[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Prasa o Lancerach
krzychu - 20-08-2009, 15:43
Może ktoś z centrali to czyta. Bo ceny przeglądów chyba dość obiektywnie ocenili. Ciekawe też jest zauważalne polepszenie osiągów względem początkowych osiągów (chodź tutaj jest wiele niewiadomych związanych w warunkami pomiaru).
Dziwi też długi dystans hamowania. Mój staje prawie w miejscu na równym asfalcie z tym że zauważyłem że po ingerencji ABS-u można jeszcze mocniej wcisnąć hamulec i jeszcze lepiej hamuje podejrzewam że wtedy tylne koła wyciskają 100% a wcześniej tył nie hamuje z pełną skutecznością. Z tym że w nowym hamulce te same a waga trochę wyższa.
Crimson - 20-08-2009, 17:51
"MOCNY LAKIER Jedynie na trzech elementach nadwozia (poszycie przedniego i tylnego zderzaka oraz drzwi tylne prawe) test pozostawił widoczne ślady w postaci ubytku powłoki lakierniczej."
"Robocizna już przy pierwszym przeglądzie Lancera kosztowała więcej niż podczas trzech przeglądów Octavii."
Nasze samochody są tak bardzo zaawansowane technologicznie, że do pracy w serwisie Mitsubishi jest wymagany trzyletni staż w NASA - przy obsłudze promów kosmicznych.
Pawcho - 20-08-2009, 18:01
Bzdury napisali o hamowaniu 47 m. dopiero by się śmiali.W innych testach podają wynik 40 i 41m.Chyba też przesadzili z cenami przeglądów. W naszym wątku o przeglądach podają ok.700zł-pierwszy.Poza tym w jest tam też test Seata Altea.Przeszedł poważną naprawę gwarancyjną i jeszcze jakieś drobniejsze, kosztuje ponad 100tys. i wg. nich ma wiecej zalet niż wad.Więc z ich obiektywnością jest hmm. krucho. Ten sam egz.mitsu trafił teraz w rączki "szpeców" z Auto-świat / chyba przedostatni numer/.Teraz oni mają go testować/ten art.jest tutaj wcześniej poruszony/
Poza tym ciekawe jak z przyśpeiszeniem ?Generalnie podają 10.4 sek/100 ale spotkałem się też parę razy z wynikiem 9.8/100, chociaż w sumie czy to takie ważne ułamek sek. w tą czy w tą.
aegis - 21-08-2009, 17:40
Pawcho napisał/a: | Generalnie podają 10.4 sek/100 ale spotkałem się też parę razy z wynikiem 9.8/100 |
O ile dobrze pamietam - 9,8s ma sedan a 10,4s ma sportback.
Trik - 21-08-2009, 19:11
aegis napisał/a: | O ile dobrze pamietam - 9,8s ma sedan a 10,4s ma sportback. |
A to byl test sportback-a
marcowoj - 08-05-2013, 15:10
Lancer wyróżniony w USA
http://www.press.mitsubis...m-best-value-/2
Lucas123w - 05-09-2013, 18:58
Coś do poczytania
Artykuł
Trik - 05-09-2013, 23:08
Cytat z WP. ..Na początku podstawowym silnikiem dziewiątej generacji Lancera była niedostępna w Sportbacku jednostka o pojemności 1,5 l. Zdecydowanie odbiegała ona jakością i osiągami od innych silników Mitsubishi i należało omijać ją szerokim łukiem.
Jak widać Japończycy byli tego świadomi i wkrótce zastąpili ten silnik motorem ze zmiennymi fazami rozrządu MIVEC o pojemności 1,6 l - w praktyce była to mniejsza wersja popularnej w tym modelu jednostki 1,8 l...
Niestety "poeta" słabo zapoznał się ze specyfikacjami, bo przecież oba te silniki (1.5 i 1.6) są z typoszeregi 4A9x a nie 4B1x jak 1.8, ale ogólnie dość obiektywnie. Na szczęście grzesiołek trochę wyprostował poetę w komentarzach.
Lucas123w - 06-09-2013, 09:20
Trik, komentarze czytasz ja daruję sobie te brednie. W 50% to takie brednie że aż słabo się robi
Trik - 06-09-2013, 23:06
No ale grzesiołek nie bredził . Reszta mi gila. Jeden lubi wrotki drugi sanki, a my miśki.
Lucas123w - 07-09-2013, 00:43
Trik napisał/a: | No ale grzesiołek nie bredził . Reszta mi gila. Jeden lubi wrotki drugi sanki, a my miśki. |
Jest wojownikiem który che jeszcze naprawiać świat
Pawcho - 09-09-2013, 21:40
W dzisiejszym Auto Świat jest spory artykuł o naszych miśkach - eksploatacja, awaryjność, ceny itd. W sumie opinia na plus.
Nawiasem też testy Mazdy 3, Seata i Hyundaia.Pytanie jakie autko wygrało ?
Bart2001 - 10-09-2013, 09:11
Oczywiście że wygrał Seat - przecież to niemiecka technologia . A tak poza tym to test chyba przeprowadzony był zza biurka. Liczyłem na coś więcej, bo sam pewnie będę wybierał między tymi dwoma autami (chociaż w grę wchodzą mocniejsze wersje).
.swat. - 11-09-2013, 14:46
I bardzo dobrze, niech piszą wszędzie jak najlepiej o niemieckich autach. Przez to ceny ich autek będą sztucznie wysokie a Lancerów niskie
artisan - 12-09-2013, 12:48
Czytałem ten artykuł w AŚ. W sumie sensownie napisany i zgodny mniej więcej z moimi odczuciami jako użytkownika Lancera. Jedyne co mnie rozwala w tych wszystkich testach, opisach, porównaniach itp to odsądzanie od czci i wiary silnika 1,5 który akurat ja uważam za b. mocną stronę tego auta. Regularnie w mieście notuję spalanie 7,5 l/100, to nawet mniej niż podaje producent. Do tego jak trzeba rozkręcić obroty to pokazuje pazurki aż miło. aha a z kolei zawieszenie uważam za najmocniejszy punkt Lancera a w AŚ bąkali że coś tam z tym też nie halo poza tym artykuł ok.
|
|
|