Nasze Miśki - Carisma 1.8GDI HB Fullwypas na 16calach już w nowych rękach
wojtas20 - 12-07-2009, 11:18
Eh, przejrzałem Twój temat od początku, carisma na prawdę bardzo bardzo ładna..
Co do tych wypadków to na prawdę masz pecha, szkoda autka i Twojej pracy przy nim, ale najważniejsze że nic Ci się nie stało prawda?
ZEROSUPER - 12-07-2009, 14:59
Cała załoga z Carismy (4 osoby) jak i z busa (7 osób) wyszła bez szfanku. Chociaż wyglądało to groźnie. Na samo wspomnienie latającego kołami do góry busa przed moją maską stają mi włosy (nie tylko na głowie). Chłopaczek z lat 19 wyleciał z jednokierunkowej (jechał pod prąd) wprost przed moje auto, niestety ale fizyka mówi że nie ma możliwości zatrzymania półtorej tony przemieszczającej się z prędkością 50km/h na odcinku 10m.
Do wymiany jest maska, lewe nadkole, lewa lampa, wzmocnienie przednie, zderzak z belką, podszybie, obydwa kierunkowskazy, halogen, nadkole, atrapa jak rozbiore auto zobacze jak wygląda lewy fartuch, podłużnice nie ruszone to najważniejsze.
A dopiero co poskaładałem tył do kupy po ostatnim dzwonie
ZEROSUPER - 24-07-2009, 22:35
No
Dziś autko zjechało z ramy. Naprawa wymagała sporych środków, ale jakoś strasznie lubię to autko i nie odpuściłem.
Wymieniłem:
Wzmocnienie przednie.
Lewy fartuch (cięte przed nadkolem)
Lewy reflektor
Oba kierunkowskazy
Lewy błotnik
Lewe nadkole
Maska
Podszybie
Zawiasy maski
Zderzak przedni
Belka zderzaka przedniego
Halogen lewy
Atrapa
Poduszka przednia silnika
Poduszka skrzyni
Puszka filtra powietrza
Od jutra rusza składanie autka, trzeba wmontować chłodnice, pospinać elektrykę, ukłąd dolotu powietrza, aku i cała reszta dupereli. Do tego wzmocnienie przednie jak i zderzak są z czerwonej cari, więc trzeba prysnąć wpod maską i zderzak do lakiernika.
Z ciekawostek to Cari za swoje przeżycia dostanie grill z EXE.
Jak tylko skończymy składać zapodam fotki.
Pozdro.
Ferdyzor - 03-08-2009, 20:12
A mnie najbardziej zaciekawiły zmienione zegary, bo standardowe są trochę zbyt bez wyrazu... Mają jakieś wady? Ciężko założyć?
ZEROSUPER - 04-08-2009, 01:06
Ferdyzor napisał/a: | A mnie najbardziej zaciekawiły zmienione zegary, bo standardowe są trochę zbyt bez wyrazu... Mają jakieś wady? Ciężko założyć? |
Jedną wade mają... cene
Montaz nie jest skomplikowany, ale wymaga trochę czasu i wyczucia bo trzeba rozebrać oryginalny licznik.
ZUB3R - 05-08-2009, 16:57
Pieknie dbasz o swoją Cari.
Gdybym ja miał takie przeżycia, to pewnie bym wymienił przy okazji zderzaki w swojej na takie.
http://www.tuning-zone.pl...D_64621552.html
Twoje zmiany są dla mnie natchnieniem.
ZEROSUPER - 05-08-2009, 17:41
Myslałem nad wymianą zderzaków przy okazji remontu, ale po obejrzeniu kilkunastu fotek stuningowanych w ten sposób Carism doszedłem do wniosku, że jednak to nie dla mnie. Wolę poszukać dokładki z MSXa.
Mysle, że na weekend walne kilka nowych fotek auta po remoncie i wrzuce na forum
ZUB3R - 05-08-2009, 19:53
Kokpit masz oklejony okleiną z Hartmana???
Też się nad tym zastanawiałem, lecz po przeczytaniu wielu postów doszedłem do wniosku że to musi tandetnie wyglądać.
No ale jak zobaczyłem to jak u Ciebie wygląda, to chyba wiem na co znowu kasę bede ciułał
ZEROSUPER - 05-08-2009, 22:56
Oryginalnie miałem okleine imitującą drewno. I jakos tak "dziadkowato" to wyglądało. A jako że staram sie utrzymać kolorystyczną koncepcję w całym aucie, czyli czerń + srebro zdecydowałem się na okleinę właśnie Hartmana w kolorze aluminium. Wygląda naprawde świetnie, choć wszyscy na początku pukali się w czoło i mówili że to tandeta. Teraz zazdroszczą
ZEROSUPER - 07-08-2009, 10:41
Dziś autko dostało naklejki Mitsumaniaki
wash - 10-08-2009, 00:11
Wygląda jak nówka-funkiel-nieśmigana. Naklejki jak najbardziej dodają uroku, tylko jeszcze podkładki pod tablicą rejestracyjną zmień, bo te fiatowkie to niepodchodzą...
ZEROSUPER - 10-08-2009, 06:17
wash napisał/a: | bo te fiatowkie to niepodchodzą... |
Zmienione już za pomocą puszki sprayu na czarne noname
ZEROSUPER - 10-08-2009, 18:14
Dzisiejsza sesja w plenerze:
wash - 11-08-2009, 00:04
Te ramki o niebo lepiej wyglądają...
Zazdroszcze alusów.
ZEROSUPER - 29-08-2009, 21:07
Wpadło mi w łapy trochę folii transparentnej i po godzinie zabawy mam lekko zmodyfikowany tył
|
|
|