To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer i jego spojler a myjnie automatyczne

lukas1 - 26-07-2010, 10:15

ja nie wiem co za histrie kraza o tych automatach , ja od samego zakupu uzywam automatu i wszytko ok poza pewnie takimi samymi ryskami jakie macie po recznej.
megas1 - 26-07-2010, 13:29
Temat postu: Mycie automatem
Nigdy nie pojadę na automatyczną bo:

1. Nie wiem w jakim stanie są szczotki i z jaką siłą działają
2. Myjąc ręcznie mogę obejrzeć lakier pod kątem odprysków i usunąć różne g.... przylepione do lakieru
3. Pamiętam taki wywiad z profesjonalnym kierowcą limuzyny - wg niego mycie tylko ręczne, co więcej jeżeli szczotka albo gąbka czy szmata miały kontakt z ziemią (i ziarenkami piasku czy czegoś tam) to szła od razu do śmieci używał nowej.

olosoft - 26-07-2010, 13:59

Myję sam myjką ciśnieniową i miękką gąbką. Jak mam lenia to jadę na zaprzyjaźnioną myjnię ręczną gdzie od lat myję samochody. Czasami korzystam z myjni samoobsługowej ale to tylko żeby zgrubnie bród spłukać bo wiadomo, że dokładnie niczego się tam nie umyje.

Na automat nigdy nie pojadę wolę już jeździć brudnym.

Luk - 26-07-2010, 14:15

lukas1 napisał/a:
ja nie wiem co za histrie kraza o tych automatach , ja od samego zakupu uzywam automatu i wszytko ok

:) Ja myłem parę razy i jakoś lakieru mi nie wytarło :)
Prawda jest taka, że rzeczywiście myjnia automatyczna zostawia trochę rys widocznych pod światło, ale przy trwałości lakieru jest on i tak porysowany, i to bardziej od innych rzeczy, niż od myjni... :)
Ja nie używam automatu, bo po prostu nie domywa mi w zakamarkach. A myjnia ręczna kosztuje co prawda 35 zł, ale za to robią porządnie. Raz na miesiąc - dwa można się rzucić :)

Hubeeert - 26-07-2010, 16:10

My naszego SB tylko na bezdotykowej. Nie widziałem na nim rys, ale może się nie przyglądałem ;-)
racer1972 - 30-07-2010, 15:22

Więc nie przyglądaj się zbytnio bo serce boli :badgrin: