obstawiam winę po stronie ogumienia lub felg . Jeśli wibracje występuja tylko podczas jazdy w zakresie od 80 do ok 120 km/h , następnie zanikaja i pojawiają sie następnie od ok 150 km/h to tylko pochodzą od kół ( felgi / opony ) .