Sigma/Diamante Techniczne - Sigma - Kontrolka i inne pytania :)
Anonymous - 11-08-2009, 00:04
check się świecił na 100% jeszcze z miesiąc temu ale nie wiem kiedy przestał sie zapalać - nie zanotowałem tego... wstyd ale się zdarza A co do kabelaka czy złączki to z chęcią to sprawdzę ale muszę mieć więcej info bo takie słówka mi nic nie mówią...
Anonymous - 11-08-2009, 07:30
Nachbar, Zdejmij zegary, z tylu dokładnie sprawdź taśmę (ścieżkę) która idzie od żarówki ''check engine''do miejsca styków które są za zegarami , możesz tez dokładnie sprawdzić samo miejsce gdzie wchodzi żarówka mimo ze jest włożona może nie mieć styku i przez to się nie świeci i sprawdź same żarówki powkładaj inne i zobacz czy się świeci, czasem nowa żarówka a jest wadliwa
Anonymous - 11-08-2009, 08:30
e włąśnie czynności zrobiłem, pomyłem styki na taśmie, sprawdziłem ścieżki oraz wymieniłem zarówki z piętra wyżej czyli od ręcznego i czegoś tam i dalej nic. Tam są 2 żarówki i raczej nie żarówka. Sprawdziłem a raczej poprawiłem tez kostkę i dalej nic
Dario79 - 11-08-2009, 08:40 Temat postu: silnik dławi się na niskich obrotach, od 3000obr. śmiga ok. Witam Wszystkich,
Jestem nowym posiadaczem sigmy '95r 3.0 v6 12v.
Mam problem, mianowicie samochód zapala bardzo dobrze, następnie ma niskie obroty i lubi zgasnąc. Ma problem żeby wkręcić się na obroty, dusi się strzela w kolektor, ale jak powoli dojdzie do 3000obr. to wszystko robi się ok.Dodam, że te usterka jest na benzynie i do tego stopnia, że ciężko ruszyć ze świateł na skrzyżowaniu potem już jedzie.Na gazie jest troche lepiej ale nawet po regulacji gazu pali ok.35l.
Wymieniłem świece, przewody, filtr powietrza i gazu. Jak ktoś ma jakieś pomysły co z tym dalej robić to będę wdzięczny.pozdrawiam
Anonymous - 11-08-2009, 09:33
a jaką instalką masz? u mnie jak się dławił na wyższych obrotach to okazało się ze emulator wtrysków poszedł i już. Może sprawdz coś takiego ... ale niech się wypowiedzą bardziej mądrzy i może poczytaj forum bo mulenie i szarpanie było wielokrotnie rozkłądane na czynniki pierwsze.... a poza tym to gratuluję
Rajek - 11-08-2009, 11:29
poczytaj moje wątki, to jest to samo co u mnie, wymień przepływomierz, wyczyść przepustnice, no i czytaj błędy z kompa, jak dla mnie na 100 % przepływomierz
Dario79 - 11-08-2009, 11:49
Przepływomierz jest ok, podmieniałem na drugi i to samo, więc spowrotem założyłem stary (jak się odpina wtyczke od przepływomierza to silnik zaczyna wariować).Przepustnica wyczyszczona.
Instalacja gazowa I generacji - jeszcze zamiast silniczka krokowego śruba.
lukasz12 - 11-08-2009, 12:13
A przypadkiem kolektor jest szczelny? Na pewno nie ciągnie gdzieś lewego powietrza?
Dario79 - 11-08-2009, 12:15
cały dolot powietrza i kolektor uszczelniony,
VirMan - 11-08-2009, 13:49
z taką instalacjaw takim aucie nie pojeżdzisz.. zamontuj przynajmniej II generacji zrób.. bo szkoda samochodu , koszt jest pare złotych a możesz mieć to jak trzeba.. no najepiej wtrysk.. pozatym sprzwdź bledy , bo strzały w kolektor , to nic dobrego - a zeby zapalic mieszake w kolektorze.. to trzeba miec przestawione cos konkretnie.. pozatym sprawdź silnik krokowy , i syf na kanalikach przepustnicy , w takim gazi mozesz mieć tam smołe i skutecznie wszystko zatkane. , pozatym mogą to być wtryski , jeśli są padnięte , to też może mieć słabą moc i lać .. moze pompka paliwa albo przewody , naprawdę to mozę być wiele rzeczy.
Dario79 - 11-08-2009, 14:48
masz racje, z taką instalacją to strach jeżdzić i będę ją zmieniał, ale narazie chciałem zrobić wszystko żeby poprawnie jeźdił na benzynie a potem zajme sie resztą.
wojtas - 11-08-2009, 20:41
Dario79 napisał/a: | Na gazie jest troche lepiej ale nawet po regulacji gazu pali ok.35l. |
Witamy Nowego posiadacza Miśka
Chyba będziesz nieoficjalnym zwycięzcom w spalaniu, 35L łał!!!
Proponował bym jeszcze do tego co napisali koledzy, sprawdzić sondę lambda.
|
|
|