To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wątek dla oczekujących.(Wrzesień)

Trik - 17-07-2009, 11:58

Hmy :lol: Tak jakby połączenie Almery z Tidą tylko światła z przodu inne. :mrgreen:
jaca71 - 17-07-2009, 12:04

Trik napisał/a:
Hmy :lol: Tak jakby połączenie Almery z Tidą tylko światła z przodu inne. :mrgreen:

Jak się człowiek na to paskudztwo napatrzy to się cieszy że nasze Lancery 4dr jako tako wyglądają ;) I nawet nie są tak bardzo brzydsze od SB ;)

zelu - 17-07-2009, 12:10

hehe no dobra ta nowa impreza wogole nie jest udana :p ale stara miodzio ;p
Nieposiadacz - 17-07-2009, 14:43

W ogóle zauważyliście to, że w najnowszym katalogu z akcesoriami jest atrapa sportowa czyli nic innego jak atrapa z informa. Jak ktoś ma lepszą wersje i chce kratke z informa to musi nieźle dopłacić za "super sportowy grill"
Trik - 17-07-2009, 16:21

jaca71 napisał/a:
Jak się człowiek na to paskudztwo napatrzy to się cieszy że nasze Lancery 4dr jako tako wyglądają I nawet nie są tak bardzo brzydsze od SB

Ja czasem myle czarnego Lancera sedana z jakimś takim Leksusem, zwłaszcza gdy patrzę na tyłeczek. :P To wszystko przez tem lampy. :mrgreen:
http://www.lexus-polska.p.../images/is.aspx

jaca71 - 17-07-2009, 18:21

Oczywiście chodziło Ci o tę wersję:
http://www.lexus-polska.p...is-f/index.aspx
http://www.lexus-polska.p...m615-883583.pdf

Trik - 17-07-2009, 22:46

Nie no trochę przesadziłeś :roll: IS trochę zwyklejszy i bez "F". Ten z "F" to taki napakowany że ło matko. Maskę musieli mu napufać żeby te V8 zmieścic :mrgreen: To tylko taki mały detal, tylne lampy i nic po za. :wink:
MaciekCi - 22-07-2009, 16:13

Zamówiłem Lancera sedan Invite, będzie do odbioru w połowie Sierpnia (dostawa 26 Lipca). Z ciekawości także zapytałem czy będzie to model 2009 czy juz 2010... Dostałem odpowiedź, że 2010 a nikt wcześniej o tym nie wspomniał ...

-Dodane czujniki zmierzchu/deszczu
-Dodane światła przeciwmgielne
-Zabrany zestaw Hands Free (tel. bluetooth)

Żadnej wzmianki o końcówce wydechu... Niedoinformowanie sprzedawcy czy poprotsu jej nie będzie ?

W "gratisach" mam zapisane też czujniki parkowania ... Może mi ktoś powiedzieć jak to jest rozwiązane ? Czy będę miał na wyświetlaczu jakieś info czy to tylko sygnał dźwiękowy ? Jeśli sam dźwięk, którego się nie da wyłączyć to będę prosił o zmianę na jakiś inny gadżet :| Może ktoś mi przybliżyć ten system ?

mazin - 22-07-2009, 16:30

MaciekCi napisał/a:

W "gratisach" mam zapisane też czujniki parkowania ... Może mi ktoś powiedzieć jak to jest rozwiązane ? Czy będę miał na wyświetlaczu jakieś info czy to tylko sygnał dźwiękowy ? Jeśli sam dźwięk, którego się nie da wyłączyć to będę prosił o zmianę na jakiś inny gadżet :| Może ktoś mi przybliżyć ten system ?

Co do bluetootha, to możesz sobie dokupić urządzenie np. firmy Parrot, podobno działają całkiem nieźle. Cena rzędu 400-600 nie jest specjalnie wygórowana, jeżeli rzeczywiście się sprawdza.
Parrot
Na allegro
Przykład montażu

A co do czujników cofania to są różne opcje - możesz mieć wersję z wyświetlaczem widocznym w tylnym lusterku i piszczkiem, mogą być wyłącznie piszczące - wszystko zależy od tego, jak bardzo zechcą na Tobie zaoszczędzić. Ja dostałem takie z wyświetlaczem i piszczeniem, piszczenie nie jest specjalnie wkurzające, więc da się tego gadżetu bez problemu używać. Kiedy słucham głośniej muzy, to patrzę na wyświetlacz i też "daje radę". Generalnie polecam, bo to przydatne urządzenie zwłaszcza w aucie z "dużą dupką" i słabą widocznością do tyłu.
Wyświetlacz czujników

MaciekCi - 22-07-2009, 16:42

mazin napisał/a:
MaciekCi napisał/a:

Co do bluetootha, to możesz sobie dokupić urządzenie np. firmy Parrot, podobno działają całkiem nieźle. Cena rzędu 400-600 nie jest specjalnie wygórowana, jeżeli rzeczywiście się sprawdza.
Parrot
Na allegro
Przykład montażu

A co do czujników cofania to są różne opcje - możesz mieć wersję z wyświetlaczem widocznym w tylnym lusterku i piszczkiem, mogą być wyłącznie piszczące - wszystko zależy od tego, jak bardzo zechcą na Tobie zaoszczędzić. Ja dostałem takie z wyświetlaczem i piszczeniem, piszczenie nie jest specjalnie wkurzające, więc da się tego gadżetu bez problemu używać. Kiedy słucham głośniej muzy, to patrzę na wyświetlacz i też "daje radę". Generalnie polecam, bo to przydatne urządzenie zwłaszcza w aucie z "dużą dupką" i słabą widocznością do tyłu.
Wyświetlacz czujników

Dzięki za odpowiedź, co do bluetootha to sobie poradzę, moja nawigacja ma opcję wysyłania fal radiowych , prosto do odtwarzacza "FM" w samochodzie na dowolnej częstotliwości, więc będzie ok.

Muszę dopytać o ten wyświetlacz i może o możliwość wyłączenia pikania, poprostu jestem uczulony na takie rzeczy. ;) Bez wyświetlacza to licho i będę prosił o zminę chociażby na ten wydech (który chyba miał być w wersji 2010 ? ).

[ Dodano: 26-07-2009, 10:38 ]
Wyświeltacz do czujników będzie, gitara. ;) O wydechu też już zostałem zapewniony.

A czy do lancera dostajemy jakiś breloczek odrazu ? ;) Mógłby mi ktoś wrzucić fotkę kluczyków z breloczkiem ? Coś nie mogę znaleźć na googlach. :D

marmach - 19-08-2009, 18:39
Temat postu: Też czekam...
Ja na czarnego Informa 1.5 czekam od połowy maja. Zgodnie z umową dealer ma czas do 20 września nie mniej jednak poinformowano mnie, że pod koniec lipca samochód może być gotowy do odbioru. Zadzwoniłem na początku sierpnia i dowiedziałem się tyle, że planowana dostawa do Polski miała być 1 sierpnia, ale nie wiadomo, czy tak się stało. Po tygodniu dowiedziałem się, że auto jest w Kraju Raju i tyle newsów. Od tego czasu nikt nie jest w stanie sprawdzić kiedy będzie oclone, kiedy przyjedzie i tak dalej i tak dalej. Z dealerem kontaktuje się średnio raz na tydzień. Ciekaw jestem jak wygląda procedura od przypłynięcia auta do portu do przywiezienia do sklepu? I ile zwyczajowo to trwa? Może ktoś wie... :(
Babull - 19-08-2009, 21:19

Witam,
ja czekam na Lancera SB - zamowilm samochod pod koniec lipca. Powiedziano mi wtedy,ze dostawa ma byc ok. 17/08. Dzisiaj dzwonilem do salonu i powiedziano mi,ze jest jakies opoznienie, ale czlowiek nie byl mi w stanie powiedziec jakie. Jutro ma odddzwonic i powiedziec cos wiecej, bo nei chce podawac niesprawdzonych informacji. Jak tak czytam wszystkie posty w sprawie oczekiwania na dostawy samochodow mam wrazenie,ze praktycznie u kazdego dealera data nastepnej dostawy Lancerow jest inna. Zastanawiam sie czy te rozne daty dostwa wynikaja z ilosci dostwa(wychodzi na to,ze jest przynajniej jedna dostwa w miesiacu do dealerow) czy z braku komptencji sprzedajacych??? Poczekam do jutra i zobacze czy dostane jakies info jutro...
Pzdr,
B

roobku - 20-08-2009, 10:18

marmach napisał/a:
Ciekaw jestem jak wygląda procedura od przypłynięcia auta do portu do przywiezienia do sklepu? I ile zwyczajowo to trwa? Może ktoś wie... :(

podobno ok 3-7 dni, oclenie, potem na lore i do salonu, w salonie dozbrajanie auta (alarm, dywaniki, itp, itd) no i pewnie przegląd i mycie auta i do klienta

Biodar - 20-08-2009, 21:48

Witam wszystkich :)

Mój lancer Inform 1,5 ma przyjechać do Polski 30 października a ok 15 listopada odbiór - zobaczymy.
Dłuży mi sie juz troche ..

Pozdrawiam forumowiczów
Biodar

mkrawcz1 - 21-08-2009, 16:38
Temat postu: Witam :-)
To i ja się przywitam :-)

Sedan 1.8 Intense Amethyst Black (czyli po ludzku "czarny") ma dotrzeć w moje łapki na przełomie października i listopada :-)

--
pozdrawiam
MK