To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Listwy progowe - Lancer CYxA

jaca71 - 23-06-2009, 12:35

Dzięki Pany ;)
Ten "droższy" jest jeszcze z listewką nad tylna szybą - zbędną zresztą.

I jeszcze pytanie ten spoilerek lepi się samą taśmą czy wkręty mile widziane?

michaello - 23-06-2009, 12:38

Ja bym kleil na tasme, powinno wytrzymac skoro listwy boczne sie trzymaja to i to da rade.
Uwex - 23-06-2009, 12:44

jaca71 - też mi się wydaje , że powinna taśma wystarczyć ( byle porządna np. 3M ) ,to nie jest duży spoiler , wystaje symbolicznie więc powinno spokojnie wytrzymać .
jaca71 - 23-06-2009, 12:48

Orientuje się ktoś mniej-więcej jaki jest koszt bryźnięcia tego lakierem? Kombinuje z tym jak koń pod górę ale chude dni nastały... I to nie ze względu na zakup potworka spod znaku 3 diamentów.
Lindinho - 24-06-2009, 22:02

Jesteście Panowie pewni, że taśma wytrzyma? Ja nie jestem. Dlatego naisałem do tego gościa, Motorcarschop (sorki za orta, ale taką ma nazwę na Allegro;-) i tak ja wspominaliście - nie odpowiada na maile. A zapytałem go jak się spoiler mocuje i czy jest w stanie sprzedać polakierowany. Nota bene czy nie macie wrażenia, że zdjęcia są dokładnie takie jak u innego Allegrowicza. że to przypadek a może nie...

Uwex napisał/a:
jaca71 - też mi się wydaje , że powinna taśma wystarczyć ( byle porządna np. 3M ) ,to nie jest duży spoiler , wystaje symbolicznie więc powinno spokojnie wytrzymać .

Trik - 24-06-2009, 22:11

jaca71 napisał/a:
Orientuje się ktoś mniej-więcej jaki jest koszt bryźnięcia tego lakierem?

U znajomego lakiernika za spoiler Sprtive bryzganie z materiałami coś pomiędzy 300-400, w zależności od tego czy spoiler przygotowany do lakierowania, czy trzeba go jescze wypicować przed, to ten maluszek pownie ze 150.

Uwex - 25-06-2009, 11:38

Lindinho napisał/a:
zdjęcia są dokładnie takie jak u innego Allegrowicza

już napisałem , że prawdopodobnie są z autem z oryginalnymi spoilerami i dokładkami . Oni tylko sprzedają gołe dodatki więc zdjęć swoich nie mają .

Trik - 25-06-2009, 14:33

Zerknijcie w temat z EVO. Mimo tych jakże słusznych dodatków, lakier w ich samochodach w okolicach tylnych drzwi też jest poobijany kamieniami. Wygląda na to że ten dodatek w cywilym Lancerze może sie sprawdzić, a w EVO to za mało, gdyż rozstaw ich kół jest większy o ok 4 cm od naszego. Innymi słowy potrzebna będzie deska licowana do rozstawu kół by uniknąć takich sekscesów.
Co do zdjęć na aukcjach, to chyba oczywiste że są to fotki z orginałami, na których się wzorowano. Łatwiej jest w ten sposób wcisnąć produkt, który nie jest rozwiązaniem idealnym i ma jakieś tam drobne mankamenty (oczy nie widzą serce nie boli) nie widoczne z pewnej odległości. Co innego pełna linia technologiczna, a co innego dobre "kopyto" i ręczna robota. Cena w tym wypadku jest największą zaleta.

Lindinho - 25-06-2009, 15:14

Pozwolę sobie się z kolegą nie zgodzić. Ja chciałbym widzieć i wiedzieć co kupuję. W skrajnym wypadku ten spoiler może wyglądać zupełnie inaczej niż na podanym zdjęciu i wtedy mógłbym już nie być zainteresowany jego zakupem. Zwłaszcza, że sprzedawca nie odpowiada na maile i nie odbiera telefonów.
P.S. W ASO Toruń za pomalowanie go wołają 200 netto. Dużo to czy mało?

Trik napisał/a:
Co do zdjęć na aukcjach, to chyba oczywiste że są to fotki z orginałami, na których się wzorowano. Łatwiej jest w ten sposób wcisnąć produkt, który nie jest rozwiązaniem idealnym i ma jakieś tam drobne mankamenty (oczy nie widzą serce nie boli) nie widoczne z pewnej odległości. Co innego pełna linia technologiczna, a co innego dobre "kopyto" i ręczna robota. Cena w tym wypadku jest największą zaleta.

Trik - 25-06-2009, 16:07

Co innego jest widzieć zdjęcie produktu i sie zdecydowac, a co innego widzieć produkt i się zdecydować. Lubię porównywarki cen z prostej przyczyny, jęśli mam jakiś produkt, który mogę dotknąć w sklepie ale cena wg. mnie jest za wysoka sięgam do porównywarki i szukam tańszej oferty tego samego produktu od tego samego producenta. W przypadku spoilerów nakładek itp. produkt może i wyglądać tak samo, cena zdecydowanie niższa ale jakość zostawia sporo do życzenia.
Nie żebym negował czyjś talent do takiej pracy. Mieszkam w mieście szkutników i widywałem u kolegów ile pracy kosztuje dokładne wykonanie jakiejkolwiek formy, a po tem jej wykończenie. Chociaż to inna skala i kasa (łodzie). Gdy miałem mozliwość porównania organoleptycznie orginału z "OEM" wybrałbym orginał. Pisałem już o tym w wątku o spoilerach.
Tak czy siak decyzja jest bardzo subiektywna, nie tylko ze względu na cenę ale też na ciałokształt i estetykę. Niestety dla mnie, estetyka całości jako wypadkowej drobiazgów na tą całość złożonych ma kolosalne znaczenie.

tojaro - 25-06-2009, 16:27

Cytat:
P.S. W ASO Toruń za pomalowanie go wołają 200 netto. Dużo to czy mało?

To chyba nie tak dużo jak na ASO. Dzięki za informację, gdyż miałem się o to pytać przy poniedziałkowej wizycie. Teraz już tylko czekam na pierwszego kto zakupi progi i podzieli się opinią. No chyba że będę pierwszy :)

AkeR - 28-06-2009, 07:01

Kupiłem do mojego Lancera oryginalne, boczne listwy progowe. W dniu odbioru samochodu okazało się, że listwy lekko odstają na tyle. Sprzedawca na to, że przychodzą z oryginalną taśmą dwustronną i tak kiepsko się trzymają ale mogą mi to na kleju do szyb zamocować. Autko odebrałem dzień później z listwami przyklejonymi klejem do szyb :)
tojaro - 29-06-2009, 10:37

Dziś przy okazji wizyty w ASO widziałem progi i spoilery przednie tzw. "rzemieślnicze" zamontowane i polakierowane. Powiem tak, z daleka super, z bliska - gorzej. Widać nierówną część górną, która łączy się z karoserią/zderzakiem. Ale jak już powiedziałem - widać to z bliska - z odległości 2 m jest OK. Choć nie da się ukryć, że świadomość tandetnej roboty robić może swoje. Może gdzieś indziej, poza ASO, lakiernik przygotowałby progi i spojlery lepiej. Co do kosztów: lakierowanie: 400 + 200 montaż.
sla - 29-06-2009, 23:07

Rzemieślnicze spoilery to niestety straszna tandeta, bardziej szpecą niż zdobią. Lepiej nic nie montować niż takie pseudo-upiększenia, bo praktycznych funkcji to raczej one nie mają.
gzesiolek - 29-06-2009, 23:22

sla, parktycznie zadne spojlery przy tych autkach praktycznych funkcji nie maja... no moga co najwyzej klape dociazac :P
to zawsze przede wszystkim upiekszacze... dla mnie nie warte zachodu, ale wiele ludzi lubi miec cos niecos z wygladu usportowionego... jak chca to niech sobie montuja... chocby marne podroby... ;)