To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - odbarwienia lakieru wywołane płynem ze spryskiwaczy

Trik - 20-07-2009, 11:46

Zazdrość, jak nic zazdrość :P Ja mam jeszcze najmniej 10 lat do tego czasu, tylko dziewczyny może nie są takie pyskate. :mrgreen:
Anonymous - 22-07-2009, 15:53

michaello napisał/a:
Marmach Kolega m4tsus2 podjal temat i sie nie odzywa,

Nie odzywam się bo dawno nie zaglądałem na forum, a co do odbarwień to niestety wyglądają na solidne, ale już dawno o nich zapomniałem (tak jak i o odpryskach od kamieni i ryskach od patrzenia :) ).

Dla przestrogi - używałem zimowego płynu firmy "Task" o składzie:
alkohol etylowy, związki powierzchniowo czynne, skażalnik bitrex, woda, komponent zapachowy, barwnik

Sporo płynu zużywacie! Ciekawe skąd taka różnica - mnie baniak 5 litrowy wystarcza na około 15 - 18 tyś. km (może dlatego iż u mnie to zazwyczaj długie trasy a nie codzienna jazda).

pozdrawiam

airchick - 05-08-2009, 04:08

Podobno lakier jest słabym elementem nowego lancera :( Lakier pod klamkami delikatnie się rysuje...
Cezarito - 05-08-2009, 10:29

Podobno ? :-D Lakier jest najsłabszym elementem nowego Lancera, jest chyba najsłabszym elementem całej japońskiej gospodarki ;-) Lakier niestety jest do niczego, trzeba na niego ekstremalnie uważać, ale on i tak się porysuje, niestety... Ostatnio robiła mi się ryska aż do "białego" i powiem, że... tak cienkiej wasrtwy lakieru jeszcze nie widziałem ;-)
saphire - 05-08-2009, 10:51

Niestety nowe wodne lakiery takie są i tak już będzie bo to nakaz unijny ekologiczny by nitro i innych takich nie produkować dla aut.
airchick - 05-08-2009, 17:46

Cezarito napisał/a:
Podobno ? :-D Lakier jest najsłabszym elementem nowego Lancera, jest chyba najsłabszym elementem całej japońskiej gospodarki ;-) Lakier niestety jest do niczego, trzeba na niego ekstremalnie uważać, ale on i tak się porysuje, niestety... Ostatnio robiła mi się ryska aż do "białego" i powiem, że... tak cienkiej wasrtwy lakieru jeszcze nie widziałem ;-)

nie strasz proszę :(

a poradzi coś teflonowanie ?

Cezarito - 05-08-2009, 17:53

Nie wiem, być może profesjonalne teflonowanie w profesjonalnym zakładzie coś pomoże, bo ja sam sobie nakładałem taki specjalny teflon i... no nie wiem czy pomogło, bo zrobiłem to w pierwszych dniach mojego lancerka, a jak jest po użyciu tego środka... moje zdanie zacytowałaś już wyżej ;-)

Lakier jest baaardzo słaby, trzeba uważać ze wszystkim- z kluczykami, z paznokciami, z torebkami, siatkami z zakupami, a nawet trawką na poboczach.. ;-)

airchick - 05-08-2009, 18:01

Cezarito napisał/a:
Nie wiem, być może profesjonalne teflonowanie w profesjonalnym zakładzie coś pomoże, bo ja sam sobie nakładałem taki specjalny teflon i... no nie wiem czy pomogło, bo zrobiłem to w pierwszych dniach mojego lancerka, a jak jest po użyciu tego środka... moje zdanie zacytowałaś już wyżej ;-)

Lakier jest baaardzo słaby, trzeba uważać ze wszystkim- z kluczykami, z paznokciami, z torebkami, siatkami z zakupami, a nawet trawką na poboczach.. ;-)

no to już się chyba najeździłam :(

lancer 94 to był koks, kolega uderzył w słupa, słup wygięty a lancerowi nic :D
wjechał w tyłek serry, cały zderzak do wymiany a w lancerze tylko ramka od tablic się wygięła:D