To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Tamagocchi - Colt CJ0 Koyocika

pawela - 10-11-2009, 13:37

pies się w klapie odbija :D
Koyocik - 10-11-2009, 13:41

Ten mój antytalent do robienia zdjęć, przekleństwo niestety.
Może jutro będzie ładnie, to namówię Szanowną żeby popstrykała.

Marcin-Krak: wydaje Ci się ;) Na żywo lepiej zdecydowanie. A poważniej - przecież de gustibus cośtam cośtam, sam miałem mieszane uczucia w garażu, ale jak się przejechałem i zobaczyłem w świetle dziennym, zapadła decyzja - zostają.

Koyocik - 14-11-2009, 11:30

Trochę zabawy z licznikami:

Zawsze chciałem czerwone wskazówki, to mam - przełożyłem obrotek i wskaźniki temperatury i paliwa oraz samą wskazówkę licznika z wersji poliftowej. Chyba się komponuje, tarcza prędkościomierza pozostała szara, boczne są czarne.

Dorwawszy panel sterowania szybami z Anglika zrobiłem z dwóch jeden, świecą oba przyciski sterowania szybami (na czerwono):

Czternastki zostały obute w nowe Nokiany WRg2 175/65R14 i zdegradowane do roli kół zimowych, przy okazji odczyściłem i pomalowałem bębny, kolor tuningowy "czerń młotkowa" :mrgreen:

Powodem degradacji felg są zakupione od Klubowicza piętnastki, które leżą i czekają na nowe gumy i wiosnę:

Na koniec, umyte Tamagocchi w pełnej krasie:

Marcin-Krak - 14-11-2009, 19:05

Koyocik napisał/a:
Zawsze chciałem czerwone wskazówki, to mam

Jak już się bawiłeś, to nie zastanawiałeś się nad białymi tarczami ?

Koyocik napisał/a:
Na koniec, umyte Tamagocchi w pełnej krasie:

Nie w pełnej, bo nie od tyłu - jak dla mnie na szczęście :mrgreen: :wink:

pawela - 14-11-2009, 19:43

Koyocik napisał/a:
Powodem degradacji felg są zakupione od Klubowicza piętnastki, które leżą i czekają na nowe gumy i wiosnę:

o jakie ładne :D :lol:

Koyocik - 15-11-2009, 08:38

Marcin-Krak napisał/a:
Jak już się bawiłeś, to nie zastanawiałeś się nad białymi tarczami ?

Owszem, myślałem, nad białymi, nad niebieskimi i nad indiglo. I żadne mi do koncepcji nie pasują. Teraz wykombinowałem podświetlanie zimną katodą tylko jeszcze nie wiem jak wyjdzie realizacja :)

pawela napisał/a:
o jakie ładne

No nie? Dziękuję Ci, Klubowiczu :)

Marino - 15-11-2009, 11:58

pawela napisał/a:
o jakie ładne

więc to ONE.. bardzo ładne :) na pewno na wiosnę będą bardzo ładnie się prezentowały..

Kleju - 15-11-2009, 13:29

Wg mnie czarne tarcze i czerowne wskazówki komponują się idealnie :) Białe już by były takie pstrokate :P
Koyocik - 28-03-2010, 12:16

Wymieniłem gumki i łączniki stabilizatora - w końcu się nie tłucze przód.
Nowe opony (Bridgestone Turanza ER300 195/50 R15) założone na Pawelowe felgi - mięsię podoba:

Upodobniły się do siebie moje misie :D

macieekg - 28-03-2010, 13:41

Fajne te felgi, pasują.
pawela - 29-03-2010, 11:18

macieekg napisał/a:
Fajne te felgi, pasują.

jak od paweły to musi być dobrze :P

super pasują ;)

Koyocik - 31-03-2010, 07:46

Jak ktoś tępy to się męczy.... pękło mi lusterko (szkło), więc niewiele myśląc zamówiłem od naszego klubowego kolegi, który na codzień jeździ wielkim tirem a w wolnych chwilach zajmuje sie destrukcją miśków. Z Anglika. Otóż - nie pasuje, inny kąt jest, widziałem swoją smutną gębę ale ustawić się normalnie nie dało. Na szczęście Mitsubishi zrobiło sam wkład na mądrych zatrzaskach i bez zniszczenia czegokolwiek udało mi się podmienić ten wkład.
Koyocik - 22-06-2010, 14:58

W związku z dość przykrym faktem zatopienia w powodzi kupionego dawcy i konieczności szukania silnika od nowa, porobiłem sobie trochę innych rzeczy.

Bebechy: nowe amorki na tył,

oraz cały spód ponownie odczyszczony (gruntownie) i pomalowany barankiem - mina diagnosty dość bezcenna, pojechałem sobie z ciekawości na szarpaki, jest ok.

Z zewnątrz: tjuningowe lampy tylne wymienione na poliftingowe, oraz zamontowane progi:

progi firmy "Nitro" z Lublina, wszystko ok - mogę polecić, porządnie zrobiony odlew z ori, dość ładnie pasowały, przyzwoicie pomalowane podkładem, a paczuszka przyszła szybko i sprawnie.

W środku też dwie małe zmiany, pierwsza z nich to takie o mi się udało kupić:

Pasuje niemal PNP, troszkę zabezpieczenie wtyczki srs przed wypadaniem trzeba było przerobić, ale kolega ma wprawę i dał radę. SRS w porządku, kontrolka gaśnie jak powinna, trochę strachu przy przekładaniu było ;)

Druga zmiana zaistniała na tylnej półce, dzięki niej od razu wiadomo, czyje auto:

Nie mogłem się powstrzymać po prostu, ta figurka aż się prosiła do samochodu :D

Jak zwykle - przepraszam za słabe zdjęcia i brudne auto :)

mkm - 22-06-2010, 15:04

Ładne to Twoje Tamagocchi...
Na tym zdjeciu:

podobienstwo do CA0 dosc spore :mrgreen:

londolut - 23-06-2010, 09:50

Koyocik napisał/a:
ta figurka
Fallout ;)

Jeden z nielicznych CJ który mi się podoba. Jedyne co bym zmienił to lotkę z tyłu na taką