To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant kombi 2.0 SE, Oraz inne auta Ladapis`a

fj_mike - 24-10-2009, 22:34

Ladapis napisał/a:
Nie rozumiem tylko z tym napisem "GALANT" na bendzie... SE ma, GLS z '99 ma i GLS z '97 też ma... a gdzie indziej i kiedy był ten napis "GALANT"?

W poliftowych są diamenty Mitsubishi zamiast napisu Galant.
Dodatkowo kierunki pomarańcz + maska także przed lift zatem to jest rocznik 1998.

Ladapis napisał/a:
Owszem, fele nie oryginalne, a zaciski malowane na czerwono

To tylko dobrze świadczy o poprzednim właścicielu :wink:

Ladapis napisał/a:
Tylne nadkola były podobno "robione" jeszcze w Niemczech

To też na plus :wink:

Ladapis napisał/a:
Maska była lakierowana w celu odświeżenia po autostradowych kamykach.

Normalka. Także na plus dla poprzedniego właściciela, mnie to czeka już niedługo.

Ladapis napisał/a:
wytarta skórzana gałka dźwigni zmiany biegów.

Na to nie patrz. Patrząc po moim to dałbyś mu jakieś 300 tys (zdarta strasznie) a ma dopiero 169 tys (dzisiaj stuknęło). Sprawdź ewentualnie stan zużycia pedałów, kiery, tapicerki. Wtedy może będzie z tego jakiś wniosek.

Misio ładny. Warty uwagi. Jeśli będziesz kupował to czepiaj się wszystkiego co by cenę zbić :mrgreen:

Ladapis - 24-10-2009, 22:49

Aaaa... znalazłem o co chodzi z tymi napisami na tylnej klapie. A myślałem, że jestem spostrzegawczy bardziej...
Przed liftem mają duży napis "GALANT" na blendzie, a poliftowe mająw tym miejscu małą gwiazdę, a "Galant" jest napisane z lewej strony, tam gdzie w starych była gwiazdka i "Misiubisiu".
Dziękuję za cierpliwość....

A co z tą przednią klapą po lifcie...?

fj_mike - 24-10-2009, 22:54

Ladapis napisał/a:
A co z tą przednią klapą po lifcie...?

Maska posiada tzw "mały garb" czyli przetłoczenie. Po lifcie było wyższe, przed liftem było to delikatny profil. Ta maska jest przedliftowa czyli produkcja 1998.

Ladapis - 24-10-2009, 22:59

A czy hamulce były zmieniane wcześniej niż blachy? Tzn. czy są modele w których już są większe tarcze hamulcowe, a jeszcze klapa tylna z napisem GALANT na blendzie?
Kmer - 24-10-2009, 23:03

Ladapis, wszystko to co podałem Ci ja i fj_mike, świadczy ze to SE jest przedliftowe,ale auto jak widać jest utrzymane i warte obejrzenia i jak wszystko gra zakupu.
tucci - 25-10-2009, 18:45

Kmer napisał/a:
Ladapis, wszystko to co podałem Ci ja i fj_mike, świadczy ze to SE jest przedliftowe,ale auto jak widać jest utrzymane i warte obejrzenia i jak wszystko gra zakupu.

A czy to nie jest tak, ze wszystkie SE pre jak i postliftowe mialy w standardzie wieksze zaciski?
Popraw mnie Arek jak sie myle...

fj_mike - 25-10-2009, 18:50

Ladapis napisał/a:
A czy hamulce były zmieniane wcześniej niż blachy?

tucci napisał/a:
A czy to nie jest tak, ze wszystkie SE pre jak i postliftowe mialy w standardzie wieksze zaciski?

Tak właśnie było, tarcze hamulcowe w SE były większe.

Ladapis - 25-10-2009, 18:50

Dziękuję kolejnemu "misiowi" za włączenie się do rozmowy i pomoc. Co do hamulców to doczytałem tu na forum, że właśnie wszystkie, nawet przed-liftowe SE miały większe tarcze. Z tym już nie mam wątpliwości, bo mi życzliwi wyjaśnili. Chodzi mi bardziej o kierunki, a jak później wyszło blachy, czyi przetłoczenia na masce i napis galant z tyłu.
Dziękuję wszystkim kolegom za aktywność, to naprawdę bardzo pomocne.

Kmer - 25-10-2009, 18:53

David tak wszystkie i przed i po mialy montowane zaciski 2 tloczkowe.

Ladapis napisał/a:
A czy hamulce były zmieniane wcześniej niż blachy? Tzn. czy są modele w których już są większe tarcze hamulcowe, a jeszcze klapa tylna z napisem GALANT na blendzie?

Większe tarcze i zaciski w przedliftach miały tylko SE,klapy miały napis na blendzie,w mojej galerii jest mój SE z 98r i napis jest na blendzie.

Ladapis - 26-10-2009, 23:49

Mam wino:
JMBLNEAAWWY001055
czyli produkcja 1998 (przyznał dziś, że doczytał w briefie)
ale nie mogę rozszyfrować poz. 7-8 "AA" - czy tu nie wkradł się błąd?
Tak dostałem sms-mem to vino :-|

Cezar - 26-10-2009, 23:51

Ladapis napisał/a:
czy tu nie wkradł się błąd?

Powinno byc 2
Ladapis napisał/a:
Tak dostałem sms-mem to vino :-|

sms i jasne klawisz 2 to tez a :wink:

Ladapis - 27-10-2009, 00:07

Racja! Zamiast "AA" powinno być chyba "A2" i wtedy

VIN: JMBLNEA2WWY001055 Сборка: Европа Марка: GALANT S/WAGON(58Q) Модель: 2000(4CYL)/2WD(EA2W) Классификация: GLS(MPI),5FM/T(CENTRAL-EU/D3) LHD(LNHEDL6C) Опция: U82 Внешн цв.: X08D Внутр цв.: 60J Дата: 03/1998.2

Ruski znam, ale to niewiele informacji. Jak wpiszę swój VIN do dekodera Mazdy to wychodzi cala strona szczegółów, łącznie z tym jaki jest kolor tapicerki, głośniki, antena, kolro i na jaki kraj konkretnie przeznaczony... i wiele innych.
Czy jest jakiś dokładny dekoder?

Zobaczcie co Ruskie zrobili dla Mazdy:
http://mazda-fun.net.ru/vin/
Ten dekoder RULEZZzz....

Kmer - 27-10-2009, 20:33

Ladapis, tak jak mówiliśmy z fj_mike 1998 nawet sam sprzedający się zreflektował że błędnie podał datę produkcji i poprawił już w ogłoszeniu :)
Tu masz dekodery do mitsu
http://www.japancars.ru/cat/mitsubishi/index.php
http://www.detali.ru/cat/mi/mi.mycat

Ladapis - 27-10-2009, 23:04

No super ten link japancars.ru - o to mi chodziło.
Podziękował ;-)

[ Dodano: 27-10-2009, 23:37 ]
A ten wciąż się nie sprzedał - co myślicie?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9443489

Cena (brutto): 12 700 PLN / 3 044 EUR (do negocjacji)

Rok produkcji: 2000, Data rejestracji: 12/2000, Przegląd: 07/2009, Ubezpieczenie: 07/2009, 160 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 98 kW (133 KM), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne

Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy

Opis pojazdu:
Stan techniczny i wizualny samochodu bardzo dobry , udokumentowany przebieg. Zapraszam i Polecam.
Dane kontaktowe
Polska , Dębno (woj. zachodniopomorskie),
tel.: +48 604 672867

--
Numer ogłoszenia: C9443489
Liczba wyświetleń strony: 230
Zgłoś naruszenie regulaminu

fj_mike - 28-10-2009, 08:05

Ladapis napisał/a:
A ten wciąż się nie sprzedał - co myślicie?

Bo to 2.0 a nie 2.5V6 dlatego stoi :biggrin:
A tak na poważnie to:
- autko wygląda na niebite, szczeliny równe
- komora silnika przeszła odnowę biologiczną :mrgreen: , aż się świeci jak nowa. I tu jest zalecana ostrożność, widać po zbiorniczku wspomagania i płynu hydraulicznego sprzęgła, że przelało mu się trochę przy uzupełnianiu. Ze zdjęć więcej nie wywróżysz ale na silnik i resztę zwróć szczególną uwagę przy tym egzemplarzu.
- klima manualna
- nietypowa tapicerka

Auto generalnie od handlarza, nie wygląda źle choć brak klimatronika może być dla niektórych uciążliwy. Komora silnika podejrzana, trzeba by się przejechać kawałek.