Nasze Miśki - Mitsubishi Colt CA1A i CJ4A
Anonymous - 21-04-2010, 09:22
Czyli mozna powiedziec ze ecu jest w porządku?Nie musze wymieniac kondensatorów?Jezeli nie ma błedów to czujniki temp. są ok??
Czy komp wykrywa awarie aparatu zapłonowego??
londolut - 21-04-2010, 09:43
Jeśli ECU jest czyste to jest spoko. Ja bym podmienił najpierw aparat zapłonowy. We Wrocku jest w czym przebierać bo dużo tam Colciaków CA1.
Anonymous - 21-04-2010, 12:28
Dzisiaj Colt znowu odpalił,pochodził kilka minut i padł.Teraz nie chce zapalić,nie ma iskry,wygląda na to,że wtrysków nie podnosi bo swieca jest sucha pod długim kreceniu,po przytknieciu palca do gniazda swiecy nic nie czuć.
Kopułka wygląda tak
Na moje oko nic nie jest przepalone,ale są pekniecia przy tych pręcikach.
Anonymous - 27-04-2010, 19:48
Dzisiaj Colt po 8 dniach przebudził sie ze spiączki Ogłaszam koniec żałoby!
Diagnoza była trafna,aparat zapłonowy.Wczesniej wspomniane wibracje ustały,czyli były zwiazane z nieprawidłowym działaniem aparatu.Colt po odpaleniu troche sie dusił,ale po dodaniu gazu sie opamietał Może bedzie konieczna lekka regulacja,ale smiga całkiem dobrze.
Dzieki londolut za rady,Deo za pomoc techniczną,Jassmina za wsparcie psychiczne,simer za aparat zapłonowy
Anonymous - 13-05-2010, 21:37
Za dobre sprawowanie Colt dostał pare drobiazgów:koncówki drązków,łaczniki stabilizatora i kierunki.Brakuje jeszcze osłon przekładni i dobrej pogody żeby to wymienić
Uploaded with ImageShack.us
Anonymous - 01-07-2010, 15:38
Colt przeszedł operacje odświeżenia przodu,stary połamany zderzak usłyszał papa
Stary wyglądał tak:
A teraz wygląda tak jak powinien
jacek11 - 01-07-2010, 16:08
adamovicius napisał/a: | A teraz wygląda tak jak powinien |
Trafne określenie Zmiana na duży plus
Anonymous - 30-10-2010, 18:36
Colt już czeka na zime
Anonymous - 16-07-2011, 20:05
Przyszedł czas na zmianę Colta na nowszego.Szukałem go dobre pół roku, a to dlatego że wybrałem sobie 1.6, a jest ich mało w dobrym stanie.Jednego ktoś mi sprzątnął sprzed nosa więc tego zaatakowałem od razu jak sie pojawił.Pojechałem po niego do Wołomina,czyli 400km,mimo tego że sprzedawca zapewniał że bedzie idealny nie do konca tak było,ale to tylko kosmetyka.Jednak to 11 letnie auto i zawsze jest coś do zrobienia.
Jest to CJ0 1.6 z 2000.
Wyposażenie
-klimatyzacja
-4 poduszki
-elektryka
czyli chyba wszystko co było w tych autach.
W porównaniu do CA0 jest duzo lepiej wyciszony,ma lepsze wnętrze,na biegu jałowym sprawdzałem czy mi nie zgasł bo nic nie słychać w ogóle inna jazda zupełnie.
A tutaj zdjecia rodzinne
CA0 zostaje w rodzinie,najpierw bedzie go ujeżdzał brat dopóki nie kupi Galanta,a poźniej bierze go szwagierka,więc będe go obserwował i serwisował.
Colciaki zamieniły się felgami co widac na zdjeciach.
Na razie to tyle,niedługo zrobie zdjecia w jakiejs lepszej scenerii
Pexu - 16-07-2011, 20:42
Wołomin to zupełnie za płotem, koło mnie
szczęścia życzę z nowym Colcikiem, ujeżdżaj go bezawaryjnie
Anonymous - 16-07-2011, 20:49
Dodam jeszcze ,że w maju br w Niemczech został zrobiony przegląd i serwis za prawie 600euro,hamulce nowe,olej,płyny,rozrząd więc nic nie muszę robić przez najbliższy rok.Silnik chodzi na pełnym syntetyku 5w40 pomino 160k przebiegu bzyczy jak pszczółka
W cenie dostałem radyjko i zmieniarke na 12 płyt JVC,a głosniki grają zaskakująco dobrze,nie wiem czy to są oryginalne,ale wątpię.
Anonymous - 27-08-2011, 18:04
Źrebak był dzisiaj na hamowni.Wyszło 101KM i 145Nm.Oczywiście zupełna seria.
kartomaniak gti - 27-08-2011, 18:20
chętnie odkupie czarnego, mnie sie bardziej przyda
Anonymous - 27-08-2011, 19:15
No własnie widziałem że potrzebujesz,pewnie by ci przypasował bo jest zdrowy blacharsko,powiedziałbym lepszy od CJ,ale szwagierka chyba sie nie da przekonać
kartomaniak gti - 28-08-2011, 11:55
zabiorę szwagierkę na kawe to sie zgodzi
|
|
|