Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike
fj_mike - 26-10-2009, 20:47
Nie mam
Psikus - 27-10-2009, 11:30
fj_mike, z kielichami tragedii nie ma, ale miejsce w ktorym jest ruda nie jest łatwe do naprawy - nakładają się 2 blachy i ciężko będzie zrobić to tak żeby nie wyłaziło ( nie że nie możliwe, ale blacharzowi musi się chcieć do tego przyłożyć) Sprawdź jeszcze czy przewody od klimy nie przecierają lakieru na kielichu prawym, i zanim oddasz sprawy w ręce blacharza obejrzyj dokładnie tylne podłużnice
Wnętrze piękne, bardzo podobają mi się te kierwnice
tucci - 27-10-2009, 14:25
kierka widze zmieniona, przez ciebie czy poprzednika
Reczny raczej nie z tego rocznika, zmienales czy juz byl
TCL sie pasie
fj_mike - 27-10-2009, 14:34
tucci napisał/a: | kierka widze zmieniona, przez ciebie czy poprzednika |
Tak z fabryki wyjechał - Z VINu Special Brand Steering Wheel
tucci napisał/a: | Reczny raczej nie z tego rocznika, zmienales czy juz byl |
Też był, skóra na ręcznym i drążku zmiany biegów
tucci napisał/a: | TCL sie pasie |
No ba
Lysy - 28-10-2009, 22:05
witam i pzdrawiam wszystkich użytkowników tak rewelacyjnego autka. Posiadam Gala od paru dni i musze przyznac, ze jest wart kazdych pieniedzy.Oby spiswal sie na dlugie lata.Pozdrawiam fj_mike i zycze przyjemnego korzystania!
fj_mike - 28-10-2009, 23:36
Lysy, czekam na temat odnośnie twojego miśka
Także życzę wszystkiego naj.
Ile to ja bym dał żeby poczuć ten pierwszy raz z miśkiem jeszcze raz
mis_smis - 29-10-2009, 21:04
fj_mike pięknego masz gala może kiedyś zamiast Cari tylko troszkę mi jej szkoda. Sam ją przywiozłem z Rajchu i tak jakoś się przywiązałem przyjemnej jazdy życzę
butros - 06-11-2009, 18:22
Gratuluje Kolego!!świetny Galancik, ja narazie niestety nie moge znaleźć nic ciekawego ale poczekam jeszcze może coś się trafi.Życze dużo radości z jazdy i bezawaryjności!!
pozdrawiam
fj_mike - 29-11-2009, 17:37
Od dwóch tygodniu misiek ma nową kierowniczkę
Żona zdało prawko i już zaraz po odebraniu zasiadła za kierownicą miśka. Oczywiście marudziła, że duży, ciężko się parkuje, a jak wciśnie leciutko pedał gazu to wyrywa do przodu
Na dzisiaj już się oswoiła z gabarytami i nie marudzi. Jak wrócę do PL to mam nadzieję, że da mi się przejechać
Póki co, nie ma żadnych problemów. Chyba jakiś ideał trafiłem
Co do kilku spraw związanych z wyminą części to:
- nadkola będą robione na przełomie stycznia i lutego (jak tylko wrócę do PL)
- połowa lutego planuję wymienić przednie amorki
- w maju rozrząd i uszczelniacze (trochę zapaskudzony z prawej strony)
Mam nadzieję, że plan uda się wykonać tych terminach na 100%
Gunner - 21-12-2009, 22:34
No ladny,ale na Oblozu jeszcze go nie widziolech
fj_mike - 22-12-2009, 12:45
Gunner napisał/a: | No ladny,ale na Oblozu jeszcze go nie widziolech |
A kierowniczka śmiga bardzo często po Obłużu
Wszyc - 22-12-2009, 12:53
no właśnie ja też nigdy nie widziałem Twojego Galanta jedyna EA jakie widziałem w tych rejonach to jakieś EA na obłużu centrum obok estakady przy jakiejś bazie dla tirów czy coś stoi ale chyba czarne z tego co widzę z autobusu wiec chyba nie Twoje albo mi się wydaje
fj_mike - 22-12-2009, 14:45
Wszyc, będę ok. 9 stycznia w PL to zobaczysz Daję słowo
Wszyc - 22-12-2009, 17:45
To dobrze że mam Cie tu nie daleko będzie miał mnie kto holować do domu ze spotów nie no żartuje mam nadzieje że już problemów z autem większych nie będzie Tak poczytałem trochę o Twoim galu... masz coś w rodzaju świec żarowych?? niezły gadżet to w zime pali jak głupi pewnie
fj_mike - 22-12-2009, 18:38
Wszyc napisał/a: | Tak poczytałem trochę o Twoim galu... masz coś w rodzaju świec żarowych?? |
Nie, to zwykłe ogrzewanie postojowe zasilane prądem zmiennym. System nazywa się DEFA. W linku więcej info o tym.
Ostatnio, żonka startowała miśka bez podgrzewania przy ok. -16, zapalił bez zająknięcia
|
|
|