To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - LPG w Carismie czy warto?

ZUB3R - 10-06-2009, 13:35

Z tego co wiem to gaz najlepiej zawsze tankować na tej samej stacji, bo samochód się do niego przyzwyczaja :-|
Ja zawsze tankowałem na Orlenie, nawet w trasie tą stację wybierałem, no i problemow jakoś nie mialem.

uh4 - 10-06-2009, 13:46

Witam,
do gazu na trasę polecam 1. Statoil (drogi gaz ale chyba "najmocniejszy") 2. BP 3. Orlen
spalanie mam 8-9 l/100km powyżej 130-160 spalanie rośnie o 1l.-2l.

Pozdrawiam.

Piwor - 11-06-2009, 17:57

Heh, moja Cari 1.8 pali tyle gazu ile Wasze 1.6. :)
Charlie - 12-06-2009, 14:14

Piwor napisał/a:
Heh, moja Cari 1.8 pali tyle gazu ile Wasze 1.6. :)

No pozazdrościć. No ale nie sprzedam swojej Cari bo mi jej zbyt szkoda i w ogóle nie warto dopłacać no ale tez bym wolał 1.8 i mieć takie samo spalanie.

SHARK1979 - 13-06-2009, 13:25

Charlie, Tak na marginesie Ładna Cari, a moim zdaniem fakt że na paliwie dość drogo ale miałem już 6 autek bez gazu i wydaje mi się że jak coś jest na paliwko to sobie daje wyśmienicie rade i ja zostaje przy tym :D zresztą ojciec miał kiedyś gaz i autko frajdy nie dawało z jazdy :mrgreen:
Charlie - 13-06-2009, 13:30

SHARK1979 napisał/a:
Charlie, Tak na marginesie Ładna Cari

Dzięki bardzo, gustuje w sedanach i z tego co widzę, to tak jak i Ty ;) następne moje auto, niekoniecznie mitsu, na pewno będzie sedanem ;) U mnie w domu tez rodzice zawsze jeździli sedanami, zawsze to były benzyny, nigdy z gazem. Jako pierwszy założyłem gaz do mojej Cari i jestem zadowolony, trzeba mieć odpowiednie auto pod gaz i tyle ;)

pawel-krol - 15-06-2009, 00:35

Charlie napisał/a:
A jaka to jest ta sprawdzona stacja?

Ja tankuje raczej na firmowych, głównie BP i Shell, ale ostatnio tez na Bliskiej bo jest gaz tańszy o 10 groszy. A Bliska to w końcu nie najgorsza chyba? Aha, no i jak ze spalaniem u Ciebie w Cari?

zależy jak kto na to patrzy-np. ta stacja która ja uważam za sprawdzoną to znajomy tam tankuje,polecił,że dobry gaz itp. (choć powiedzenie "dobry gaz" każdy rozumie inaczej bo ja powiem że jest super a Ty że sie nie da na tym jezdzić także dyskusja mogłaby się ciągnąć w nieskończoność)wziołem pare razy na próbe i tak zostało, a pozatym to pod domem prawie.
Co do gazu z orlenu to nie jestem zbyt zadowolony(przynajmniej ten w Mińsku) bo pare razy tam musiałem wziąsć to niedość że zapalała się kontrola wtrysku to jakoś dziwnie dużo weszło do baku(o prawie 2 litry) a potem wcale więcej na tym gazie nie zrobiłem pozatym jest duzo droższy. Ale w tamte wakacje wracając z nad morza tankowałem na orlenie w Glinojecku i cari jakby ze 20 kucyków dostała-a niby gaz tej samej firmy.