To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Carisma albo ...

Marcin-Krak - 11-06-2009, 10:48

sruba napisał/a:
ps. Audi A3 są fajne :D

Ta akurat jest 3 drzwiowa ;) - a 5 drzwiowa A3 to tylko kombii - a to już przekracza mój budżet :wink:
Piwor napisał/a:
Zwłaszcza w serwisowaniu. :|

Było A4 w rodzinie - więc co nieco o utrzymani Audi wiem ;) - stąd też między innymi nie zostało ono przeze mnie przejęte ;)

Szukam ... na razie z uwagi na inne obowiązki tylko w Krakowie ;)

sruba - 11-06-2009, 10:58

Piwor napisał/a:
Zwłaszcza w serwisowaniu. :|

a co masz konkretnie na myśli ?
serwisuje swoje A4 i jakoś nie widzę różnic cenowych pomiędzy tym samochodem, a np. coltem, którym jeżdziłem 4 lata...
ok. wlewam więcej oleju, więcej płynu do chłodnicy, mam dwie świece więcej, ale jest to podyktowane pojemnością, a nie marką, poza tym nie twierdzę, że Marcin ma sobie zafundować silnik 2.8 :lol: :D :P

Robson86 - 11-06-2009, 14:51

sruba napisał/a:
bylebyś nie kupił sobie porażki jaką jest GDI. reszta nie ma znaczenia

i pamietaj sluchaj zawsze osob ktore nigdy nie mialy stycznosci z danym samochodem :!: Taka regula jest :lol:
Wez najlepiej Audi albo folkswagena albo jeszcze opla, ulubione auta wszystkich Polakow :D
Mimo ze auta beda mialy 20lat to zawsze maja maly przebieg i sa najniezawodniejsze na swiecie :roll:

Ale wracajac do tematu, mysle ze najlepiej zrobisz jak nie bedziesz sluchal innych, tylko sam podejmiesz decyzje o kupnie danego autka. Wiadomo, kazdy ma inny gust, swoje przekonania, ktore niezawsze sa w porzadku, wiec powodzenia w szukaniu :) I daj znac jak cos bedziesz mial na oku :)
Pozdroo

Marcin-Krak - 11-06-2009, 19:58

Dlaczego niektórzy proponują tutaj auta totalnie nie spełniające tego co poszukuję :?: :roll:

Poza tym zakładając ten temat miałem też nadzieję, że a nóż widelec ;) - ktoś z Waszych znajomych itp itd będzie miał akurat do sprzedania auto, które może mnie zaciekawi ;) Co do pewnych typów, to je mam - napisałem - nie znaczy, że jak się trafi ciekawa propozycja, to jej nie rozważę.

krzychu - 11-06-2009, 21:07

Robson86 napisał/a:

i pamietaj sluchaj zawsze osob ktore nigdy nie mialy stycznosci z danym samochodem :!: Taka regula jest :lol:

Ja nie miałem styczności z Fabią a podobno fajna jest i pasuje do wymagań?

jacek11 - 11-06-2009, 21:12

Marcin,myślałeś o Akcencie?
Ja też ostatnio oglądałem,i są niegłupie.
Można tanio kupić dobry rocznik,a właściwie to samo co miś.
Tylko brakuje troszkę charakteru......

Marcin-Krak - 11-06-2009, 21:14

krzychu napisał/a:

Nie japoniec i nie koreańczyk. Poza tym silniki nie ten teges i nie jestem Kowalski.

jacek11 napisał/a:
Marcin,myślałeś o Akcencie?

Myślałeś - tylko ten wygląd :roll:
Kto wie ...

A i żeby nie było -wcale nie jestem wybredny :P

krzychu - 11-06-2009, 21:22

A od kiedy Carisma jest japońska? No ale nie ważne chcesz Japońca to dopłać to 5 tys i będziesz miał Lancera 1,6 spokojnie z początku 2004 roku.
Robson86 - 11-06-2009, 23:29

krzychu napisał/a:

ja slyszalem ze podobno polonez jest fajny... ale ja wole sluchac siebie niz innych wiec nie zgodze sie :wink:
krzychu napisał/a:
A od kiedy Carisma jest japońska?

globalizacja, od kiedy Toyoty, niektore Hondy itd sa japonskie :?:
Takie czasy, nowy lancer tez dzieli silniki i z daimlerem chryslerem,vw. Plyte podlogowa z chryslerami, citroenami,peugeotami itd
Outlander (przynajmniej mieli przeniesc) oraz Colt sa produkowane w Holandii tam gdzie kiedys byla produkowana Carisma.
Z reszta jak sie nie psuje to moze byc produkowana i w holandi :wink:
Idac tym tropem to polowa niemieckich samochodow tez nie jest niemiecka, tylko polska,francuska,angielska itd :wink: (fabryki porozrzucane po calej europie)
krzychu napisał/a:
No ale nie ważne chcesz Japońca to dopłać to 5 tys i będziesz miał Lancera 1,6 spokojnie z początku 2004 roku.

tylko ze on jest brzydki, ma jak by nie patrzyl archaiczne wg mnie wnetrze...
Pozdroo

pawliku - 11-06-2009, 23:49

krzychu napisał/a:
co do skody fabi i nie tylko to powiem że auta z mlada bolesław (czy jak się to tam pisze :P ) są wytrzymałe i częsci są tanie i chyba w początkowych modelach fabii pojawiają się duże wykwity korozji (tak pisali w AS )
Marcin-Krak - 11-06-2009, 23:50

krzychu napisał/a:
A od kiedy Carisma jest japońska?

Temat jest Carisma albo ... więc ona przede wszystkim wynika z sentymentu do marki i tego, co ma w ofercie dla mnie Mitsu.
krzychu napisał/a:
to dopłać to 5 tys

To 1/4 tego co planuję i mogę wydać, a i to już nadwyręża mój budżet ;) - więc jak już pisałem nie ta cena ;)

I jeszcze raz napiszę, że głównie to mi chodziło o jakieś konkretne oferty od wujka Józka, dziadka Janka itp itd :mrgreen:

sruba - 12-06-2009, 00:24

Robson, a skąd wysnułeś wniosek że nie miałem styczności z GDI ? Na podstawie tego że jeżdźę Audi ? :lol:
Robson86 - 12-06-2009, 00:36

sruba napisał/a:
Robson, a skąd wysnułeś wniosek że nie miałem styczności z GDI ? Na podstawie tego że jeżdźę Audi ?

Stad, ze identyczne herezje wypowiadaj wszyscy Ci ktorzy w ogole nie maja stycznosci z tym silnikiem, ale za to wypowiadaja sie za trzech :lol:
O danym silniku i samochodzie moze sie wpowiedziec tylko i wylacznie uzytkownik, a nie osoba ktora cos tam slyszla i tyle albo obczytana z gazet typu AŚ :wink: Bo slyszec to ja slyszalem i o audi wiele ciekawych historii :wink:
Ja jezdze od kilku lat Carisma GDI i moge cos wiecej niz ty powiedziec. Interesuje mnie tylko lanie paliwa a i tego nie wykonuje jakos specjalnie czesto, bo auto malo pali, poza nim nie wiem co to samochod.
Smiesza mnie takie wypowiedzi poprostu :P Ale taki jest juz swiat, ze kazdy karci to czego sie boi i nie zna :P
Ja mam zasade ze nie wypowiadam sie o czyms czego nie znam...
Pozdroo

Marcin-Krak - 12-06-2009, 00:52

Proszę Was :P
Większość postów nie wiele ma wspólnego z tym o co chodzi w tym temacie :P

Co do GDI nie ukrywajmy - to fajny silnik jak się wie jak był eksploatowany /serwisowany - kupowany z 2,3,4 ręki już taki fajny może nie być :roll:
- spalanie nie koniecznie jest niskie - to też zależy od tego siamtego i owamtego.

Jakby nie było korki w Kielcach mają się nijak do tych w Krakowie ;) - więc i spalanie w mieście będzie inne ;)

No i trzymajta się tego, po co ten temat założyłem :P Stawiam dobrą flaszkę za znalezienie samochodu :D :wink: (który zostanie zaakceptowany)

krzychu - 12-06-2009, 10:42

Robson86 napisał/a:

globalizacja, od kiedy Toyoty, niektore Hondy itd sa japonskie :?:

Tak ale CS akurat ma silnik rodem z Japonii i jest składany w Japonii. Środek pierwszych wersji sprzedawanych w Polsce może nie jest nowoczesny ale na pewno Cari przed liftem nie ma lepszego (kolega ma).