Forum ogólne - Carisma albo ...
Marcin-Krak - 11-06-2009, 10:48
sruba napisał/a: | ps. Audi A3 są fajne |
Ta akurat jest 3 drzwiowa - a 5 drzwiowa A3 to tylko kombii - a to już przekracza mój budżet
Piwor napisał/a: | Zwłaszcza w serwisowaniu. |
Było A4 w rodzinie - więc co nieco o utrzymani Audi wiem - stąd też między innymi nie zostało ono przeze mnie przejęte
Szukam ... na razie z uwagi na inne obowiązki tylko w Krakowie
sruba - 11-06-2009, 10:58
Piwor napisał/a: | Zwłaszcza w serwisowaniu. |
a co masz konkretnie na myśli ?
serwisuje swoje A4 i jakoś nie widzę różnic cenowych pomiędzy tym samochodem, a np. coltem, którym jeżdziłem 4 lata...
ok. wlewam więcej oleju, więcej płynu do chłodnicy, mam dwie świece więcej, ale jest to podyktowane pojemnością, a nie marką, poza tym nie twierdzę, że Marcin ma sobie zafundować silnik 2.8
Robson86 - 11-06-2009, 14:51
sruba napisał/a: | bylebyś nie kupił sobie porażki jaką jest GDI. reszta nie ma znaczenia |
i pamietaj sluchaj zawsze osob ktore nigdy nie mialy stycznosci z danym samochodem Taka regula jest
Wez najlepiej Audi albo folkswagena albo jeszcze opla, ulubione auta wszystkich Polakow
Mimo ze auta beda mialy 20lat to zawsze maja maly przebieg i sa najniezawodniejsze na swiecie
Ale wracajac do tematu, mysle ze najlepiej zrobisz jak nie bedziesz sluchal innych, tylko sam podejmiesz decyzje o kupnie danego autka. Wiadomo, kazdy ma inny gust, swoje przekonania, ktore niezawsze sa w porzadku, wiec powodzenia w szukaniu I daj znac jak cos bedziesz mial na oku
Pozdroo
Marcin-Krak - 11-06-2009, 19:58
Dlaczego niektórzy proponują tutaj auta totalnie nie spełniające tego co poszukuję
Poza tym zakładając ten temat miałem też nadzieję, że a nóż widelec - ktoś z Waszych znajomych itp itd będzie miał akurat do sprzedania auto, które może mnie zaciekawi Co do pewnych typów, to je mam - napisałem - nie znaczy, że jak się trafi ciekawa propozycja, to jej nie rozważę.
krzychu - 11-06-2009, 21:07
Robson86 napisał/a: |
i pamietaj sluchaj zawsze osob ktore nigdy nie mialy stycznosci z danym samochodem Taka regula jest |
Ja nie miałem styczności z Fabią a podobno fajna jest i pasuje do wymagań?
jacek11 - 11-06-2009, 21:12
Marcin,myślałeś o Akcencie?
Ja też ostatnio oglądałem,i są niegłupie.
Można tanio kupić dobry rocznik,a właściwie to samo co miś.
Tylko brakuje troszkę charakteru......
Marcin-Krak - 11-06-2009, 21:14
krzychu napisał/a: | Ja nie miałem styczności z Fabią a podobno fajna jest i pasuje do wymagań? |
Nie japoniec i nie koreańczyk. Poza tym silniki nie ten teges i nie jestem Kowalski.
jacek11 napisał/a: | Marcin,myślałeś o Akcencie? |
Myślałeś - tylko ten wygląd
Kto wie ...
A i żeby nie było -wcale nie jestem wybredny
krzychu - 11-06-2009, 21:22
A od kiedy Carisma jest japońska? No ale nie ważne chcesz Japońca to dopłać to 5 tys i będziesz miał Lancera 1,6 spokojnie z początku 2004 roku.
Robson86 - 11-06-2009, 23:29
krzychu napisał/a: | Ja nie miałem styczności z Fabią a podobno fajna jest i pasuje do wymagań? |
ja slyszalem ze podobno polonez jest fajny... ale ja wole sluchac siebie niz innych wiec nie zgodze sie
krzychu napisał/a: | A od kiedy Carisma jest japońska? |
globalizacja, od kiedy Toyoty, niektore Hondy itd sa japonskie
Takie czasy, nowy lancer tez dzieli silniki i z daimlerem chryslerem,vw. Plyte podlogowa z chryslerami, citroenami,peugeotami itd
Outlander (przynajmniej mieli przeniesc) oraz Colt sa produkowane w Holandii tam gdzie kiedys byla produkowana Carisma.
Z reszta jak sie nie psuje to moze byc produkowana i w holandi
Idac tym tropem to polowa niemieckich samochodow tez nie jest niemiecka, tylko polska,francuska,angielska itd (fabryki porozrzucane po calej europie)
krzychu napisał/a: | No ale nie ważne chcesz Japońca to dopłać to 5 tys i będziesz miał Lancera 1,6 spokojnie z początku 2004 roku. |
tylko ze on jest brzydki, ma jak by nie patrzyl archaiczne wg mnie wnetrze...
Pozdroo
pawliku - 11-06-2009, 23:49
krzychu napisał/a: | Ja nie miałem styczności z Fabią a podobno fajna jest i pasuje do wymagań? | co do skody fabi i nie tylko to powiem że auta z mlada bolesław (czy jak się to tam pisze ) są wytrzymałe i częsci są tanie i chyba w początkowych modelach fabii pojawiają się duże wykwity korozji (tak pisali w AS )
Marcin-Krak - 11-06-2009, 23:50
krzychu napisał/a: | A od kiedy Carisma jest japońska? |
Temat jest Carisma albo ... więc ona przede wszystkim wynika z sentymentu do marki i tego, co ma w ofercie dla mnie Mitsu.
krzychu napisał/a: | to dopłać to 5 tys |
To 1/4 tego co planuję i mogę wydać, a i to już nadwyręża mój budżet - więc jak już pisałem nie ta cena
I jeszcze raz napiszę, że głównie to mi chodziło o jakieś konkretne oferty od wujka Józka, dziadka Janka itp itd
sruba - 12-06-2009, 00:24
Robson, a skÄ
d wysnuĹeĹ wniosek Ĺźe nie miaĹem stycznoĹci z GDI ? Na podstawie tego Ĺźe jeĹźdĹşÄ Audi ?
Robson86 - 12-06-2009, 00:36
sruba napisał/a: | Robson, a skÄ
d wysnuĹeĹ wniosek Ĺźe nie miaĹem stycznoĹci z GDI ? Na podstawie tego Ĺźe jeĹźdĹşÄ Audi ? |
Stad, ze identyczne herezje wypowiadaj wszyscy Ci ktorzy w ogole nie maja stycznosci z tym silnikiem, ale za to wypowiadaja sie za trzech
O danym silniku i samochodzie moze sie wpowiedziec tylko i wylacznie uzytkownik, a nie osoba ktora cos tam slyszla i tyle albo obczytana z gazet typu AŚ Bo slyszec to ja slyszalem i o audi wiele ciekawych historii
Ja jezdze od kilku lat Carisma GDI i moge cos wiecej niz ty powiedziec. Interesuje mnie tylko lanie paliwa a i tego nie wykonuje jakos specjalnie czesto, bo auto malo pali, poza nim nie wiem co to samochod.
Smiesza mnie takie wypowiedzi poprostu Ale taki jest juz swiat, ze kazdy karci to czego sie boi i nie zna
Ja mam zasade ze nie wypowiadam sie o czyms czego nie znam...
Pozdroo
Marcin-Krak - 12-06-2009, 00:52
Proszę Was
Większość postów nie wiele ma wspólnego z tym o co chodzi w tym temacie
Co do GDI nie ukrywajmy - to fajny silnik jak się wie jak był eksploatowany /serwisowany - kupowany z 2,3,4 ręki już taki fajny może nie być
- spalanie nie koniecznie jest niskie - to też zależy od tego siamtego i owamtego.
Jakby nie było korki w Kielcach mają się nijak do tych w Krakowie - więc i spalanie w mieście będzie inne
No i trzymajta się tego, po co ten temat założyłem Stawiam dobrą flaszkę za znalezienie samochodu (który zostanie zaakceptowany)
krzychu - 12-06-2009, 10:42
Robson86 napisał/a: |
globalizacja, od kiedy Toyoty, niektore Hondy itd sa japonskie |
Tak ale CS akurat ma silnik rodem z Japonii i jest składany w Japonii. Środek pierwszych wersji sprzedawanych w Polsce może nie jest nowoczesny ale na pewno Cari przed liftem nie ma lepszego (kolega ma).
|
|
|