To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - >>> Audi A3 1.8T + <<<

Anonymous - 06-07-2009, 23:10

Krzyzak napisał/a:
najwazniejsze jednak, ze nadal jestes tu z nami

hehe i juz niedlugo uslyszysz slawetne: ze mna sie nie napijesz :?: :lol:
przyznaj ze rok na to czekales :mrgreen: :mrgreen:

Krzyzak napisał/a:
arturro - zreszta przyznaj, ze cari kupiles pod wplywem poprzedniego auta - galanta E5

cari kupilem bo w galu padla skrzynia i jacka tata zaproponowal ze go od nas odkupi w cenie sprawnego (dobrej cenie) jesli kupimy cari :)

maklakus, sorki za OT ale o czym tu mozna pisac skoro masz jeden z fajniejszych aut jakimi jezdzilem i zawsze powtarzam ze kazdy mlody drajver jesli ma "bogatszych" rodzicow powinien zaczynac od A3 1.9TDI.

maklakus - 07-07-2009, 09:20

arturro napisał/a:
sorki za OT

Spoko ;) to lużny temat o moich autach... ;) i ogólnie o motoryzacji szeroko pojętej ;)

...plany są zacne... zbudowanie japońskiego wariata... ale to jeszcze trochę czasu na to potrzeba... przemyśleń... i $$$ ale plan jest ;)

arturro napisał/a:
zawsze powtarzam ze kazdy mlody drajver jesli ma "bogatszych" rodzicow powinien zaczynac od A3 1.9TDI.

już niech zaczynają lepiej od 1.8T bo TDI to trzeba umieć jeżdzić żeby nie zarąbać dieselka ;)

Fragu - 07-07-2009, 14:40

maklakus napisał/a:
już niech zaczynają lepiej od 1.8T bo TDI to trzeba umieć jeżdzić żeby nie zarąbać dieselka

..każdym T trzeba umieć latać:) A diselkiem troche taniej jednak, chociaż z drugiej strony jak już "bogaci rodzice" sprawią A3 to i na wache będzie.

Anonymous - 07-07-2009, 15:57

maklakus, mialem sie ciebie spytac ale ciagle zapominam, wymieniales juz cewki u siebie?
maklakus - 07-07-2009, 16:46

arturro napisał/a:
wymieniales juz cewki u siebie?

nie, nie wymieniałem... a co? jakie objawy? miałeś z tym problem?

- jak na razie wymieniłem rozrząd... wszystkie płyny, wszystkie elementy gumowe zawieszenia, świece , filtry , sprzęgło na to z corrado VR6 8) i na dniach jak się da podobno tak (pertraktacje z mechanikiem) skrzynie a dokładniej bebechy z S3... jeszcze nie mam pełnego info... ale mój mechanik ma plan ;) ... wymiana ma służyć szybszemu zbieraniu się i przede wszystkim jest to zabieg zapewniający większą wytrzymałość skrzyni jak już będzie ta wymarzona większa moc.

Anonymous - 07-07-2009, 20:07

maklakus napisał/a:
nie, nie wymieniałem... a co? jakie objawy? miałeś z tym problem?

podobno to pieta achillesowa 1.8T (2.0T zreszta tez), ja juz jedna wymienilem, koszt w aso to ok 190zl,
objawy to delikatne podszarpywanie podczas przyszpieszania, cos ale zuzyte swiece,
efekt to praca na trzech garach,
mi cewka padla tydzien po sprowadzeniu do polski (nie ukrywam ze tydzien ostrego buta).
podlaczalem swego pod vaga i jeszcze jedna wykazuje zuzycie ale nie wiadomo kiedy padnie, byc moze za kilkadziesiat tys km a byc moze jutro,
ja na wszelki wypadek jedna sobie kupie na zapas do bagaznika.

maklakus napisał/a:
jak już będzie ta wymarzona większa moc.

kto bedzie robil tobie program?
bo u siebie tez musze zrobic bo matejko sie ze mnie smieje ze swoim sztruclem mnie objedzie,
chcialem podjechac do rogala ale on dopiero kupil sobie 1.8T i bedzie szlifowal na nim umiejetnosci.

maklakus napisał/a:
i na dniach jak się da podobno tak (pertraktacje z mechanikiem) skrzynie a dokładniej bebechy z S3...

silnik masz ten sam co S3 wiec to moze byc dobry pomysl.

Krzyzak - 07-07-2009, 22:29

arturro napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
najwazniejsze jednak, ze nadal jestes tu z nami

hehe i juz niedlugo uslyszysz slawetne: ze mna sie nie napijesz :?: :lol:
przyznaj ze rok na to czekales :mrgreen: :mrgreen:

jak przywieziesz, to co rok temu to na pewno :P

arturro napisał/a:
zawsze powtarzam ze kazdy mlody drajver jesli ma "bogatszych" rodzicow powinien zaczynac od A3 1.9TDI.

i konczyc w dwoch czesciach - jak wiekszosc dzwonow a3, ktore widzialem na zdjeciach, gdzie auto rozpada sie na 2 czesci... wole nie myslec, co dzieje sie z ludzmi w srodku

Anonymous - 07-07-2009, 22:43

Krzyzak napisał/a:
jak przywieziesz, to co rok temu to na pewno :P

niestety policja zamknela interes :(

Krzyzak napisał/a:
arturro napisał/a:

i konczyc w dwoch czesciach - jak wiekszosc dzwonow a3, ktore widzialem na zdjeciach, gdzie auto rozpada sie na 2 czesci... wole nie myslec, co dzieje sie z ludzmi w srodku

gdyby to byla regula to wszystkie golfy, leony, octavie wygladalyby podobnie,
tu bardziej chodzi o brak wyobrazni i poczucie niesmiertelnosci kierujacego.
auto ma 4 gwiazdki wiec nie jest takie niebezpieczne, http://www.euroncap.com/tests/audi_a3_1998/30.aspx

maklakus - 07-07-2009, 22:56

Carisma tylko 3 gwiazdki ;)

http://www.euroncap.com/t...ma_2001/93.aspx

a lancer o zgrozzzooo.... tyko 1 :shock: toż to strach tym jeżdzić....
http://www.euroncap.com/t...er_1998/38.aspx

;)

Krzyzak - 07-07-2009, 22:57

na ncapy nie patrze, wazniejsze sa real testy - widzialem trupy w 5 gwiazdkowej lagunie po czolowym dzwonie z mercedesem c-klasse z 1995 roku (w ktorym ludzie wyszli bez powazniejszych urazow)...
rosomak1983 - 08-07-2009, 00:06

Mam nadzieje ze test dotyczy CKO ;-PPP Ciekawe jak poprzednia generacja.
Twoja audiczka bardzo fajna tylko niestety strasznie oklepana...

mkm - 08-07-2009, 00:22

rosomak1983, NCAP powstalo w 1997...
rafq - 08-07-2009, 15:57

rosomak1983 napisał/a:

Rossi rozwiń swoją myśl ;)

Anonymous - 09-07-2009, 22:27

rafq napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:

hehehe :wink:

rosomak1983 - 09-07-2009, 22:35

autoR napisał/a:
rafq napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:

hehehe :wink:

chodzi mi o to ze strasznie duzo tego jezdzi... :P :P :P