Nasze Miśki - potworek :> prawie jak WRC :D
kartomaniak gti - 19-11-2009, 10:59
Mateusz071 napisał/a: | Porozbierałem autko i sie okazało ze wachacz zgięty (uffff) ale chłodnica pękła ;/
wiec wydatki wydatki wydatki :/ ale do marca daleko ;> |
przy takim wielkim dzwonie nic dziwnego że wahacz pogieło
klatwa7 - 19-11-2009, 14:14
ale u was lipa straszna
my mamy jeszcze 2 starty teraz w niedziele 22 listopada i 5i6 grudnia zakonczenie sezonu a poczatek sezonu znowu luty takze styczen robienie auta i jazda a wy 4 miechy lipa
a jak wynik pewnie slaby jak takie przygody
Mateusz071 - 19-11-2009, 20:58
Nie no u nas jeszcze 22 jest na niskich łąkach, ale to krecenie sie 3 razy po 1 próbie i ogólnie to jest straszny kat dla aut. no i wałbrzych, Opole i jelenia góra sa w grudniu a w lutym opole juz ale do jelonki nie odstawie auta bo nie mam czasu ani funduszy a w opolu w lutym to bez 4x4 albo szperki nie ma co jechać bo sie mozna zakopać łatwo. Jeśli chodzi o wyniki to sa tragiczne a i ze swojej jazdy zbyt zadowolony nie jestem, jest to 9 na 12 (co ukończyło) w klasie i 32 na 48 (co ukończyło) w generalce wiec cienizna, ale cóż czasem krok do tyłu sie przydaje zeby zrobic 2 do przodu, no i lekcja pokory na krawężniku a nie na drzewie jak to mój kolega z uśmiechem na ustach mi powiedział "i po co to było? dla setnej sekundy rozwalić auto?".
Mateusz071 - 04-01-2010, 19:29
Misiek na chodzie, okazało sie ze tylko wachacz poszedł a cieknaca chłodnica to tylko spod węża. Płyta pod silnik wyprostowana tak samo jak bekla miedzy grodzia a przednim pasem Zimówki z kolacami czekają, przepustnica społowana (fabryka dała wysoki rant przepustnicy a ja zrobiłem aerodynamiczny kszałt.. poprawa...? sam nie wiem ale jakby miedzy 5.5 -6.5 coś lepiej) :> ale niestety 10 na WOŚP kjs nie wystartuje... egzaminy... Ale wszystkich z wrocławia i okolic zachecam na start w tym kjs!!! bedzie na torze rakietowa i na niskich lakach (na rakietowej jest wiecej ludzi) jak co roku ;] Pozdrawiam!
Mateusz071 - 04-01-2010, 19:33
acha... w końcy mam ładne "rajdowe" obicie drzwi, seryjna tapicerka wyjechała w sina dal i jest... biało z siateczka na notatki
kartomaniak gti - 04-01-2010, 19:58
ja chciałem startować na niskich na wośp ale w tym roku jest lipa bo zrobili normalnego kjsa
Mateusz071 - 05-01-2010, 14:57
Na rakietowej jest rangi "prywatny" i WOŚP
Aktualne fotki :] (czekam na kierownice momo ;>)
kartomaniak gti - 05-01-2010, 15:13
ale nigdzie na znalazłem info na temat wosp na rakietowej...moze wiesz cos konkretnego ?
Mateusz071 - 04-02-2010, 22:02
Sezon się zaczyna (7 czerwca) a misiek w powijakach. Kupione i zamontowane: kirownica momo, K&N wkładka, wyciety wlot powietrza w błotniku, 2 głowica w trakcie dłubania, rozpórka do wyspawania (juz spasowana), wałek rozrządu sportowy w fazie marzeń, utwardzenie zawieszenia kwestia czasu na znalesienie 2 kompletu amorków olejowych a nastepnie napełnienia hipolem NO I NOWE ALU FELE SOM Dokumentacja juz w krótce
kartomaniak gti - 05-02-2010, 09:49
poka poka foty
Xsystoff - 09-02-2010, 19:11
Dzisiaj kupilem Colta C51 z przeznaczeniem na KJS/pojezdzawki/generalnie upalanie wiec bede na bierzaco sledzil ten temat Narazie mam prosbe zebys narysowal mi w paincie albo czyms podobnym mega uproszczony schemat plyty z wymiarami i gdzie sa mocowania. Zaoszczedzi mi to kasy i czasu
Majac 1.5 nie jezdzisz w klasie z Hundami ? Bo u mnie III klasa nazywana jest pucharem hondy i majac tam 90hp to mozna sobie pomarzyc o pudle jak sie ma vtec`a za konkurencje Dlatego wolalem 1.3
-40 mm by Jamex to nie za nisko na kajty? bo ja dzisiaj szoruje w koleinach spodem, tam gdzie moj Swift GTi przechodzi bez zajakniecia...
Mateusz071 - 13-02-2010, 14:23
a oto lista rajdów, które są w zasiegu jeżdzenia (lista jeszcze niepełna)
7 marca Łagiewniki KJS Babskie Ściganie AK Dolny Śląsk
14 marca Mistrz Jeleniej Góry AK Karkonoski
11 kwietnia Mistrz Jeleniej Góry AK Karkonoski
25 kwietnia Puchar Dziekana AK Dolny Śląsk
25 kwietnia KJS AMK Limanowa
2-3 maja KJS AK Opolski
2 maja 13 KJS Da Grasso
9 maja Mistrz Jeleniej Góry AK Karkonoski AK Wałbrzyski
29 maja Lew Kłodzki AK Ziemi Kłodzkiej
13-14 czerwca Rajd Ziębicki AK Dolny Śląsk
27 czerwca 2 KJS Austeria Krokus- DMO AK Wałbrzyski
4-5 lipca KJS Bachus AK Zielonogórski
4 lipca KJS Igliczna AK Ziemi Kłodzkiej
18 lipca KJS AMK Limanowa
18 lipca Mistrz Jeleniej Góry AK Karkonoski
22 sierpnia 14 KJS Da Grasso AK Wałbrzyski
12 września KJS AMK Limanowa
7 listopada Mistrz Jeleniej Góry AK Karkonoski
14 listopada Pożegnanie sezonu AK Dolny Śląsk
21 listopada 15 KJS Da Grasso AK Wałbrzyski
12 grudnia Mistrz Jeleniej Góry AK Karkonoski
Mateusz071 - 13-02-2010, 14:26
nie jest za niski, jeżdziłem szutry w nysie i inne i daje rade mocowanie płyty masz na 1 lub 2 stronie tego tematu. oczywiscie moge obmierzyć i ci pokazać (płyta alu 5 mm to minimum ) a jeżeli chodzi o moc, to trzeba dłubać w aucie i dłubać ale colcik ma potencjał w 1.5, ciagle mnie szokuje i mocy przybywaj
Xsystoff - 14-02-2010, 23:24
To dobrze wiedziec, ze jamex -40 daje rade Jak mozesz to mam jednak goraca prosbe o wymiary plyty i rozporek Bylbym ogromnie wdzieczny
Ja narazie jestem w polu, tzn jest juz obrotek, naba i kiera, jutro zimowki i mam nadzieje ze we wtorek wreszcie polatam Coltem po sniegu na torze, bo narazie to raz zakrecilem wyzej niz 5 tys wracajac od mechanika 100 konny Swift to nie jest ale jak sie juz wkreci na te swoje 4 tys to nawet cos tam idzie
Ja bede jezdzil w Zachodnio-Pomorskim, wiec raczej sie nie spotkamy, ale kto wie
Mateusz071 - 13-03-2010, 12:09
7 marca babskie ściganie.
Widoczny dorobiony wlot powietrza mocy juz mam wystarczająco, ale musze popracować nad trakcja auta, nie chce ładnie zawijać na pachołkach (dobry jest na szutry i mini oesy ale na pachołkach wymięka trzeba bedzie tak jak chlopaki z czołowki zainwestowac w koni regulowane i oponki :/). Niestety bede musiał chyba pierscionki robić, bo zaczeło śmierdzieć z wydechu i traci na mocy.
Miejsce 8/11 co ukończyło (13) kilka pachołków wywruconych i jeden kibic odapaljący fajka na trasie (wychamowałem) Protestu nie pisałem bo nie było sensu, pozatym jakby to poszlo wyzej to mogliby zrobić całkowite pachołkolandie a takto były 2 mini
oesy i 2 pachoły.
http://www.rallykjs.pl/mu...?tmpl=component
Chłopaki z GTI pechowo zaczęli sezon... suma 412,6 a moja 381,7
|
|
|