[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Listwy progowe - Lancer CYxA
jaca71 - 23-06-2009, 12:35
Dzięki Pany
Ten "droższy" jest jeszcze z listewką nad tylna szybą - zbędną zresztą.
I jeszcze pytanie ten spoilerek lepi się samą taśmą czy wkręty mile widziane?
michaello - 23-06-2009, 12:38
Ja bym kleil na tasme, powinno wytrzymac skoro listwy boczne sie trzymaja to i to da rade.
Uwex - 23-06-2009, 12:44
jaca71 - też mi się wydaje , że powinna taśma wystarczyć ( byle porządna np. 3M ) ,to nie jest duży spoiler , wystaje symbolicznie więc powinno spokojnie wytrzymać .
jaca71 - 23-06-2009, 12:48
Orientuje się ktoś mniej-więcej jaki jest koszt bryźnięcia tego lakierem? Kombinuje z tym jak koń pod górę ale chude dni nastały... I to nie ze względu na zakup potworka spod znaku 3 diamentów.
Lindinho - 24-06-2009, 22:02
Jesteście Panowie pewni, że taśma wytrzyma? Ja nie jestem. Dlatego naisałem do tego gościa, Motorcarschop (sorki za orta, ale taką ma nazwę na Allegro;-) i tak ja wspominaliście - nie odpowiada na maile. A zapytałem go jak się spoiler mocuje i czy jest w stanie sprzedać polakierowany. Nota bene czy nie macie wrażenia, że zdjęcia są dokładnie takie jak u innego Allegrowicza. że to przypadek a może nie...
Uwex napisał/a: | jaca71 - też mi się wydaje , że powinna taśma wystarczyć ( byle porządna np. 3M ) ,to nie jest duży spoiler , wystaje symbolicznie więc powinno spokojnie wytrzymać . |
Trik - 24-06-2009, 22:11
jaca71 napisał/a: | Orientuje się ktoś mniej-więcej jaki jest koszt bryźnięcia tego lakierem? |
U znajomego lakiernika za spoiler Sprtive bryzganie z materiałami coś pomiędzy 300-400, w zależności od tego czy spoiler przygotowany do lakierowania, czy trzeba go jescze wypicować przed, to ten maluszek pownie ze 150.
Uwex - 25-06-2009, 11:38
Lindinho napisał/a: | zdjęcia są dokładnie takie jak u innego Allegrowicza |
już napisałem , że prawdopodobnie są z autem z oryginalnymi spoilerami i dokładkami . Oni tylko sprzedają gołe dodatki więc zdjęć swoich nie mają .
Trik - 25-06-2009, 14:33
Zerknijcie w temat z EVO. Mimo tych jakże słusznych dodatków, lakier w ich samochodach w okolicach tylnych drzwi też jest poobijany kamieniami. Wygląda na to że ten dodatek w cywilym Lancerze może sie sprawdzić, a w EVO to za mało, gdyż rozstaw ich kół jest większy o ok 4 cm od naszego. Innymi słowy potrzebna będzie deska licowana do rozstawu kół by uniknąć takich sekscesów.
Co do zdjęć na aukcjach, to chyba oczywiste że są to fotki z orginałami, na których się wzorowano. Łatwiej jest w ten sposób wcisnąć produkt, który nie jest rozwiązaniem idealnym i ma jakieś tam drobne mankamenty (oczy nie widzą serce nie boli) nie widoczne z pewnej odległości. Co innego pełna linia technologiczna, a co innego dobre "kopyto" i ręczna robota. Cena w tym wypadku jest największą zaleta.
Lindinho - 25-06-2009, 15:14
Pozwolę sobie się z kolegą nie zgodzić. Ja chciałbym widzieć i wiedzieć co kupuję. W skrajnym wypadku ten spoiler może wyglądać zupełnie inaczej niż na podanym zdjęciu i wtedy mógłbym już nie być zainteresowany jego zakupem. Zwłaszcza, że sprzedawca nie odpowiada na maile i nie odbiera telefonów.
P.S. W ASO Toruń za pomalowanie go wołają 200 netto. Dużo to czy mało?
Trik napisał/a: | Co do zdjęć na aukcjach, to chyba oczywiste że są to fotki z orginałami, na których się wzorowano. Łatwiej jest w ten sposób wcisnąć produkt, który nie jest rozwiązaniem idealnym i ma jakieś tam drobne mankamenty (oczy nie widzą serce nie boli) nie widoczne z pewnej odległości. Co innego pełna linia technologiczna, a co innego dobre "kopyto" i ręczna robota. Cena w tym wypadku jest największą zaleta. |
Trik - 25-06-2009, 16:07
Co innego jest widzieć zdjęcie produktu i sie zdecydowac, a co innego widzieć produkt i się zdecydować. Lubię porównywarki cen z prostej przyczyny, jęśli mam jakiś produkt, który mogę dotknąć w sklepie ale cena wg. mnie jest za wysoka sięgam do porównywarki i szukam tańszej oferty tego samego produktu od tego samego producenta. W przypadku spoilerów nakładek itp. produkt może i wyglądać tak samo, cena zdecydowanie niższa ale jakość zostawia sporo do życzenia.
Nie żebym negował czyjś talent do takiej pracy. Mieszkam w mieście szkutników i widywałem u kolegów ile pracy kosztuje dokładne wykonanie jakiejkolwiek formy, a po tem jej wykończenie. Chociaż to inna skala i kasa (łodzie). Gdy miałem mozliwość porównania organoleptycznie orginału z "OEM" wybrałbym orginał. Pisałem już o tym w wątku o spoilerach.
Tak czy siak decyzja jest bardzo subiektywna, nie tylko ze względu na cenę ale też na ciałokształt i estetykę. Niestety dla mnie, estetyka całości jako wypadkowej drobiazgów na tą całość złożonych ma kolosalne znaczenie.
tojaro - 25-06-2009, 16:27
Cytat: | P.S. W ASO Toruń za pomalowanie go wołają 200 netto. Dużo to czy mało? |
To chyba nie tak dużo jak na ASO. Dzięki za informację, gdyż miałem się o to pytać przy poniedziałkowej wizycie. Teraz już tylko czekam na pierwszego kto zakupi progi i podzieli się opinią. No chyba że będę pierwszy
AkeR - 28-06-2009, 07:01
Kupiłem do mojego Lancera oryginalne, boczne listwy progowe. W dniu odbioru samochodu okazało się, że listwy lekko odstają na tyle. Sprzedawca na to, że przychodzą z oryginalną taśmą dwustronną i tak kiepsko się trzymają ale mogą mi to na kleju do szyb zamocować. Autko odebrałem dzień później z listwami przyklejonymi klejem do szyb
tojaro - 29-06-2009, 10:37
Dziś przy okazji wizyty w ASO widziałem progi i spoilery przednie tzw. "rzemieślnicze" zamontowane i polakierowane. Powiem tak, z daleka super, z bliska - gorzej. Widać nierówną część górną, która łączy się z karoserią/zderzakiem. Ale jak już powiedziałem - widać to z bliska - z odległości 2 m jest OK. Choć nie da się ukryć, że świadomość tandetnej roboty robić może swoje. Może gdzieś indziej, poza ASO, lakiernik przygotowałby progi i spojlery lepiej. Co do kosztów: lakierowanie: 400 + 200 montaż.
sla - 29-06-2009, 23:07
Rzemieślnicze spoilery to niestety straszna tandeta, bardziej szpecą niż zdobią. Lepiej nic nie montować niż takie pseudo-upiększenia, bo praktycznych funkcji to raczej one nie mają.
gzesiolek - 29-06-2009, 23:22
sla, parktycznie zadne spojlery przy tych autkach praktycznych funkcji nie maja... no moga co najwyzej klape dociazac
to zawsze przede wszystkim upiekszacze... dla mnie nie warte zachodu, ale wiele ludzi lubi miec cos niecos z wygladu usportowionego... jak chca to niech sobie montuja... chocby marne podroby...
|
|
|