[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Sedan - osłony przeciwsłoneczne - MZ314110
jareksk - 29-05-2011, 19:17
Problemem jest, by pasowały kształtem i wygladały porządnie, a nie jak zrobione przez kogoś w faweli.
gzesiolek - 29-05-2011, 22:13
U mnie wystarczylo zone posadzic w aucie z przyciemnionymi szybami i juz mi nie dawala spokoju zeby cos takiego sprawic...
bynajmniej nie chodzi o estetyke, bo sam nie lubie wszelakiego tjuningu, ale dobro cory bylo najwazniejsze... a w sloneczny dzien robi to roznice znaczna i w razeniu po oczach i w temperaturze odczuwalnej...
aha probowalem kilka tanich typow oslonek/roletek i nie dosc ze bardziej ograniczaly widocznosc niz folia to jeszcze gorzej chronily przed sloncem...
zenker - 06-08-2012, 18:03
Koledzy zlitujcie sie przeczytalem caly post i jest jedno zdjecie tylko spinek bardzo prosze o fotki orginalnych zasłonek bo chce zamowic ale niewidziałem tego na żywo
czekam na foty pozdrawiam all i dziekuje:)
Lucas123w - 06-08-2012, 18:16
Znalazłem tylko po nr. fotki na google
zenker jeśli można wiedzieć gdzie będziesz zamawiał ??
zenker - 07-08-2012, 16:52
hej ja tez znalazlem te fotki i słabe są myslałem ze ktos wysle kto ma zamontowane z klubowiczów
Bedę zamawiał w aso parexbud Lublin,jestem z Lublina innej opcji niemam:)
Lucas123w - 07-08-2012, 19:28
Jest to chyba najlepsze rozwiązanie takie osłony, z tym że wolał bym to zamówić z przesyłką do domu. Jak sobie pomyśle ile skasują w ASO za montaż i samo ściągnięcie to mogę się osłabić
Lobuz33 - 16-08-2012, 09:48
witam, bardzo dobrze sie sprawdzaja, od roku je mam i nawet zona nie marudzi. Faktem jest ze w środku jak sie siedzi to widoczność przez nie jest dużo słabsza... sam montowałem i powiem jedno uważajcie na te plastikowe duże zatrzaski (nie znam nazwy) bo łatwo się łamią... co powiem szczerze nie powinno mieć miejsca... poniżej przesyłam zdjęcia, nie są jakieś rewelacyjne ale może pomogą w podjęciu decyzji
pozdrawiam
narcyz793 - 03-09-2012, 21:21
Witam. Tez mam te osłonki przeciwsłoneczne - montaz jest dziecinnie prosty (pasuja idealnie) a efekt super. pozdrawiam
yalook - 04-09-2012, 09:42
od czterech lat ich uzywam. super przyciemniają, a jako, że są zrobione z delikatnej siateczki, to przy otwartych oknach przepuszczają powietrze, ale zatrzymują wszelkie robaki - przydatne przy postoju
Jedynie córa narzeka, że ma mocno ograniczoną widoczność
pancure - 09-07-2013, 12:15
Witam wszystkich maniaków Klubu Mitsubishi
Czy w komplecie jest też zasłona na tylną szybę?
Oczywiście mówię o wersji Sportback.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź
tyku - 09-07-2013, 15:36
Nie ma czegoś takiego w akcesoriach mitsubishi.
Trik - 09-07-2013, 20:30
Niema czegoś takiego ani do sportback-a ani do sedana. Szykuj kase na przyciemnianie, wyjdzie pewnie taniej niż te osłonki.
roch_27 - 09-07-2013, 22:24
pancure napisał/a: | Czy w komplecie jest też zasłona na tylną szybę? | niestety patrząc na konkurencję np Honda Civic, Mitsubishi wypada blado czytaj nie ma takiej opcji
tyku - 10-07-2013, 10:49
Zastanawia mnie po co komu i na co zasłaniać tylną szybę, nie dość, że do tyłu słaba widoczność podczas cofania.
Zasłonić szybę tylną - zostaje cofać z kamerki lub na lusterka wsteczne, obserwować i nasłuchiwać czujniki, a do tego to trzeba mieć wyczucie i wprawę. Jedyne zastosowanie to podczas jazdy nocą, ale najlepiej, aby taka zasłona była elektryczna, bodajże Lexus ma takie coś w standardzie.
pancure - 10-07-2013, 11:42
tyku napisał/a: | zastosowanie to podczas jazdy nocą, ale najlepiej, aby taka zasłona była elektryczna, bodajże Lexus ma takie coś w standardzie. |
Konkurencja też nie śpi, BMW, Mercedes czy Audii też mają takie udogodnienia (tylko nie wiem czy w standardzie)
Wracając do tematu...
Podzwoniłem trochę na śląsku i cennik wygląda następująco:
Zabrze - 282 zł
Katowice - 285 zł (Muszą zamówić)
Dąbrowa Górnicza - 284 zł
Oficjalnie w cenniku na ich stronie widnieje cena 372 zł Chyba obniżyli cenę tych zasłonek.
Nie wiem ile kosztuję przyciemnianie szyb, ale chyba też w granicach 350-500 zł.
Najlepsze jest to, że w nowym Outlanderze w akcesoriach możemy kupić zasłonki na tylne szyby boczne oraz tylną
Osłona przeciwsłoneczna tylna - 388 zł
Osłony przeciwsłoneczne (komplet 4 szt.) - 776 zł
|
|
|