To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - lancer sportback - chyba kupię

krzychu - 14-07-2009, 22:15

gzesiolek napisał/a:

a u rodzinki kumpla wczesniej jezdzili Skoda Favorytka

No po frytce to nawet kangur to jest dobre i komfortowe auto :badgrin: Chodź jak na frytke nie ma co narzekać. Kiedyś jak jechałem firmowym Kangurem 160 (oczywiście na niemieckiej autostradzie) to było moim zdaniem bezpiecznie. Jak się przyzwyczaiłem do zawieszenia, hamulców, precyzji układu kierowniczego i wyciszenia Lancera to strach się tym było ostatnio na delegacji do 120 rozpędzić nawet koledzy się pytali co tak wolno jadę. Miałem też wrażenie że silnik (przebieg 60 tys) strasznie dziwnie pracował jak by mu turbina siadała w ogóle wigoru w nim nie było....

Cezarito - 14-07-2009, 22:42

Sorry, po prostu ten sla strasznie działa na nerwy...
gzesiolek - 14-07-2009, 22:44

taki juz jest... przyzwyczaj sie ;)
sla - 14-07-2009, 23:35

gzesiolek napisał/a:
taki juz jest... przyzwyczaj sie ;)

albo zmień forum lub zostań adminem i mnie wyrzuć :mrgreen:

Zocha - 12-10-2009, 13:34

Witam, jako swieżynka na forum, chciałabym zapytać szanownych kolegów forumowiczów(i koleżanki jeśli takowe również się tu znajdują):
Dzisiaj małżonek rozpocznie niebawem jazdę testową SB 1,8 invite rocznik modelowy 2010, ale ja już wytargowałam (i mam to na piśmie:P zgodnie z zaleceniami wyczytanymi na forum):
do kredytu 3x30%
-alarm
-kpl opon zimowych
-2 kpl dywaników-gumowe i welurowe
-kuweta do bagażnika
-nakładki stalowe na progi
-czujnik parkowania w cenie 500zł
No, mam dar przekonywania :) Czy myślicie,że jest coś o co warto jeszcze zawalczyć?? ew z czegoś zrezygnować na rzecz innej rzeczy bardziej przydatnej. zastanowił nas brak tej osłony pod silnikiem, warto o nią zawalczyć?
Maz wczoraj analizował jeszcze czy wziąć może model wyższy, ale opony do 18' to majątek, gdyby można było wziąć intense na 16' to może może..
będę wdzięczna za sugestie.
pozdrawiam

lynx - 13-10-2009, 08:29

@Zocha

a co z ubezpieczeniem? Dostałaś możliwość zakupu pakietu 1800 zł OC, AC, NNW, ASSISTANCE? Niektórzy na forum chwalili się, że w cenie samochodu otrzymali lakier - możesz o to zawalczyć.

Ja w tej samem promocji 3*1/3 na razie mam (1,8 SB Intense 2009):
- alarm
- opony zimowe 16 (same opony)
- dywaniki pewnie gumowe
- możliwość skorzystania z pakietu ubezpieczeń wart 1800 zł buahuahua

Dziwi mnie podejście dealera, kupuje model droższy a dostaję mniej niż ktoś, kto kupuje model tańszy. Chyba czas na zmianę dealera :D

Zocha - 13-10-2009, 09:21

no ubezpieczenie będzie w pakiecie promocyjnym za 1800zł , lakieru już nie chciał nam pan dołożyć.
A co do negocjacji..to na pewno mój wrodzony urok osobisty :P A ponieważ może nam jeszcze odpalić i zamiast invite będzie intense to wtedy będziemy jeszcze cisnąć.
Mąż po jeździe baaardzo zadowolony, i jedziemy podpisać umowę. Podobno przez weekend sprzedało się 160 lancerków w całej Polsce..oj będzie teraz ich masa jeździła...

lynx - 13-10-2009, 09:28

to dajcie znać na forum jak wybierzecie intensa i co jeszcze utargujecie.

Można jeszcze kupić lancera z 2008 z rabatem 9000 zł, ale w balonowym.

Zocha - 14-10-2009, 20:06

intense nie było-jak pisałam już w wątku o nowym lancerze-podjęliśmy decyzję o zakupie invite-stoi w porcie, czeka na oclenie i na początku listopada powinien być u nas:D
Nic się nie już dało utargować, ale i tak nie jest źle(podadzą nam nawet ofertę zimówek i możemy wybrać ), zgodnie z zaleceniami dokupiliśmy chlapacze. tak więc czekam niecierpliwie na pierwszą przejażdżkę:)
Szkoda tylko, że takie damskie wiatry u nas wieją, mam nadzieję, ze kuku się nie stanie naszym autkom w Gdyni

jurekschroda - 15-10-2009, 17:44

Gratulacje ! :P czekamy na relację jak się z nim bliżej zapoznasz :P

Cytat:
mam nadzieję, ze kuku się nie stanie naszym autkom w Gdyni

Byle gradobicia nie było :wink:

bul_ion - 19-10-2009, 18:43

lynx napisał/a:
to dajcie znać na forum jak wybierzecie intensa i co jeszcze utargujecie.

Wykupiłem ostatnio komus Intense'a sprzed nosa (bo tego samego dnia miał jechac do klienta do Wa-wy gdybyśmy sie nie zdecydowali) za co przepraszam :)

W cenie:
- dywaniki
- alarm
- lakier
- śruby zabezpieczające na 18"
- ubezpieczenie w promocji Mitsu
- zimówki na 16" alu za 2k pln

lynx napisał/a:
Dziwi mnie podejście dealera, kupuje model droższy a dostaję mniej niż ktoś, kto kupuje model tańszy. Chyba czas na zmianę dealera

To pewnie przez to, że tak mało Intense'ów jest sprowadzanych do Polski, więc prędzej czy poźniej i tak im "zejdzie".

Mac_Man1 - 21-10-2009, 17:10

Witam wszystkich posiadająch Lancera i wciąż wahających się :)
Za dwa dni będę szczęśliwym (wariant optymistyczny) posiadaczem Sportback'a Invite więc chciałbym zostawić mały znaczek na tym Forum (cieszę się, że takie istnieje).
Mam nadzieję, że moje posty na Forum nie będą związane z problemami z samochodem.

Pozdrawiam
Maciek

Maciek - 21-10-2009, 17:21

No Panie i Panowie strasznym optymizmem wieje z Waszych postów. GŁOWA DO GÓRY. Będzie dobrze
lynx - 21-10-2009, 22:39

Maciek napisał/a:
No Panie i Panowie strasznym optymizmem wieje z Waszych postów. GŁOWA DO GÓRY. Będzie dobrze

jak będzie dobrze to znajdź mi, intensa z 2009 (1,8 Sportback) :D

Mac_Man1 - 21-10-2009, 22:59

lynx napisał/a:
Maciek napisał/a:

jak będzie dobrze to znajdź mi, intensa z 2009 (1,8 Sportback) :D

Są problemy z kupieniem wersji Intense?