Carisma - Techniczne - Lampka kontroli silnika + spadek mocy i obrotów
Anonymous - 08-04-2008, 20:03
Jak dla mnie jest to skomplikowane mi teraz ciagle pokazuje sie blad PO190 cos zwiazane z cisnieniem paliwa i tak sobie mysle czy nie zabrac sie za pompe wysokiego cisnienia chociaz jak przegladalem rysunki od cari to tam jest jeden czujnik i regulator cisnienia moze ten regulator siada. co o tym myslicie.
saphire - 10-04-2008, 16:12
Ano pewnie trzeba by zmierzyć jakie ciśnienie i przy różnych obrotach daje pompa wysokiego.
Anonymous - 10-04-2008, 18:51
no tak ale co ma do tego czas....to mi się dzieje dopiero po jakimś czasie.....np. 50km. jazdy non stop...tak jakby coś się nagrzewało czy co.....może jakiś czujnik? może to ten czujnik ciś . paliwa?.....kurcze nawet nie wiem gdzie on jest....wizytę w serwisie przełożyli na wtorek
pozdro
Nikon - 10-04-2008, 21:05
fular napisał/a: | nawet potrafi tak zamulić, że dodawanie gazu nic nie daje, poprostu jakby nie dostawał paliwa czy co. Poza tym jeździ jak czołg... Przy okazji w mieście spalanie skoczyło mi na 12,5. Porażka. Kiedyś nie schodziłem powyżej 9,5. Jeżeli ktoś z Wasz miał podobny przypadek, lub może mi pomóc to będę bardzo wdzięczny |
Witam ostatnio miałem praktycznie identyczny błąd u siebie, a sprawą była przepustnica (błąd nr 92) a uporałem się przez podjechanie do ASO na wpięcie w MUT-II, powiedzieli że mieli już takie przypadki i to naprawią. Koszt 260 zł wpięcie+naprawa. Pozdrawiam
Konop44 - 14-04-2008, 12:43
u mnie nr bledu to 56(podobno zapowietrzony uklad paliwowy),ktos to moze potwierdzic? jesli to faktycznie ten problem to co dalej panowie? odpowietrzyc,zmieniec filtr paliwa, w pompie grzebac czy nie...
mam jeszcze jedno pytanko do fular'a; moze to i glupie ale czemu zalecane jest tankowanie do pelna? ma to jakis zwiazek z podcisnieniem w baku,przypuszczam ze tak ,tylko jaki?
pozdrawiam
|
|
|