To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić 3000GT/GTO - Zakup Miśka. Lepiej VR-4 czy MR?

n3000 - 12-08-2009, 08:39

Nie wierz we wszystko co pisze sprzedawca w ogłoszeniu:) poza tym jeśli to jest rzeczywiście silnik z MR to ma 280 nie 350 koni i przedni zderzak na tym aucie jest z modelu 94-96 a auto jest 97 gdzie był już inny zderzak montowany więc coś było robione. Druga sprawa to widząc jakie ceny żąda ten pan za części (4500 za lampy) to sądzę że gdyby było tak pięknie jak pisze w ogłoszeniu to krzyczał by nie 50 a ok 100tyś.
Krystian990 - 12-08-2009, 11:03

Z tego co czytałem wersje MR miały większą moc od VR-4... Gdzieś wyczytałem, że mają 330km. A wie ktoś o dobrej VR-4 II gen do 50tys????
Mikebravo - 12-08-2009, 11:44

Czy to jes 'anglik' lub 'japoniec' to łatwo sprawdzić po numerze VIN,
tego raczej nie zmienia sie.

Krystian990
Za 50tys to przy odrobinie szczęścia można sprowadzić 1994-6 VR4 z USA,
ale jeżeli ma się znajomego lub kogoś kto nie zedrze za pośrednictwo.
Także może faktycznie trzeba by się przyjrzeć temu egzemplarzowi z Żabna dokładniej.
Jak dobrze zrobiony i nie po przekładce to chyba warto.

n3000 - 12-08-2009, 12:12

Wszystkie mi znane zródła podają moc 280 w wersji MR dodatkowo wersje na japonie mają ogranicznik predkości do 180km/h tu masz dokładną specyfikacje wersji MR http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=19017 nigdy nie było wesji 3000gt która fabrycznia miała 330 koni to bajki z ogłoszen podobnych do tego z żabna 350hp :)
witek.w-wa - 12-08-2009, 14:49

Krystian990 napisał/a:
.....A wie ktoś o dobrej VR-4 II gen do 50tys????

Proponuje skoczyc do Niemiec jezeli mozesz doloyc do tych 50 tys.

najlepiej od dealera Mitsu tu sie oglaszaja http://www.gebrauchte.com/
ale pewnie nie maja.....
Pare lat temu jak kupowalem u nich swoj to mieli jeszcze fabrycznie nowy 2 gen za 50 tys euro. Byl tez 1gen za trzydziesci pare wystawowy przebieg 3700km serwisowany (czyli wymiana koniecznych elementow co 7 lat mimo braku przebiegu)
Wiem, ze to wysoka cena, ale jak bys dolozyl to bys mial jedyne w Polsce !! fabrycznie nowe vr4 1 gen :) ..jezeli jeszcze wisi w sprzedazy.....

Jedyne jakie znalem (do sprzedazy ! vr4 ) w bardzo dobrym stanie w kraju... to bylo autko mojego przyjaciela .....ale poszlo rok temu za ponad 100tys pln.......a pozostale w super stanie sa po prostu "pieszczone" i nie do sprzedazy...

No i bierz tylko VR4 (nie obrazajac innych modeli) bo potem bedziesz zalowal.......

n3000 - 12-08-2009, 16:38

Zgadzam się w 100% z Witkiem co do cen za egzemplarze w naprawdę dobrym stanie, po ok 50tyś zł chodzą wychuchane poliftowe SL za TURBO trzeba położyć sporo więcej. W Polsce to co jest na sprzedaż to w 90% egzemplarze zmęczone wymagające dużego wkładu finansowego i sporo pracy żeby je doprowadzić do ładu, choć ceny są dużo niższe nie polecam kupować u nas lepiej dołożyć i poszukać w Niemczech lub Szwecji.
udi - 12-08-2009, 19:40

Zgodze sie z wami chlopaki ,ze dobry egzemplarz musi kosztowac i trudno ,a raczej niemozliwe jest znalezienie w Polsce takiego Vr zeby nie musiec w niego wstawic nastepnych kilkudziesieciu tys zeby niebyloby rzecz do ktorej mozna sie przyczepic.Wiek robi swoje.
Wracajac do egzemplarza z Zabna.Gosc zajmuje sie sprzedarza czesci do 3000gt i ma kilka na podworku,a takze posiada czesci do przekladki z angola.To co za problem,stwierdzil --czesci nie ida to.... pozbieral to co lezalo na podworku i poskladal tak aby jakos jezdzilo,czego nie widac tego nie widac.Polozyl nowy lakier i autko wyglada,tylko co tak naprawde jest w srodku to wie tylko on.I tak jak pisal n3000 biorac pod uwage jego ceny to rzeczywiscie powinien wiecej wolac.
Auto ,fakt ladnie sie prezentuje ,ale jak sie sklada auto z mysla ze i tak na handel to nie wklada sie w to serca i zeby tylko sie trzymalo---niewazne jak.
Oczywiscie to jest moje zdanie.Nikt nie musi sie z nim zgadzac.
Ale najlepiej to zobaczyc i sprawdzic badrzo bardzo dokladnie.
[/b]

Krystian990 - 12-08-2009, 20:06

Niestety cena nie morze przekroczyć 50tys :cry: A co sądzicie Panowie o autach z włoch? http://www.autoscout24.it...px?id=162897341 Pomijając kolor to fajnie się prezentuje. I myślę, że z dowiezieniem i rejestracją zamknęło by się w 50 tys??
n3000 - 12-08-2009, 20:16

Bardzo ładny ale to wersja SL.
Krystian990 - 12-08-2009, 22:04

No tak :oops: Ale dowaliłem.... Zasugerowałem się kolejnym który zawyżył moc, a nawet nie zauważyłem, że na klapie bagażnika jest znaczek SL :oops: http://www.autoscout24.it...px?id=150387080 Ale tu już mamy na 100% VR-4 :D Nie wie ktoś ile bym musiał doliczyć do tych 56tys zł żeby go zarejestrować w PL?? Lakierek ładnie się błyszczy i ogólnie się ładnie prezentuje. Szkoda, że nie umiem włoskiego żeby zrozumieć co tam pisze sprzedający.... Bo gdyby z nim było wszystko ok to ~60tys za VR-4 europejską z `97r nie było by tak drogo...
udi - 12-08-2009, 22:39

Wedlug mnie ladny.Za taka kase z takim przebiegiem i rocznikiem to raczej warto.Choc ze stanem auta nigdy nie wiadomo.Mam kolege co sobie sprowadzil z wloch i autko na prawde dobre.
Niesety nie wiem jak wyglada teraz sytuacja z polskimi akcyzami.
Nie lubie jak sprzedawca nie pokayuje silnika,a szkoda.

Krystian990 - 12-08-2009, 23:19

Nom też tego nie lubię bo to sporo może powiedzieć o autku. Udi nie będziesz się widział w najbliższym czasie z tym znajomym? Aby zapytać jaka była akcyza na autko... no chyba, ze kupował na tyle dawno, ze to już się mogło pozmieniać... A co myślicie o tym gdyby sprowadzić jakiegoś angola i go w własnym zakresie przerobić na LHD?? Można powiedzieć, ze jestem mechanikiem, mam sporo osprzętu warsztatowego i byłbym w stanie sam to wykonać. Podajcie link jakiejś dobrej strony uk z ogłoszeniami.
n3000 - 13-08-2009, 08:57

Witam, akcyza to 18,6% + recykling 500zł , pierwszy przegląd ok 200 zł, tłumaczenia ok 100, wydział komunikacji ok 200zł i wychodzi jakieś 70 tyś zł. Na twoim miejscu nie bawiłbym się żadne samoróbki to nigdy nie będzie to samo co fabryka.
witek.w-wa - 17-08-2009, 22:07

Z tego portalu to bardziej ten wyglada na mniej jezdzony

http://www.autoscout24.de...id=vqdvv2ccq4nv

ma orginalne felgi i kierownice, a ten wloski nie...no i kierownica nie orginalna....

wiec daje to troszke do myslenia....

Krystian990 - 17-08-2009, 22:58

Nom ładniutki ale sporo przekracza mój budżet 50tys zł :?