To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Policja zabrała dowód za lampy amerykańskie Eclipse Spyder

Hubeeert - 28-05-2009, 22:07

Ależ oni szli po jezdni nie po poboczu :D
całym pasem - kilkanaście osób

cns80 - 29-05-2009, 08:49

Hubeeert napisał/a:
Adaho_krak, ta lampa wciąż nie będzie miała homologacji. A samochód nie powinien przejśc BT z niehomologowanym oświetleniem niestety...
Ale przecież w warunkach technicznych pojazdu jest także VIN, którego Bartek nie ma. I można tak jak on wystąpić do Ministerstwa Transportu o odstępstwo od warunków, przedstawiając profesjonalnie przerobione lampy. Może zażyczą sobie opinię rzeczoznawcy, a może wystarczy tylko diagnosta.
Bartek - 29-05-2009, 09:45

Vinem nikogo nie oślepisz, ani nie spowodujesz zagrożenia w ruchu......
cns80 - 29-05-2009, 09:48

Wiem, ale chodzi o to że to warunek niezbędny, a jednak można uzyskać odstępstwa.
Bartek3g - 05-06-2009, 21:09

To moze jako posiadacz sie dolacze. Posiadam lampy nie seryjne z allegro, soczewki, oraz ringi jako postojowe (adaho wie jakie bo widzial). Przegllad przeszedl bez najmniejszego problemu. Problem byl z przeciwmgielnymi ktorych producent nie przewidzial. Zamierzam sie za to zabrac. Problem byl tez taki z tym autem ze kierunki sa czerwone (sa sprowadzane z dwoma wariantami, cale czerwone klosze i takie z pomaranczowymi kierunkami), ja mam je w swiatlach cofania, dodatkowe zarowki. W miejsce po jednym kierunku mam zamiar wrzucic dodatkowa zarowe mocna , zeby byla przeciwmgielna. Problem tylko polega na tym ,ze nie spelnia to to normy bo bedzie taka zarowka za blisko zwyklej mijania. Oczywiscie bez przeciw mgielnego przeglad przeszedl bo jest taka jedna fajna stacja w krakowie co puszcza wszystko co jest w stanie wjechac i wyjechac (kolega przeszedl przeglad choc auto wypychal bo mu sie rozrusznik zepsul, ale to tak w formie ciekawostki).