[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback Ralliart
Anonymous - 15-08-2009, 22:49
Z tym spalaniem to chyba nie rób sobie zbyt dużych nadzieji, mój 1,8CVT przy średnim traktowaniu gazu nie schodzi poniżej 10l (średnia 70% miasto), fakt że ma dopiero 11tkm ale przy 4 napędach raczej poniżej 13l bym się nie nastawiał. Znajomy jeździ imprezą 163kuce manualną i też łudzili go(serwis), że jak się dotrze to będzie palić mniej, ma już 50tkm i zużycie nie spadło, chyba że subaru docierają się dłużej
P.S. Gratuluję wspaniałej furki. (Jeździłem i EVO i STI i ta róznica byłaby widoczna dopiero na torze i do tego musiałby być naprawdę dobry kierowca, przynajmniej jak trzeba będzie wymienić hamulce nie wywrócisz się przy ladzie po usłyszeniu ceny)
SHARKI - 16-08-2009, 00:54
ralliart to nie evo choc kosztuje tyle co slabsza x
bo za 136 k można miec nowe evo,
ralli to buda garbatego kreta, słabsza wersja silnika z evo, napęd na 4 lapy i inne zderzaki z maską , a w obu przeglady robi sie co 7 k km ;/
wiadomo ktoś ma wirke wstawi kratke odliczy podatek bedzie miał taniego lancera
sam mam sportbacka bo "ciwilny" sedan jest brzydki a do evo wózek sie nie zmieścił
ale gdy nie mamy firmy, dziecko juz nie jezdzi w wózku, i stać nas na nowego miska za ponad 130k zl to wybierzemy ralli czy evo
w moim mniemaniu sportback ma brzydka d*pe czasem przypomina lanosa... zal
mogli przynajmniej zostawić tyle światła z prototypu (w stylu mazdy, ciągle liczę na to ze ktoś takie będzie sprzedawać...)
Hubeeert - 16-08-2009, 02:55
paavob napisał/a: | A jakie sa takie zloty? | Rodzinne. Samochody możesz pooglądać na parkingu, konkurencji samochodowych nie było, nie ma i nie będzie. Zlot jest dla ludzi nie samochodów a popisy w stylu palenie gumy, niebezpieczna jazda, alkohol i samochód mogą zakończyć się wyrzuceniem ze Zlotu i z Klubu.
Pozdrawiam
krzychu - 16-08-2009, 11:22
paavob napisał/a: | A jakie sa takie zloty? Widzialem kiedys zlot (ale nie Mitsumaniakow) na You Tube jak pijany gostek w BMW wywalil go na dach, wiec troche nie jestem nastawiony na tak:) |
No tak to tylko na zlotach BMW jest. Picie piwa na czas, kto więcej razy beknie itd? Nie ma to jak zdrowa atmosfera.
Byłem dopiero na pierwszym zlocie ale zdziwiło mnie właśnie że ludzie od (chyba ja najmłodszy byłem) 20 paru lat do (nie będę nikogo oceniał) 40-50latek z dziećmi itd. Nikt nie się nie spił już nie mówiąc o jeździe samochodem w takim staniem, a na zlocie Żywieckim ma być bramka z alkomatem jak ktoś będzie chciał wsiąść do samochodu....
Ps. Ma być RalliArt dostarczony przed któregoś dystrybutora do pojeżdżenia.
[ Dodano: 16-08-2009, 11:23 ]
Hubeeert napisał/a: | konkurencji samochodowych nie było, nie ma i nie będzie |
A gokardy to nie na czas będą?
piomic - 17-08-2009, 22:15
paavob napisał/a: | wyprzedzam 80% aut. Przy Evo mialbym 95% | Dotrzyj go wreszcie, 90% to się wyprzedza "cywilnym" 1,8...
Anonymous - 17-08-2009, 22:26
piomic napisał/a: | 90% to się wyprzedza "cywilnym" 1,8... |
w miescie gdzie jezdza same maluchy
piomic - 17-08-2009, 22:42
A jak często spotykasz Porsche? Bo Vipery to już Ibizą łykałem zawieszenie mają za niskie.
Anonymous - 17-08-2009, 22:49
piomic, 9,8s do 100 to zadna rewelacja, wiekszosc aut(1,6) oscyluje przy takich osiagach.
honda w swoim civic'u 1.8 ma 1sek szybciej...
piomic napisał/a: | A jak często spotykasz Porsche? Bo Vipery to już Ibizą łykałem zawieszenie mają za niskie. |
tutaj cie fantazja poniosla:) tylko porsche lancerka 1.8 wciagnie?:)
Trik - 17-08-2009, 23:02
deenbe napisał/a: | piomic, 9,8s do 100 to zadna rewelacja, wiekszosc aut(1,6) oscyluje przy takich osiagach.
honda w swoim civic'u 1.8 ma 1sek szybciej...
piomic napisał/a: | A jak często spotykasz Porsche? Bo Vipery to już Ibizą łykałem zawieszenie mają za niskie. |
tutaj cie fantazja poniosla:) tylko porsche lancerka 1.8 wciagnie?:) |
Może nawet 1,5 by na światłach 1,8 wśorbał Zanim to coś do 4tyś obr/min doleci ta już pare metrów odskoczę Ale to tylko teoria.
Anonymous - 17-08-2009, 23:07
Trik, wiesz zawsze mozna strzelic ze sprzegla....
gzesiolek - 17-08-2009, 23:10
A dla was droga to tor wyscigowy?
Jedziesz szybciej to wyprzedzasz, jedziesz wolniej to jestes wyprzedzany... a ze nawet przekraczajac przepisy w wiekszosci nowych aut masz gigantyczny zapas mocy i predkosci ktora mozesz spokojnie w jedna chwile osiagnac to osobiscie nie widze sensu dyskusji na temat wyzszosci porsche nad lancerem...
Ja niezaleznie czy jechalem moja staruszka Civic 90KM, czy Civiciem nowym 140KM, czy Lancerem 143KM czy moim Lancerkiem 109KM, a nawet jakbym jechal Porsche, to i tak wyprzedze te auta co jada wolniej od zalozonej predkosci, a ustapie szybko miejsca tym wariatom co lubia miec 200km/h na tych koleinach...
Jasne, ze bezpieczniej bedzie wyprzedzic gdy masz duzy zapas mocy, ale ja osobiscie i tak wyprzedzam tylko gdy widze co sie dzieje i jestem pewny swego... jakos wyroslem ze spieszenia sie, zwlaszcza ze prawie polowa kierowcow na polskich drogach jest nieprzewidywalna... a o lusterkach i kierunkowskazach zapomina z chwila ukonczenia kursu na prawo jazdy wiec ja juz wole sie czasem powlec 80-90km/h w rzadku niz niepotrzebnie ryzykowac... nie jest to dla mnie zadna ujma, a jak widze dla wielu jest...
Dla mnie kupno Evo lub RA mialby sens gdybym mial okazje wybrac sie regularnie na tor... a tak to wiekszosc osob w takich autach np. na gierkowce to wg mnie to potencjalni zabojcy... rozumiem przekraczac dopuszczalna predkosc, ale edit nie 2x (czy na 70tkach nawet 3x)
Takie moje zdanie, nie musicie sie zgadzac... ja wyroslem z potrzeby bycia "pierwszym", i innym tego zycze...
Trik - 17-08-2009, 23:10
deenbe napisał/a: | Trik, wiesz zawsze mozna strzelic ze sprzegla.... |
Albo sprzęgło strzeli, na dwoje babka wróżyła
grzesiolek spokojnie, są to z reguły dywagacje czysto teoretyczne, mi na ten przykład też sie nie pali po drodze. Nie ma potrzeby tak demonizować tego typu luźnych gatek, Światła są tez w takiej dyscypline jak 400m czy cóś.
Anonymous - 17-08-2009, 23:31
nie cisnieniujmy sie, tak jak powiedzial kolega Trik, to tylko rozmowa.
co do lancera ralliart to zastanowilbym sie nad jego kupnem jak serwisowanie byloby sporo tansze od EVO
Hubeeert - 17-08-2009, 23:52
piomic napisał/a: | Bo Vipery to już Ibizą łykałem zawieszenie mają za niskie. |
Przebiję Cię - w Szwecji wyprzedziłem na autostradzie Koeniggsegga CCR jadąc VW Transporterem T4 2.5 TDI 102KM
W zimie, na oblodzonej nawierzchni
gzesiolek - 18-08-2009, 00:01
No to jak mowimy o ruszaniu ze swiatel, to na pierwszych 100m najlepszy byl Seicento z podtuningowanym 1,1... wszystko zanim sie ruszylo z miejsca to zostawalo w tyle
a jak sie wszystkim wtedy na ambicje wchodzi nigdy nie czulem sie bardziej znienawidzony przez innych kierowcow na drodze
to tak zebyscie nie mysleli ze fanatykiem jestem... po prostu moralizatorki ton przyszlego ojca mi sie wlacza...
|
|
|