[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - odbarwienia lakieru wywołane płynem ze spryskiwaczy
Trik - 20-07-2009, 11:46
Zazdrość, jak nic zazdrość Ja mam jeszcze najmniej 10 lat do tego czasu, tylko dziewczyny może nie są takie pyskate.
Anonymous - 22-07-2009, 15:53
michaello napisał/a: | Marmach Kolega m4tsus2 podjal temat i sie nie odzywa, |
Nie odzywam się bo dawno nie zaglądałem na forum, a co do odbarwień to niestety wyglądają na solidne, ale już dawno o nich zapomniałem (tak jak i o odpryskach od kamieni i ryskach od patrzenia ).
Dla przestrogi - używałem zimowego płynu firmy "Task" o składzie:
alkohol etylowy, związki powierzchniowo czynne, skażalnik bitrex, woda, komponent zapachowy, barwnik
Sporo płynu zużywacie! Ciekawe skąd taka różnica - mnie baniak 5 litrowy wystarcza na około 15 - 18 tyś. km (może dlatego iż u mnie to zazwyczaj długie trasy a nie codzienna jazda).
pozdrawiam
airchick - 05-08-2009, 04:08
Podobno lakier jest słabym elementem nowego lancera Lakier pod klamkami delikatnie się rysuje...
Cezarito - 05-08-2009, 10:29
Podobno ? Lakier jest najsłabszym elementem nowego Lancera, jest chyba najsłabszym elementem całej japońskiej gospodarki Lakier niestety jest do niczego, trzeba na niego ekstremalnie uważać, ale on i tak się porysuje, niestety... Ostatnio robiła mi się ryska aż do "białego" i powiem, że... tak cienkiej wasrtwy lakieru jeszcze nie widziałem
saphire - 05-08-2009, 10:51
Niestety nowe wodne lakiery takie są i tak już będzie bo to nakaz unijny ekologiczny by nitro i innych takich nie produkować dla aut.
airchick - 05-08-2009, 17:46
Cezarito napisał/a: | Podobno ? Lakier jest najsłabszym elementem nowego Lancera, jest chyba najsłabszym elementem całej japońskiej gospodarki Lakier niestety jest do niczego, trzeba na niego ekstremalnie uważać, ale on i tak się porysuje, niestety... Ostatnio robiła mi się ryska aż do "białego" i powiem, że... tak cienkiej wasrtwy lakieru jeszcze nie widziałem |
nie strasz proszę
a poradzi coś teflonowanie ?
Cezarito - 05-08-2009, 17:53
Nie wiem, być może profesjonalne teflonowanie w profesjonalnym zakładzie coś pomoże, bo ja sam sobie nakładałem taki specjalny teflon i... no nie wiem czy pomogło, bo zrobiłem to w pierwszych dniach mojego lancerka, a jak jest po użyciu tego środka... moje zdanie zacytowałaś już wyżej
Lakier jest baaardzo słaby, trzeba uważać ze wszystkim- z kluczykami, z paznokciami, z torebkami, siatkami z zakupami, a nawet trawką na poboczach..
airchick - 05-08-2009, 18:01
Cezarito napisał/a: | Nie wiem, być może profesjonalne teflonowanie w profesjonalnym zakładzie coś pomoże, bo ja sam sobie nakładałem taki specjalny teflon i... no nie wiem czy pomogło, bo zrobiłem to w pierwszych dniach mojego lancerka, a jak jest po użyciu tego środka... moje zdanie zacytowałaś już wyżej
Lakier jest baaardzo słaby, trzeba uważać ze wszystkim- z kluczykami, z paznokciami, z torebkami, siatkami z zakupami, a nawet trawką na poboczach.. |
no to już się chyba najeździłam
lancer 94 to był koks, kolega uderzył w słupa, słup wygięty a lancerowi nic
wjechał w tyłek serry, cały zderzak do wymiany a w lancerze tylko ramka od tablic się wygięła:D
|
|
|